Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2018

209 caches gevonden (logs 14912-15120)

___________________________________________________________________


4 augustus: voordat het event in Delft begon, bezocht ik een buurttuin en een minibieb (3 caches)

14912a       14912b

geo 14912. Taste - van GWAgeo

4 augustus 2018, 14:35
Deze buurttuin in Delft bleek op zaterdagmiddag helemaal leeg. Prachtig, want nu kon ik ongestoord op zoek naar het eerste punt. Ik dacht dat de cache ernaast zat, maar dat bleek slechts een nest met een paar honderd oorwurmen. Op naar wp2, dat ik direct herkende. Het pakken van het potje duurde een stuk langer. Met de in de tuin aanwezige hulpmiddelen lukte het niet, maar Biertje is natuurlijk niet voor één gat te vangen. Priegelen met een ander hulpmiddel leverde uiteindelijk resultaat. Toen ik de cache opende, ontdekte ik wat de echte (en snellere) oplossing was. Ach ja, maar mijn bierkrabbel was gezet. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14913. PaxSingel - van TeamTRET

4 augustus 2018, 14:50
Minibiebs schieten de laatste jaren als paddenstoeltjes uit de grond. Zelfs aan het verborgen pleintje bij de Singelstraat in Delft was er zo'n klein huisje geplaatst. Terwijl ik de voorraad onderzocht op boeken over bier, vond ik ineens een cache. Voor de 51e keer zette ik daarna mijn bierkrabbel in een minibieb.
Bedankt en proost, Biertje

14914

geo 14914. When Harry (& GaJuTi!) met Delft... - van Urs015

4 augustus 2018, 18:30
Het leek de titel van een film die ik nooit had gezien, maar het was de naam van een event op de Delftse Markt. Hier kon Urs015 haar Duitse vrienden Harry en GaJuTi opnieuw ontmoeten. Voor mij een mooie reden om 's middags al wat onderhoud te plegen aan een cache en daarna wat biertjes te drinken op een terras. Toen het logboek arriveerde, moesten we allemaal eerst een koekje eten, waarna het deksel van de trommel gebruikt kon worden als logboek. Het werd zoals gebruikelijk weer erg gezellig, waardoor het event twee keer zo lang duurde dan was aangekondigd. Toppie, hoor!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 augustus: molen Windlust aan de Dobbeplas heeft me lang beziggehouden (1 cache)

14915

geo 14915. Er op uit Mystery 2-4: Molen Windlust - van InekeNV

6 augustus 2018, 16:30
Het legpuzzeltje was niet zo moeilijk, maar het pakken van de cache kostte me behoorlijk veel tijd. Een paar weken geleden passeerde ik toevallig de plek en wierp ik een blik om te zien wat me stond te wachten. Met een tas vol tools ging ik vanmiddag de uitdaging aan, maar niets lukte. Door toeval (sanitaire stop) ontdekte ik dat ik al die tijd bij het verkeerde object bezig was geweest. Nu was het zo gepiept. De cache bevatte zowel een boekje als een logrol, zodat ik twijfelend maar beide heb voorzien van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 augustus: een event in Rijpwetering en een multi niet en een multi wél gevonden (3 caches)

14916a       14916b

geo 14916. Cacher an Bord! Kagerplassentour am 8.8.18 - van libby.de

8 augustus 2018, 09:05
De boottrail op de Kagerplassen is ook bij onze oosterburen behoorlijk populair. En zoals gebruikelijk was er vooraf een kort event bij de jachthaven in Rijpwetering. Een inmiddels bekend clubje Nederlanders maakte daar kennis met de vaargasten en we maakten een groepsfoto als aandenken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14917. Peace of Happiness - van caro&esther

8 augustus 2018, 10:55
Het Leidse kunstwerk aan het hek hing zo'n 50 meter van de cache, maar viel niet te missen. Met de cache had ik wat meer moeite, vooral omdat dit het drukste fietspad van Nederland lijkt te zijn! De aanbevolen pincet bleek niet nodig en kunstig zette ik mijn drukke bierkrabbel op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#993. Puzzel Delft: vogelhuisjes - van Delftwing

   dnf 8 augustus 2018
Eigenlijk was ik van plan om alleen even bij wp1 voorzichtig een kijkje te nemen, maar door mijn gestructureerde aanpak stond ik al snel op het tweede punt. Daar verzamelde ik de laatste informatie en kon toen door naar de cache. De moeilijkheidsgraad van 3,5 ster bleek echter net een half sterretje te lastig voor mij, want de laatste code wist ik niet te breken. Helaas…

14918

geo 14918. Rondom de buurt: kastanjes - van Delftwing

8 augustus 2018, 15:55
Van de drie multi's uit de Delftse Rondom de buurt-serie vond ik die over de kastanjes aan de Jaffalaan de lastigste. De eerste keer stond ik aan het water, maar vond ik niets. Hertelling van het aantal bomen leverde een plek aan de overkant op, waar ook geen cache lag. Door een hulplijntje kwam ik erachter dat ik B (het aantal vlammetjes) fout had. Vanaf de plaats waar ik eerst had gestaan, kon je niet alles zien, ontdekte ik bij mijn derde bezoek. Deze buurt had ik rondom zeer uitgebreid bekeken, maar nu had ik het kokertje eindelijk in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


10 augustus: in Zoetermeer liet ik me niet in een hokje duwen (1 cache)

14919

geo 14919. Hokjesgeest? - van P@dvinder

10 augustus 2018, 13:45
Voor de puzzel heb ik wel wat hulp nodig gehad, maar vanmiddag ben ik geheel zelfstandig (nou ja, met wat elektrische ondersteuning) naar Zoetermeer gefietst. Het duurde even voordat ik doorhad waar het hokje zich bevond. Daarna was het een kwestie van een scherpe blik en gevoelige vingertjes om de cache in het daglicht te krijgen. Een mooi toepasselijk plekje en zeer leuk verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


11 augustus: fietsend naar Delft en Ypenburg, daarna varen op de Nieuwkoopse Plassen (5 caches)

14920a       14920b

geo 14920. Puzzel Delft: vogelhuisjes - van Delftwing

11 augustus 2018, 09:35
Dat ik drie dagen geleden strandde in het zicht van de haven, bleek een kwestie van te weinig energie. Dat ontdekte ik thuis, toen ik zag dat de cachepagina inmiddels was voorzien van een handige tip. Dat wierp een beter licht op de zaak, maar toch duurde het vanmorgen nog lang voordat ik het huisje kon openen. De twee waypoints waren zeer origineel van opzet, maar van mij had die onlogische extra afsluiting niet gehoeven.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 augustus 2018
Eigenlijk was ik van plan om alleen even bij wp1 voorzichtig een kijkje te nemen, maar door mijn gestructureerde aanpak stond ik al snel op het tweede punt. Daar verzamelde ik de laatste informatie en kon toen door naar de cache. De moeilijkheidsgraad van 3,5 ster bleek echter net een half sterretje te lastig voor mij, want de laatste code wist ik niet te breken. Helaas...

geo 14921. Udjopa is weer even terug #11 - van Udjopa

11 augustus 2018, 10:15
Events waarop Udjopa aanwezig is, zijn er in deze omgeving niet zo veel, dus ik was als een raket vanuit Delft gefietst om op tijd aanwezig te zijn. Een groepje bekende en (toen nog) onbekende gezichten stond in Ypenburg al gezellig in het zonnetje te kletsen en ik kon gelijk aanschuiven. Het event liep een half uurtje uit, maar om 10 uur ben ik weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14922. Pimmetjespad 2 - van lo&re

11 augustus 2018, 15:55
In 2 gehuurde sloepen voer een deel van Stichting Braeck vandaag op de Nieuwkoopse Plassen. Het was zonnig, gezellig en er was voldoende bier aan boord. Eén boot legde aan bij het eiland de Geitenkamp en we liepen over het Pimmetjespad in de richting van de cache. Mighty-Mike wees waar het nulpunt was en daarna graaide ik het doosje.
Bedankt en proost, Biertje

14923

geo 14923. Pimmetjespad 1 - van lo&re

11 augustus 2018, 14:40
Het Pimmetjespad slingerde zich over het eilandje in de richting van het uitkijkplateau. Mighty-Mike en ik doken eronder en Mike zag de cache. We schreven onze namen op het rolletje en gingen daarna terug naar de boot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14924. Nieuwkoopse Plassen: rustplekje - van Burgerhoutjes

11 augustus 2018, 16:25
In 2 gehuurde sloepen voer een deel van Stichting Braeck vandaag op de Nieuwkoopse Plassen. Mighty-Mike had aangekondigd dat we een cache zouden naderen, dus legden we aan bij het rustpuntje. De geocachers stapten uit, maar konden niets vinden. Het was onze niet-geocacher James, die de listig verstopte cache alsnog ontdekte. Daarna zette ik in hokje 17 onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 augustus: terug naar Zoetermeer voor een tweede poging bij deze multi (1 cache)

14925

geo 14925. Buurtkunst - van Boeldie

12 augustus 2018, 14:50
Toen ik vorige week in Zoetermeer was, dacht ik ook even deze multi te kunnen doen. Helaas liep ik al vast bij het eerste punt. Op welk kinderboek was dit bankje gebaseerd? En niemand in de buurt aan wie ik het kon vragen. Zondagmiddag was een beter moment. Twee moeders deden een suggestie, maar zeiden direct dat dit eigenlijk niet klopte met de tekening. Bij gebrek aan beter nam ik hun antwoord over en bereikte daarna tot mijn verrassing inderdaad punt 2. Bij waypoint 4 liep ik opnieuw vast. Als stadsmens kende ik de bloem niet en de hardloopster wist het ook niet. Zelfs een echte inwoner van de straat kon me niet helpen. Omdat het gestapeltelde antwoord slechts 9 mogelijkheden kende, besloot ik die allemaal uit te proberen. Het was (natuurlijk) mijn laatste keuze die me naar het volgende waypoint bracht. De cache bleek op een logisch plekje te zitten en tevreden kon ik deze pittige multi afsluiten met mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 augustus: in Delft waren de afgelopen weken weer wat nieuwe caches verschenen (6 caches)

14926a       14926b

geo 14926. Kruithuis - van ADHDellûft

15 augustus 2018, 13:35
Het Kruithuis, de opslagplaats voor buskruit, werd ver buiten de Delftse stadsmuren gebouwd. Toen ik vanmiddag een kijkje nam, was er al iemand driftig aan het zoeken. Het bleek Whoels? te zijn, die ik een handje heb geholpen. Binnen een paar tellen kon ik haar het kokertje overhandigen en zetten we onze namen op de logrol. Daarna hebben we nog even gekletst, maar toen moest ik weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14927. De Koninkrijkszaal - van mariamar55

15 augustus 2018, 13:45
Een koninkrijkszaal is een religieuze vergaderplaats voor Jehova's getuigen. De zaal lag wat verscholen tussen de hoogbouw, maar ik was eigenlijk meer geïnteresseerd in de cache. Die zag ik vrijwel direct, dus dat schoot lekker op. Toen ik weg wilde fietsen, kwam Whoels? er al aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14928. De Hoventunnel - van mariamar55

15 augustus 2018, 13:50
De Hoventunnel vormt de fietsverbinding tussen de Delftse wijken Voorhof en Buitenhof. Deze cache lag er pas twee dagen en na eerst even een andere mogelijkheid bekeken te hebben, deed ik de gelukkige greep.
Bedankt en proost, Biertje

14929

geo 14929. EL 1: heel veel lettertjes - van xizat

15 augustus 2018, 14:10
Het was een logische keuze om een letterbox in de buurt van het Delftse stadsarchief te plaatsen. Dat gebouw lag op de grens van Den Hoorn en leek precies op een stenen box, want het had geen ramen. Omdat de hint al aangaf waar de cache niet was geplaatst, bleven er weinig plekken over.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14930. ET 24: de Bullenbak - van xizat

15 augustus 2018, 14:30
Omdat de situatie niet meer was zoals hij bij plaatsing was bedoeld, duurde het even voordat ik doorhad waar de cache was verstopt. Was door de hittegolf van deze maand al het water ineens verdampt? Met veel gepruts kreeg ik de koker toch te pakken. De meegebrachte handdoek was dus helaas niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14931. ET 26: de put - van xizat

15 augustus 2018, 14:40
Nadat ik de put had geopend, ben ik voorzichtig van de roestige ladder afgedaald. Ik had natuurlijk geen lamp bij me, dus toen ik merkte dat ik het water had bereikt, heb ik behoedzaam met één hand lopen voelen of ik ergens de cache tegenkwam. Toen ik die eindelijk vond, ben ik weer naar boven geklommen om in het daglicht te kunnen loggen. Het dekseltje van het tweede potje bleek verdwenen, maar de logrol was kurkdroog. Mijn schoenen en sokken waren echter kletsnat, dus die handdoek van ET 24 kwam toch nog van pas! wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


17 augustus: een dagje in Tilburg en 's avonds naar een event in Den Hoorn (22 caches)

14932a       14932b

geo 14932. Sporen uit het verleden - van BeeksePythagoras

17 augustus 2018, 10:30
In Tilburg is de Spoorzone niet gesloopt, maar omgetoverd in een gebied waar kunst, cultuur en culinair genot hun plaats vinden. Na aankomst op het station maakte ik vanmorgen een interessante en leerzame wandeling over het terrein. De plaquette bij WP4 stond achter hekken, maar was via de trap (en mijn telelens) toch te lezen. Hoewel ik bij WP5 meerdere rondjes heb gemaakt, kon ik de twee woorden en het nummer niet vinden. Uitproberen van de mogelijkheden leidde me uiteindelijk naar WP6. Daar hoorde ik dat de twee gezochte woorden waarschijnlijk onder het zand waren verdwenen. Alle andere letters en cijfers heb ik zonder problemen kunnen vinden, wat me een fraai certificaat opleverde.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#994. Kunststroming De Stijl en de Tilburgse periode - van alpacache

   dnf 17 augustus 2018
Tussen de plek van de hint en die van de spoilerfoto zaten aardig wat meters. Overal gezocht, maar niets gevonden. Helaas...

geo 14933. Trail BL150 #1 - van Aertsengelen

17 augustus 2018, 10:40
Het Bels Lijntje werd 150 jaar geleden aangelegd en liep van Tilburg naar Turnhout. Bij de voormalige loods en draaischijf (nu horeca met terras) vond ik het eerste kokertje van deze trail. Ik noteerde het bonusgetal en plaatste mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

14934

geo 14934. Baloe 'Westpoint' - van olmkroontjes

17 augustus 2018, 10:55
Wie wat bewaart, die heeft wat. In 2015 en in 2016 zocht ik hier tevergeefs naar de cache, maar in mijn bewaarde aantekeningen van beide fietstochten zag ik vanmorgen ineens dat de hints verschillend waren. Door die te combineren kreeg ik een slim idee en hoera, daar viel mijn oog op de prachtige verstopplek. Eindelijk was deze oude not-found van de kaart geveegd.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 augustus 2016
Na 2 succesvolle Baloe-caches dacht ik dat ook deze wel zou lukken. De hint was anders dan vorig jaar en sprak mij erg aan ('proost'). Helaas, ook dit keer vertrok ik met lege handen.
dnf 8 november 2015
Westpoint is een flatcomplex met onder meer een woontoren van 140 meter hoog. Dat zorgde natuurlijk voor wat reflectie in het GPS-signaal, zodat ik heel wat buizen en pijpen heb bestudeerd. Bij de meest voor de hand liggende (en naar ik later hoorde: de juiste) heb ik helaas niets kunnen vinden. Zo te lezen blijk ik niet de enige.

geo 14935. Trail BL150 #2 - van Aertsengelen

17 augustus 2018, 11:05
Bij het perron van station Tilburg Universiteit was inmiddels een handig cachepaadje ontstaan. Het was snel duidelijk waar de cache moest zitten en die liet zich daarna makkelijk vangen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14936. Witte gij 't? - van DaRoChja

17 augustus 2018, 11:25
Op een mooie plek in Tilburg zocht ik eerst veel te moeilijk. Toen ik bedacht waar ik zelf een nano zou plaatsen, was het snel gepiept. Nog even prutsen om het logrolletje eruit te krijgen, maar daarna kon ik in vakje 13 mijn naam zetten.
Bedankt en proost, Biertje

14937

geo 14937. Killing# samurai sudoku - van pensionada(s)

17 augustus 2018, 11:40
Een goede vriend, tevens een goed sudoku-oplosser, heeft zich op mijn verzoek op deze serie gestort. Hij had een paar avonden plezier en ik had daarna de coördinaten. Op een stille groene plek raapte ik de petling op. De eerste samurai was verslagen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14938. ? - van Team Meelhopper

17 augustus 2018, 11:55
Dit vraagteken leek me niet zo lastig en na wat puzzelen op de kaart maakte de checker er een uitroepteken van. De spoilerfoto was gespiegeld, of ik kwam van de andere kant, maar de juiste plek was snel duidelijk. De dubbele behuizing zorgde voor een kurkdroge logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14939. SCE: de vogelverschrikker - van /DMSL

17 augustus 2018, 12:35
Tijdens het lopen van de letterbox-route passeerde ik de andere caches. De eerste die ik wist te openen, was de vogelverschrikker. Die bewaakte een TB, die ik omruilde voor 2 exemplaren die ik bij me had. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

14940

geo 14940. SCE: de sleutel - van CyberTazz

17 augustus 2018, 12:55
Hier waren voldoende sleutels te vinden en na wat puzzelen kreeg ik het doosje in handen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14941. SCE: de boerderij - van teamkelvin

17 augustus 2018, 13:05
De boerderij was ik ongemerkt gepasseerd, maar ik ben even teruggekeerd om daar mijn licht op te steken. Ook hier kon ik met weinig moeite het logpapiertje bereiken. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14942. SCE: het verhaal - van Team 85

17 augustus 2018, 13:35
Deze letterbox was een van mijn hoofddoelen voor vandaag. Terwijl ik nauwkeurig lezend de route van de vogelverschrikkers probeerde te volgen, maakte ik links en rechts uitstapjes naar de andere caches. Verheugd herkende ik de omvergelopen slagboom en vond ik jute en stro van de uiteengevallen vogelverschrikkers. Na de projectie heb ik lang lopen zoeken naar de statige dennenboom. Meerdere exemplaren kwamen in aanmerking, maar ineens ontdekte ik de juiste. De cache kon niet ver meer zijn en bleek fraai gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

14943

geo 14943. SCE: de kraai - van CyberTazz

17 augustus 2018, 14:00
De kraai had ik een uur geleden ook al bewonderd, maar goed kijken en rustig tellen lukte me toen niet. Omdat ik iets voor liep op mijn tijdschema, ben ik nog even teruggekeerd om het opnieuw te proberen. Na veel verbeteringen en hertellingen kreeg ik ook hier uiteindelijk het slotje open. Het was de lastigste van de serie, maar voldaan zette ik mijn bierkrabbel op het papiertje. Erg origineel en mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14944. Scouting Rey de Carle - van hugje3

17 augustus 2018, 14:30
Het hek van scoutinggroep Rey de Carle was op vrijdagmiddag dicht, maar ik hoefde niet op het terrein te zijn. De juiste plek was door de vele bezoekers goed te zien en even later kon ik mijn naam toevoegen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14945. My first nano - van hugje3

17 augustus 2018, 14:35
De volle logrol zou op 1 augustus worden vervangen, maar ik ontdekte vandaag dat dit nog niet was gelukt. Misschien kan Service Dienst de Helpende Hand wat ondersteuning bieden? Op hun hek had ik de nano namelijk gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14946. Valhalla 1 - van oidin

17 augustus 2018, 14:40
Ook in de Hornstraat was een cache geplaatst en ook nog op een opvallend plekje. Tenminste, als je oog er toevallig op valt. Aan de overkant belden een vader met zijn zoontje aan en ik heb even gewacht totdat zij het huis binnen waren, om daarna snel toe te slaan.
Bedankt en proost, Biertje

14947

geo 14947. Mr. Muscle work out - van mr. muscle

17 augustus 2018, 15:05
Op weg naar mijn stamcafé passeer ik dagelijks een sportschool, maar tijd om daar naar binnen te gaan, heb ik nooit. Gelukkig kende ik een fanatieke bezoeker, die de diverse toestellen direct herkende en mij aan de juiste cijfers kon helpen. Die brachten me naar een toepasselijk plekje, waar ik tot mijn verrassing toch nog heel snel de cache wist te spotten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14948. Servicepoint 44 - van Team Mouse49

17 augustus 2018, 15:15
Er moest in Tilburg een heel netwerk van servicepunten bestaan, want ik kwam vanmiddag terecht bij nummer 44. Als extra service hadden ze daar ook een cache liggen, die ik natuurlijk snel tevoorschijn haalde om te voorzien van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14949. Kei goed! - van Team Geoadmon

17 augustus 2018, 15:25
Deze cache was zo keigoed verstopt, dat ik uiteindelijk maar heb aangebeld voor hulp. Toen hoorde ik dat het ding even was verplaatst vanwege de kolossale caravan, die op de oprit was geparkeerd. Ik werd geleid naar een plekje waar ik al eens had gekeken, maar niet goed genoeg. Er viel een steen van mijn hart toen ik alsnog het kokertje in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

14950

geo 14950. Lorre wordt zijn huis uitgejaagd - van Ralph en Thomas

17 augustus 2018, 15:40
Hoewel ik was gewaarschuwd, moest ik toch even schrikken toen ik zag wie Lorre uit zijn huisje had verjaagd. Erg leuk gemaakt! En ook het logboek was origineel bedacht. Zeer fraai!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14951. Trail BL150 #3 - van Aertsengelen

17 augustus 2018, 16:05
Het originele wachthuis stond vroeger aan de Bredaseweg, maar een prachtige replica trof ik hier aan langs het fietspad. Op de plek waar vermoedelijk het verdwenen nano-logrolletje zou zitten, heb ik een nieuw strookje geplaatst. Natuurlijk met mijn bierkrabbeltje erop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14952. Baloe 'Kloostertuin' - van olmkroontjes

17 augustus 2018, 16:30
Tijdens mijn voorgaande bezoeken aan Tilburg was ik altijd te laat om de Kloostertuin te bezoeken, maar vandaag is het gelukt. Nadat ik de cache had gevonden, ben ik ook even naar achteren gelopen. De tuin bleek veel groter dan ik had verwacht. Hierna fietste ik naar het station, waar ik zag dat ik deze dag 40 km had afgelegd.
Bedankt en proost, Biertje

14953

geo 14953. Udjopa is nog even daar #2 - van xizat

17 augustus 2018, 19:05
Toen ik arriveerde, was het al heel erg druk op de carpoolplaats van Den Hoorn, terwijl dit event officieel pas 5 minuten aan de gang was. Iedereen had er natuurlijk zin in en er waren zelfs teams uit Tsjechië en België gekomen om te zien of Udjopa inderdaad nog even daar was. Ik heb wat versnaperingen uitgedeeld en gezellig gekletst met veel bekenden. Met de laatste eventvierders fietste ik om 21:10 weer naar huis. Het was weer prachtig.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 augustus: vandaag was het International Geocaching Day en fietste ik naar Zoetermeer (4 caches)

14954a       14954b

geo NF#995. Thor 4 - van PA3DFR

   dnf 18 augustus 2018
Al eerder had ik een poging gedaan, maar nu ik zeker wist dat ik goed zat, had ik dit keer extra materialen meegenomen. De cache bevond zich echter onder ruim een meter water met daarop nog aarde en plantenresten. Meer kreeg ik er niet uit. Hier moet toch echt wat onderhoud worden gepleegd!

geo 14954. Ken je klassiekers: #1 muziek - van erwinagnes

18 augustus 2018, 18:00
Drie keer is scheepsrecht. Bij mijn eerste bezoek kon ik de cache niet vinden en bij mijn tweede bezoek bleek hij weg. Het was tijd, de hoogste tijd… Al meezingend met dit slotlied van elke bruine kroeg bereikte ik de verstopplek. Even wriemelen en daar was de cache. Opgelucht zette ik eindelijk mijn bierkrabbel. Thank you for the music!
Bedankt en proost, Biertje
note 3 februari 2018
Ondanks de extra tip die ik van de makers kreeg naar aanleiding van mijn not-found, kon ik ook vandaag niets vinden. Het was dus weer het zelfde liedje. Toen ik wilde vertrekken, stopte er een politiewagen. De agenten hadden wel van geocachen gehoord, maar ze wisten helaas ook niet waar deze cache moest zitten.
dnf 29 mei 2017
Mijn klassiekers kende ik natuurlijk wel en ik had gehoopt dat de cache ook op een klassieke manier zat verstopt. Dat was echter niet het geval en hij bleek voor mij nog lastiger dan in de logjes werd gemeld...

geo 14955. The nut - van mightymonk

18 augustus 2018, 18:45
In het oosten van Zoetermeer, vlakbij RandstadRail 4, moest er een noot worden gekraakt. Mijn GPS stuurde me een andere kant op, maar door een foto wist ik waar ik ongeveer moest zijn. Zo'n grappig nootje kende ik nog niet, maar de bedoeling was duidelijk.
Bedankt en proost, Biertje

14956

geo 14956. Toon bonus cache - van PA3DFR

18 augustus 2018, 19:00
Vandaag een aantal caches gedaan, waaronder deze.
-in
-out
TFTC

14957

geo 14957. International Geocaching Day 2018 Zoetermeer - van Niekie28

18 augustus 2018, 19:15
Vandaag was het International Geocaching Day en werden er overal in de wereld events georganiseerd. In Zoetermeer was het behoorlijk druk en zag ik veel (voor mij) onbekende gezichten. Maar ook sprak ik met een stel oude bekenden. Niekie had haar hondje meegenomen, dat bij vertrek keurig in de fietstas bleef zitten. Door alle gezelligheid liep het weer erg uit, maar om half negen moest ik toch echt naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


19 augustus: met Eikenhofjes een dagje toeren door de bossen rond Apeldoorn (128 caches)

14958a       14958b

geo 14958. 57 Namen / 57 Names - van meryl

19 augustus 2018
De begraafplaats was nog maar net open, toen Eikenhofjes en ik op zoek gingen naar de 57 namen. We waren vanmorgen naar Apeldoorn gereden en startten onze dag met het bestuderen van de oorlogsgraven. Ik was nog niet helemaal wakker, want hoewel ik voor het juiste graf stond, zag ik geen NZ en ook geen registratienummer. Gelukkig was Eikenhofjes al volkomen fris. Hij was het ook die de cache in zijn klemmetje zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14959. Rondje Ugchelen #2 de Sokkenbuurt - van Geo Chaos

19 augustus 2018, 09:00
De Sokkenbuurt dankte haar naam aan de arme bosarbeiders, die 's avonds na een dag van zware arbeid hun sokken in de Winkewijertspreng wasten en ze aan de waslijn lieten drogen. Na een prachtige boswandeling bereikten Eikenhofjes en ik de plek waar de cache zou moeten liggen. Mijn scherpe blik was weer helemaal terug, want ik ontdekte als eerste de gebruikte camouflage.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14960. Zwaantje 2: de Sprengen - van Mardya

19 augustus 2018, 09:20
Deze cache stond bovenaan mijn lijstje voor vandaag, want in december 2015 kon ik hier de cache niet vinden. Maar samen met Eikenhofjes moest het vandaag gaan lukken, dacht ik. Op een plek waar mijn metgezel al uitgebreid had gezocht, vond ik even later de cache. Grijnzend liet ik het ding zien en nam daarna tevreden de complimenten in ontvangst.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 27 december 2015
Hoewel er al 7 not-founds op een rij stonden gemeld, lag de cache er volgens de eigenaar nog prima bij. Het gebied was prachtig, maar ook ik heb er niets kunnen vinden.

14961

geo 14961. LF&W met W&P #122 Het kabouter huis - van wil&pet

19 augustus 2018, 09:35
De serie Lekker Fietsen & Wandelen met Wil&Pet bestond uit zo'n 200 caches en daar kwamen nog elke dag nieuwe bij. Met Eikenhofjes als chauffeur reed ik vandaag kriskras door de prachtige bossen ten zuidoosten van Apeldoorn. En natuurlijk hebben we ook af en toe een stuk gewandeld. Wij begonnen bij het kabouterhuis, waar helaas niemand thuis was. Wel was er een bellenblaaspotje achtergelaten. Daarvan zouden we er vandaag zo'n 100 tegenkomen, in vrolijke frisse kleuren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14962. LF&W met W&P #40 De hobbelige weg - van wil&pet

19 augustus 2018, 09:40
Over een hobbelige weg reden we naar de volgende cache. Hoewel de dekseltjes van alle potjes met duct tape waren afgeplakt, bleek dat hier niet het geval. Dat hoefde eigenlijk ook niet, want ik moest even tussen het groen bukken om het te kunnen pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14963. LF&W met W&P #19 Het bos - van wil&pet

19 augustus 2018, 09:40
Zonder GPS dachten we beiden wel te weten waar de cache zou liggen. Eikenhofjes sprong soepeltjes over de droge sloot richting het weiland, maar ving bot. We raadpleegden toch maar even de satellieten en ontdekten dat we heel ergens anders moesten kijken. Inderdaad, in het bos! wink
Bedankt en proost, Biertje

14964

geo 14964. Achterom de Maten #8 Toevluchtsoord - van fundiver

19 augustus 2018, 09:45
Vandaag reed ik met Eikenhofjes door de bossen van Apeldoorn. Toevallig kwamen we ook deze serie tegen, waarvan alle caches op verschillende en leuke manieren waren verstopt. Toen we het eenmaal zagen, herkenden we het toevluchtsoord natuurlijk wel. Het stond momenteel leeg, dus dat was positief nieuws voor de regio.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14965. Achterom de Maten #9 Mijn ... er bij houden - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 09:50
Bij het aanrijden wist ik al waar Eikenhofjes moest stoppen, maar hij reed iets door om keurig te kunnen parkeren. "Tijdens het rijden moet je wel je kop erbij houden", legde hij me uit. "Je kan natuurlijk niet zomaar je wagen neerzetten." Ja, als fietser leerde ik vandaag een hoop. Maar de cache had ik direct gevonden. Eikenhofjes vond dat de constructie keurig was afgewerkt. "Die gaat lang mee", oordeelde hij vakkundig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14966. Kampvuur - van Peersa3

19 augustus 2018, 09:50
In mijn scoutingperiode heb ik rond menig kampvuurtje gezeten, maar voor Eikenhofjes was dat allemaal onbekend. Daarom liet ik hem de cache zoeken. Dat bleek geen enkel probleem. Maar zou hij ook vuur kunnen maken...?
Bedankt en proost, Biertje

geo 14967. Achterom de Maten #10 Steunt ie of leunt ie? - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 09:55
Volgens Eikenhofjes steunde ie, maar ik dacht dat ie leunde. Terwijl hij de logrol stempelde en ik mijn bierkrabbel zette, kibbelden we nog even door. Wel waren we het erover eens dat de plek keurig gecamoufleerd was.
Bedankt en proost, Biertje

14968

geo 14968. Achterom de Maten Bonus - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 10:05
Bij toeval had de wakkere Eikenhofjes de coördinaten van de bonus ontdekt, dus we besloten die ook even op te pikken. Hoewel, hij had een moeilijkheid van 5 sterren, dus tuurden we overal omhoog. Stom natuurlijk, want na een tijdje had Eikenhofjes het ding heel ergens anders ontdekt. Terwijl ik in mijn bierkrat naar een geschikt tooltje zocht, had mijn metgezel de zaak al razendsnel opgelost. Het terugstoppen van de logrol hebben we met z'n tweeën gedaan. Mooi gemaakt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14969. Achterom de Maten #9½ Uit je ... kijken - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 10:20
Omdat we onder de indruk waren van deze leuke serie, hebben we spontaan onze route gewijzigd om nog meer creativiteit tegen te komen. Hier zijn we lang bezig geweest. Systematisch zochten we de omgeving af, maar blijkbaar keken we met onze neus. Een logje van een fietser zette mij op het juiste spoor, want als fervent OV-fietser wist ik wel waar ik mijn karretje zou zetten. Lachend hield ik even later de cache omhoog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14970. LF&W met W&P #23 De korte bocht - van wil&pet

19 augustus 2018, 10:25
Dat was lachen, want Eikenhofjes stopte zijn auto bij de verkeerde bocht. Een beetje kort door de bocht, concludeerde ik. wink Honderd meter verder mocht hij zich revancheren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14971. Scarabee - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 10:30
Geduldig legde ik Eikenhofjes uit dat de scarabee door de Egyptenaren als een heilig dier werd beschouwd en was verbonden met Chepri, de god van de opgaande zon. Of hij naar me luisterde, wist ik niet, want hij was druk bezig met het stempelen van de logrol. Daar zette ik hoofdschuddend mijn bierkrabbel maar onder...
Bedankt en proost, Biertje

14972

geo 14972. Achterom de Maten #7 Een vliegende ... vangen - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 10:30
We hadden onze route gewijzigd om nog meer van deze leuke serie te doen, dus wandelden we even naar de plek waar we iets moesten vangen. Dat lukte ons, want het beestje bleef doodstil zitten. Maar dat kwam waarschijnlijk door die metalen schroef. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14973. Achterom de Maten #6 Lucifer - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 10:35
Omdat we geen van beiden rookten, waren we benieuwd of deze cache wel voor ons geschikt zou zijn. Maar gelukkig hadden we niets nodig, alleen een pen om te loggen. En Eikenhofjes gebruikte zijn stempel. Twee keer zelfs, want (kritisch als hij is) vond hij de eerste poging niet goed genoeg. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14974. Achterom de Maten #5 De kei - van fundiver

19 augustus 2018, 10:40
Terwijl we naar het nulpunt wandelden, vroeg ik Eikenhofjes of de cache erachter of eronder moest liggen. Zijn antwoord bleek niet te kloppen, maar ik deed niet moeilijk en pakte gewoon de koker. Deze klassieke verstopmethode was in mijn beginjaren van het geocachen algemeen gebruikelijk. Pas later werd men creatiever. Leuk om dit weer eens mee te maken.
Bedankt en proost, Biertje

14975

geo 14975. Achterom de Maten #4 Reflex - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 10:45
In een reflex had Eikenhofjes de cache gegrepen. "Hoe doe je dat nou toch?" wilde ik van hem weten. Speurzin? Ervaring? Geluk? Of had het ermee te maken dat hij bij het uitstappen even naar de hint had gekeken? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14976. Achterom de Maten #1 K - van Drijfsijs

19 augustus 2018, 10:50
Dit was de laatste van deze serie die we zouden doen en het was een bijzondere: Eikenhofjes had hier jaren geleden met de handen in het haar gestaan, omdat hij het juiste gereedschap was vergeten. Vandaag hield hij het ding de hele weg erheen tussen zijn tanden geklemd, om daarmee binnen twee tellen het kokertje omhoog te halen. Gefeliciteerd, Eikenhofjes!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14977. LF&W met W&P #84 Beuk of berk - van wil&pet

19 augustus 2018, 10:55
Of het nu een beuk was of een berk zal ik maar niet verraden. Maar het bellenblaaspotje zat er keurig achter! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14978. LF&W met W&P #85 De paal - van wil&pet

19 augustus 2018, 11:00
Het stenen paaltje droeg geen bordje meer en was dus eigenlijk nutteloos. Niet helemaal, want er kwamen toch heel wat mensen even kijken. Eikenhofjes en ik dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

14979

geo 14979. Reis om de wereld in 1 dag: 15 Washington D.C. - van tjm1706

19 augustus 2018, 11:05
Omdat ik nog nooit in Amerika was geweest, luisterde ik ademloos naar de verhalen van Eikenhofjes over zijn continentale reizen. Tussendoor stapte hij ook nog even uit om achteloos een petling te graaien. Ik liftte lekker mee en zette gewoon mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14980. Reis om de wereld in 1 dag: 14 San Francisco - van tjm1706

19 augustus 2018, 11:05
Na Washington bezochten we ook San Francisco. We keken eerst op een logische plek, maar daar lag niets. Dankzij de hint (en door de droge zomer) had Eikenhofjes ineens beet. We lieten hierna de auto staan en gingen te voet verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14981. LF&W met W&P #03 De bank - van wil&pet

geo 14982. LF&W met W&P #11 De vierling - van wil&pet

geo 14983. LF&W met W&P #05 De scheiding - van wil&pet

19 augustus 2018, 11:15-11:25
Al wandelend langs dit fietspad vonden we 3 caches. Nummer 03 was de eerste en had een handig cachepaadje. Gezellig kletsend hadden we geen van beiden door dat we nummer 11 waren gepasseerd. Eventjes terug dus. En bij nummer 05 kwamen we team Wrottie tegen: man, vrouw, dochtertje en hondje, allemaal op de fiets. Na een kletspraatje liepen wij terug en hadden het juiste tempo om Wrottie steeds de caches te zien vinden die wij zojuist hadden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14984. LF&W met W&P #08 De tweeling - van wil&pet

geo 14985. LF&W met W&P #13 De brug - van wil&pet

geo 14986. LF&W met W&P #21 De boomkwekerij - van wil&pet

19 augustus 2018, 11:40-11:50
We waren nu weer terug bij de auto, maar lieten die staan en wandelden langs het andere deel van het fietspad. Bij de tweeling was team Wrottie net begonnen te zoeken en kregen wij het potje overhandigd. Nu was er ook wat tijd om TB's te discoveren. Zij stapten weer op de fiets en wij konden zien hoe zij bij de brug (nummer 13) te werk gingen. Nummer 21 was lastig te grijpen, maar de brede Eikenhofjes kon nog net zijn schouders tussen de twee bomen wurmen. Hierna liepen we terug om de auto op te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

14986

geo 14987. LF&W met W&P #65 Het groene hek - van wil&pet

geo 14988. LF&W met W&P #15 Beekbergse Beek - van wil&pet

geo 14989. LF&W met W&P #78 Recreatiepark - van wil&pet

19 augustus 2018, 12:05-12:15
We reden nu over de Weterschoten en Eikenhofjes pakte nummer 65. Het groene hek stond immers aan de chauffeurszijde. Iets verder lieten wij de auto even staan om te wandelen naar de Beekbergse Beek. De bewoner die wij nog vriendelijk in zijn tuin hadden begroet, kwam ons ineens schreeuwend achterna. We overtuigden hem ervan dat we over 1 minuut weer terug waren, maar dat werden er twee vanwege een ontmoeting met Millstone. Met de auto reden we daarna naar 78.
Bedankt en proost, Biertje

14991

geo 14990. LF&W met W&P #06 N789-6,4 - van wil&pet

geo 14991. Reis om de wereld in 1 dag: 13 Hawaï - van tjm1706

geo 14992. LF&W met W&P #17 De mollenvanger - van wil&pet

geo 14993. LF&W met W&P #50 de bocht - van wil&pet

19 augustus 2018, 12:25-12:30
Bij nummer 06 ontmoetten wij Arendsogen, die een door ons zojuist gevonden TB wilden discoveren. Zij fietsten daarna rustig naar nummer 50. Hier waren we precies op tijd om de logrol over te nemen. Lachend zeiden zij dat de fiets dus toch sneller was. Zij wisten echter niet dat wij in de tussentijd nog even snel Hawaï hadden bezocht en nummer 17 hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14994. LF&W met W&P #41 De veehouderij- van wil&pet

geo 14995. LF&W met W&P #61 De Kruimer Hoeve - van wil&pet

geo 14996. LF&W met W&P #74 De bomenrij - van wil&pet

geo 14997. LF&W met W&P #119 Een hele rij met bomen - van wil&pet

19 augustus 2018, 12:30-12:45
Bij nummer 41 reden wij vol vertrouwen achter Arendsogen aan. Die waren echter iets te ver doorgefietst. Toen we dat eenmaal hadden ontdekt, werd het potje alsnog gevonden. We namen afscheid en reden snel door naar de Kruimer Hoeve en de bomenrij. Bij 119 twijfelden we even of dit misschien toch een fietspad was, maar een tegenligger bewees dat we goed zaten.
Bedankt en proost, Biertje

14998

geo 14998. LF&W met W&P #01 De onderdoorgang - van wil&pet

19 augustus 2018, 12:50
Eikenhofjes had het tegen iedereen geroepen die we tegenkwamen: vandaag zou ik mijn 15.000e cache gaan vinden. Dat was echter geen vertrouwd bellenblaaspotje, maar een rode beker met gele dop. Hij zat ook niet in een pvc-houdertje, maar lag onder een platte steen bij de onderdoorgang. Het werd een heel groot feest, met een fotograaf, veel bier en een emotionele toespraak van Eikenhofjes. Maar na 2 minuten vond ik het wel best. We moesten immers door!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14999. LF&W met W&P #114 De Oranje fietsroute - van wil&pet

geo 15000. LF&W met W&P #80 De eerste of de laatste - van wil&pet

geo 15001. LF&W met W&P #38 N789-4,8 - van wil&pet

geo 15002. LF&W met W&P #52 De gevallene - van wil&pet

19 augustus 2018, 12:55-13:05
We reden langs het Apeldoorns Kanaal en volgden de Oranje fietsroute. Op mijn tenen kon ik er net bij. Bij nummer 80 zochten we eerst bij het hek, maar we moesten aan de andere kant van de weg zijn. De gevallene bleek een oude liggende eikenstam, die nu nog slechts een functie had als cache-bevestigingsplek.
Bedankt en proost, Biertje

15003

geo 15003. LF&W met W&P #69 De klompenpadbrug - van wil&pet

geo 15004. LF&W met W&P #177 Grote Braakweg - van wil&pet

geo 15005. LF&W met W&P #176 Het bruine hek - van wil&pet

geo 15006. LF&W met W&P #54 Knooppunt 74 - van wil&pet

19 augustus 2018, 13:05-13:20
Bij het Klompenpad werden we welkom geheten, dus deden we iets terug door een selfie te maken. De nummers 177 en 176 waren pas 3 dagen online, en dat was te merken aan de gloednieuwe logrollen en frisse potjes (roken we daar nou nog wat bellenblaas?) wink
Bedankt en proost, Biertje

15008

geo 15007. LF&W met W&P #111 De witte brug - van wil&pet

geo 15008. LF&W met W&P #117 Klein Amsterdam - van wil&pet

geo 15009. LF&W met W&P #112 Knooppunt 32 - van wil&pet

geo 15010. LF&W met W&P #31 De oversteek - van wil&pet

19 augustus 2018, 13:20-13:30
Bij de Witte Brug zat geen bellenblaaspotje, maar hier hing een heel andere constructie. Het duurde daarom even voordat ik dit zag. Bij de hoge potjes stond ik steeds op mijn tenen te prutsen om erbij te kunnen, maar bij nummer 117 liet Eikenhofjes zien hoe je dit moeiteloos aanpakte. Bij het bord van fietsknooppunt 32 leidde hij de groep twijfelende fietsers even af, door te doen alsof hij de omgeving goed kende en advies te geven over hun te volgen route. Daardoor kon ik aan de overkant ongezien het potje pakken en loggen. Tevreden kon iedereen daarna weer op pad.
Bedankt en proost, Biertje

15014

geo 15011. LF&W met W&P #04 Het werkterrein - van wil&pet

geo 15012. LF&W met W&P #126 De picknickplaats - van wil&pet

geo 15013. LF&W met W&P #26 Het mooie pad - van wil&pet

geo 15014. LF&W met W&P #124 Empense en Tondense Heide - van wil&pet

19 augustus 2018, 13:35-14:05
Ons werkterrein bleek een driestammige boom, met in het midden een verrassing. Bij de (gelukkig lege) picknickplaats gingen we systematisch te werk. Daarna bereikten we het mooie toegangspad tot de Empense en Tondense Heide. Even later stonden we bij het bord van het parkeerterrein. De ene keer zochten we laag, maar zat het potje hoog. De andere keer was het natuurlijk precies andersom.
Bedankt en proost, Biertje

15018

geo 15015. LF&W met W&P #113 3 om 1 - van wil&pet

geo 15016. LF&W met W&P #115 1 tussen 2 - van wil&pet

geo 15017. LF&W met W&P #121 Het paaltje - van wil&pet

geo 15018. LF&W met W&P #118 De berk - van wil&pet

19 augustus 2018, 14:05-14:10
Het kleine berkenboompje werd gesteund door 3 houten paaltjes en een plastic potje. Driehonderd meter verder stond een vergelijkbare constructie. Automatisch keken we naar beneden, maar daar zat niets. We waren goed beet genomen, want het potje zat heel ergens anders. Er lagen nog meer caches langs de Hallsedijk: bij een paaltje en bij een berk.
Bedankt en proost, Biertje

15019

geo 15019. LF&W met W&P #16 Hiembergbrug - van wil&pet

geo 15020. LF&W met W&P #28 06934/001 - van wil&pet

geo 15021. LF&W met W&P #144 18 t/m 20 - van wil&pet

geo 15022. LF&W met W&P #163 Alleen bestemmingsverkeer - van wil&pet

19 augustus 2018, 14:15-14:25
Tot onze verrassing zat er een kangoeroe achter het hek. Het kokertje zat echter niet in zijn buidel, maar bij een boom. Ik probeerde een foto te maken van de cache, Eikenhofjes en de kangoeroe, maar de een bleef niet zitten en de ander bleef niet staan. Of er echt 06934/001 op het bord stond, zagen we niet, want we kwamen van de achterzijde. Het pad voor bestemmingsverkeer hoefden we niet in, want het potje lag bij het verbodsbord.
Bedankt en proost, Biertje

15025

geo 15023. LF&W met W&P #120 De hoekboom - van wil&pet

geo 15024. LF&W met W&P #60 Bestemmingsverkeer - van wil&pet

geo 15025. LF&W met W&P #73 Nog een tweeling - van wil&pet

geo 15026. LF&W met W&P #56 Witte Veenweg - van wil&pet

19 augustus 2018, 14:30-14:35
Terwijl ik bij de hoekboom zocht, kwam er een stoet van oude brommertjes voorbij. De tweeling bleken twee houten steunpaaltjes, waartussen vroeger een boompje had gestaan. Dat gemis was goedgemaakt met een stuk plastic en een rol papier. De cache ter hoogte van de Witte Veenweg (meer een graspad) deden we natuurlijk lopend, want de weg was alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
Bedankt en proost, Biertje

15028

geo 15027. LF&W met W&P #33 De dikke - van wil&pet

geo 15028. LF&W met W&P #12 De gebroeders - van wil&pet

geo 15029. LF&W met W&P #43 Bromfiets - van wil&pet

geo 15030. LF&W met W&P #34 De T-splitsing - van wil&pet

19 augustus 2018, 14:40-15:05
Eikenhofjes wilde heel graag de dikke zien en de fors gebouwde eik was inderdaad reusachtig. Daarna wandelden we over het fietspad langs het Apeldoorns Kanaal, dat met geld van de Europese Unie een kwaliteitsverbetering had ondergaan. Eikenhofjes deed een greep tussen twee eiken (zijn 'broeders') en ik vond een cache achter een bord met een bromfiets.
Bedankt en proost, Biertje

15033

geo 15031. LF&W met W&P #62 De vijfling - van wil&pet

geo 15032. LF&W met W&P #142 De 2 berken - van wil&pet

geo 15033. LF&W met W&P #97 Picknickplek Tonden - van wil&pet

geo 15034. LF&W met W&P #175 De bessenstruik - van wil&pet

19 augustus 2018, 15:05-15:15
De 5-stammige beuk aan de Langedijk was snel gevonden en de cache daarna ook. Bij de berken reed Eikenhofjes iets te ver door, maar ik liep het hele stuk wel even terug. De picknicktafel bleek bezet door een droevig meisje dat op haar telefoon naar muziek zat te luisteren. We wilden haar niet storen en zochten dus eerst in de omgeving. Daarna legden we uit dat we niet voor haar kwamen, maar voor iets anders. Ze vond het gek, maar liet ons maar gaan.
Bedankt en proost, Biertje

15035

geo 15035. Koud hè! - van Team_Zonder_Naam

19 augustus 2018, 15:20
Koud Hè was toch wel een hoogtepuntje van onze dag. Toen Eikenhofjes zag dat hij naar binnen moest, vond hij dat maar niets. Maar ik kende het systeem en haalde hem over. We hebben koffie en thee gedronken en kennis gemaakt met jtb311, waarmee we in het zonnetje nog gezellig een half uur hebben gekletst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15036. LF&W met W&P #76 Knooppunt 03 - van wil&pet

geo 15037. LF&W met W&P #158 De boomgaard - van wil&pet

geo 15038. LF&W met W&P #143 De lange S-bocht - van wil&pet

geo 15039. LF&W met W&P #134 Rood-Wit naar rechts - van wil&pet

19 augustus 2018, 15:50-16:00
De korte pauze had ons goed gedaan en de cache achter het verkeersbord was snel gevonden. Bij de boomgaard hadden we het een stuk lastiger. Meerdere plekken werden bekeken, totdat we de hint raadpleegden. Ik trok de juiste conclusie en liet Eikenhofjes versteld staan. Die sloeg daarna zijn slag in de S-bocht en ik ontfermde me over het schrikhek.
Bedankt en proost, Biertje

15040

geo 15040. BCE 2016 Vogelvrij - van Arendsogen

geo 15041. LF&W met W&P #152 Voorstonden - van wil&pet

geo 15042. LF&W met W&P #148 Rondweg De Hoven - van wil&pet

19 augustus 2018, 16:00
Vogelvrij was een extraatje omdat Eikenhofjes wist dat ik een vogelvriend was. En Arendsogen hadden we vanmorgen ontmoet. Bij het bord van buurtschap Voorstonden stapte mijn metgezel even uit voor een administratieve handeling en daarna kwam de lastigste cache van de hele dag. Bij de Rondweg bekeken we eerst de omgeving van de 'blikvanger', het vangnet voor zwerfvuil. Omdat iedereen melding maakte van een afwijking van 10-15 meter, moesten we daarna alle zijden en hoeken van de driesprong afzoeken. Vreemd dat deze cache de enige was die niet zuiver was ingemeten.
Bedankt en proost, Biertje

15043

geo 15043. LF&W met W&P #137 Nachtverlichting - van wil&pet

geo 15044. LF&W met W&P #155 Het witte huis - van wil&pet

geo 15045. LF&W met W&P #96 Knooppunt 02 - van wil&pet

geo 15046. LF&W met W&P #95 Achterhoek - van wil&pet

19 augustus 2018, 16:10-16:20
Het leek erop dat de tijdelijke parkeerplaats naast de lantaarnpaal speciaal voor de cache was aangelegd. Bij knooppunt 02 kon ik er maar net bij. Daarna mocht Eikenhofjes in het centrum van De Hoven even op z'n tenen staan. De bewoner van het huis ertegenover zat in zijn tuin te genieten en wist duidelijk wat wij aan het doen waren.
Bedankt en proost, Biertje

15048

geo 15047. LF&W met W&P #168 Camping 't Lentinck - van wil&pet

geo 15048. BCE 2016 De bus - van de koppeltjes

geo 15049. LF&W met W&P #141 Parkeerplaats Voorstonden - van wil&pet

geo 15050. LF&W met W&P #154 De 5e van... - van wil&pet

19 augustus 2018, 16:25-16:40
Bij de camping stond een opvallende biels, dus namen we een kijkje. De Bus was een traditional, terwijl Eikenhofjes en ik voor een letterbox zouden hebben gekozen. Peiling maken vanaf de bushalte en dan uitkomen bij de bedoelde bus. Bij de parkeerplaats had ik net het kokertje ontdekt, toen er vier vermoeide mensen arriveerden. Eikenhofjes zag direct dat het geocachers waren en wilde ze al aanspreken, maar het bleken gewone wandelaars die hun auto zochten.
Bedankt en proost, Biertje

15051

geo 15051. LF&W met W&P #136 De 6-stammige reus - van wil&pet

geo 15052. LF&W met W&P #170 De gevallen reus - van wil&pet

geo 15053. BCE 2016 De tonderzwam - van de koppeltjes

geo 15054. LF&W met W&P #153 De ingang - van wil&pet

19 augustus 2018, 16:40-16:55
De reus bleek inderdaad kolossaal en we moesten er een rondje omheen maken. De gevallen eik had het kokertje niet aan de achterkant, zoals gebruikelijk. Nadat we hem beiden volledig hadden onderzocht, bleek de cache gewoon aan de voorzijde te zitten. Eikenhofjes en ik hebben allebei een voorliefde voor zwammen (lang en slap) en herkenden het exemplaar uit 2016 natuurlijk direct. Bij de ingang van het rustgebied waren we muisstil, maar zodra we terug op de weg stonden, konden we weer lekker schreeuwen. wink
Bedankt en proost, Biertje

15058

geo 15055. LF&W met W&P #127 De 2 stronken - van wil&pet

geo 15056. LF&W met W&P #132 Voorstonden - van wil&pet

geo 15057. LF&W met W&P #39 Oekense Beek - van wil&pet

geo 15058. LF&W met W&P #46 Rondje Hall - van wil&pet

19 augustus 2018, 17:00-17:10
Bij de twee stronken wisselde ik even van batterijen, zodat Eikenhofjes het zware werk in zijn eentje moest doen. Bij het bordje van landgoed Voorstonden keken we beiden in eerste instantie over de cache heen, want die zat anders dan verwacht. Op het dorpsplein van Hall maakten we een rondje langs het herdenkingsteken voor ir. Van Doorn, die de Asaka-waterwerken in Japan had aangelegd, naar het bord met wandelroutes en het hoge kunstwerk. Tussendoor zag ik een cache zitten.
Bedankt en proost, Biertje

15059

geo 15059. LF&W met W&P #131 Zone 60 - van wil&pet

geo 15060. LF&W met W&P #135 De oude reus - van wil&pet

geo 15061. LF&W met W&P #140 Bocht naar links of rechts - van wil&pet

geo 15062. LF&W met W&P #165 Gevaarlijke kruising - van wil&pet

19 augustus 2018, 17:15-17:20
Op de grens van het dorpje Hall stond een berk, waarachter je prima een cache kon verstoppen. Ook een ontwortelde en daarna afgezaagde reus bleek een goede plek. De gevaarlijke kruising zag er zondagmiddag onschuldig uit, maar dat was natuurlijk schijn. Na het loggen zijn we weer snel vertrokken voor er ongelukken zouden gebeuren.
Bedankt en proost, Biertje

15063

geo 15063. LF&W met W&P #151 2x rood/wit, rechts of links - van wil&pet

geo 15064. LF&W met W&P #130 2x rood/wit, links of rechts - van wil&pet

geo 15065. LF&W met W&P #32 Picknickplek - van wil&pet

geo 15066. LF&W met W&P #145 Rhienderensestraat - van wil&pet

19 augustus 2018, 17:25-17:30
De Rhienderensestraat had een heleboel verkeersdrempels, geflankeerd door roodwitte paaltjes. Geocachers zouden hier natuurlijk nooit hard rijden, want om de 200 meter moest er even worden gestopt. Bij de picknicktafel zette Eikenhofjes de wagen even snel neer, maar blokkeerde daarbij gedeeltelijk het fietspad. Toen er in die 2 minuten toch een moeder met haar dochtertje langs moesten, bood hij zijn excuses aan en vertelde dat hij mij al gewaarschuwd had dat ik daar niet moest parkeren. wink
Bedankt en proost, Biertje

15067

geo 15067. Rondje BBB Boeren 7: weilanden - van de koppeltjes

geo 15068. LF&W met W&P #157 4x rood/wit - van wil&pet

geo 15069. LF&W met W&P #138 Een wegversmalling - van wil&pet

geo 15070. LF&W met W&P #139 De Vroolijke Frans - van wil&pet

19 augustus 2018, 17:30-17:40
De koe in het weiland keek nieuwsgierig wat wij daar aan het doen waren. Of zou hij inmiddels weten dat daar een cache lag? Daarna volgden er weer een stel verkeersdrempels. Om het (weinige) verkeer niet te hinderen zette Eikenhofjes de wagen steeds keurig in de berm. Bij Vroolijke Frans mocht ik blijven zitten. Na terugkeer vertelde mijn metgezel vrolijk dat hij met plezier 'biertje' op de logrol had geschreven. Zou hij dorst hebben gekregen?
Bedankt en proost, Biertje

15071

geo 15071. LF&W met W&P #172 Hoge Enk - van wil&pet

geo 15072. Op 't Zand - van karekietjes

geo 15073. LF&W met W&P #160 Weg door de plas - van wil&pet

geo 15074. LF&W met W&P #129 Cortenoeverseweg - van wil&pet

19 augustus 2018, 17:45-18:00
In de scherpe bocht van de Hoge Enk visten we een potje vanachter een roodwit schrikhek. Daarna kreeg Eikenhofjes er echt zin: Hij had het legpuzzeltje opgelost en vond de doos op het gras met fraai uitzicht op recreatieplas Het Gat van Cortenoever. Daarna staken we de N358 over en greep hij de nummers 160 en 129.
Bedankt en proost, Biertje

15076

geo 15075. LF&W met W&P #88 De driehoek - van wil&pet

geo 15076. LF&W met W&P #94 Het zonnepaneel - van wil&pet

geo 15077. Uitzicht op de IJssel - van volvo-team

geo 15078. LF&W met W&P #90 Rood-Wit-Blauw - van wil&pet

19 augustus 2018, 18:10-18:40
Nummer 94 lag in werkelijkheid naast een nieuw fietspad, maar op de kaart leek het aan het eind van de Holthuizerweg. Regelmatig reed men die doodlopende weg in en sommige geocachers klommen daarna zelfs over het gaas om via het weiland de cache te bereiken. We maakten kennis met een kwade bewoner, die niet blij was met al die ongevraagde bezoekers. We beloofden er melding van te maken en reen naar het begin van het fietspad om al wandelend ons doel te bereiken. Daarna wierpen we een blik op de IJssel, waar een visser een goede stek zocht voor de vangst van zijn leven. Wij hadden zojuist ook iets gevangen, maar we hebben de zware pot weer teruggezet.
Bedankt en proost, Biertje

15080

geo 15079. BCE Boom der kennis van Goed en Kwaad - van arendsogen

geo 15080. LF&W met W&P #89 de eenzame boom - van wil&pet

19 augustus 2018, 18:40-18:45
Eikenhofjes bleek weinig te weten over de achtergrond van de Boom der kennis van Goed en Kwaad, maar hij had wel veel kennis van het Keltische bomenalfabet. Daarmee had hij de locatie van de goede boom bepaald en mocht ik het kokertje pakken. De eenzame boom leek mij meer een struik, maar gelukkig zag ik snel de afwijkende plaats van de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15081. Weg naar het ganzenei - van Zeldeo

19 augustus 2018, 18:50
Aan de weg naar boerderij Het Ganzen Ei moest een petling zitten, die wij in eerste instantie niet zagen. Toen ik het ding eindelijk vond en trots omhoog hield, zag Eikenhofjes totaal niet dat ik de cache al in mijn handen had, maar draaide hij zich om en zocht verder. Ik zette toen maar alvast mijn log en heb gewacht tot mijn metgezel 5 minuten later na wat subtiele aanwijzingen ("Misschien moet je eens aan de andere kant van dat elektriciteitshuisje zoeken") alsnog succes had. Stomverbaasd ontdekte hij dat mijn naam al in het boekje stond!
Bedankt en proost, Biertje

geo 15082. Rondje Zutphen deel 2 - van de koppeltjes

19 augustus 2018, 18:55
Om te bewijzen dat hij best een cache kon vinden, viel Eikenhofjes bij aankomst direct op zijn knieën en voelde hij meteen dat hij beet had. Ik moest hem wel even waarschuwen voor het prikkeldraad, dat vlak boven zijn hoofd zat. Tot nu toe waren er geen gewonden gevallen en dat wilde ik graag zo houden.
Bedankt en proost, Biertje

15083

geo 15083. LF&W met W&P #91 Rood/Wit - van wil&pet

19 augustus 2018, 19:00
Nee, hier stond geen roodwit schrikhek, maar drie metalen palen om te voorkomen dat auto's het fietspad op zouden rijden. Zoiets zou Eikenhofjes nooit doen, want wij hadden de wagen netjes geparkeerd en waren rustig naar deze cache gewandeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15084. BCE 2016 LP kasteel Reuversweerd - van de koppeltjes

19 augustus 2018, 19:05
Deze cache lag 160 meter van het kasteel vandaan om te voorkomen dat omwonenden last van ons zouden ondervinden. Het dichtgetimmerde landhuis heb ik dus niet gezien, maar ik vond wel een (plastic) kasteeltoren. Eikenhofjes heeft zijn stempel gezet en ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15085. LF&W met W&P #93: 43 en 53 - van wil&pet

19 augustus 2018, 19:10
Het laatste bellenblaaspotje dat wij vandaag vonden, zat op het kruispunt van twee fietsroutes. Voor de 128e keer pakten wij vandaag een cache om onze namen op de logrol te zetten. Hierna reden wij terug naar Leidschendam en De Lier. Wij hebben ons met deze serie een hele dag prima vermaakt. Eikenhofjes, bedankt voor de gezelligheid!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22 augustus: in Hilversum bezocht ik een event, maar eerst ging ik naar het Mediapark (3 caches)

15086a       15086b

geo Virtual Reward Mediapark - van DaMiZoDa

   note 22 augustus 2018
Toen ik aan het eind van de middag in Hilversum moest zijn, heb ik eerst de wandeling over het Mediapark gemaakt en de gevraagde cijfers en letters verzameld. Helaas kon Google mij geen antwoord geven. In een logje had ik al gelezen dat de spatie voor de + een wereld van verschil maakte, dus die heb ik (net als op het voorbeeld op de cachepagina) keurig voor de + geplaatst. Later hoorde ik op een event dat die spatie er juist niet moest staan. Misschien kan dat op de cachepagina worden aangepast? Het zou mij een flinke tijd hebben gescheeld. Nu moet ik nog eens terug…

geo 15086. Dievenpaadje - van Doorgaan

22 augustus 2018, 19:25
Via het Dievenpaadje werden vroeger de 'boosdoeners' naar het gerecht in Naarden geleid. Ik volgde het pad een stukje en deed bij de opvallende boom een snelle greep. Na het loggen heb ik het kokertje weer netjes teruggelegd, want ik was immers geen dief. wink
Bedankt en proost, Biertje

15087

geo 15087. Heksenweitje - van Doorgaan

22 augustus 2018, 19:30
Volgens hardnekkige geruchten zou op dit stukje groengebied al eeuwen lang door heksen worden gedanst. Dat was echter alleen bij nacht en ontij, dus ik had om half acht niets te vrezen. Het gebied bleek uitgestorven, op een eenzame petling na. Die heb ik even vriendelijk begroet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15088. Hilversum: gezellig samenkomen - van pe1iyr

22 augustus 2018, 20:00
Dit event was het hoofddoel van mijn bezoek aan Hilversum. Er stond om 20 uur al een aardig groepje op de stoep te wachten op de organisator, totdat iemand besloot maar eens aan te bellen. Tot ieders verbazing zoemde de deur open en het keldertje vulde zich met geocachers. Op een tafel werden TB's uitgestald, er werd koffie geschonken en organisator pe1iyr hield een praatje, waarbij ook zijn lastige mystery-cache ter sprake kwam. Ik maakte kennis met Geo-Jeddak, GeoCees en met Melisesue, die mij nog kende omdat wij allebei bij elke gevonden cache een aparte log schrijven. De tijd vloog om, maar omdat ik nog een terugreis van 2 uur voor de boeg had, ben ik klokslag 21 uur (als eerste) vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 augustus: vanwege een bierafspraak was ik in Amsterdam, waar ik natuurlijk eerst een cache vond (3 caches)

15089a       15089b

geo 15089. Amsterdam's most wanted - van Leo Lewinsky

24 augustus 2018, 13:00
Met mijn biervrienden had ik vanmiddag in Amsterdam afgesproken, dus ik was al iets eerder vertrokken vanwege een cache. Op een steenworpafstand van het monument op de Dam stond de (veel gefotografeerde) reuzenklomp en iets verder vond ik de plek van de cache. Die heb ik op een zeldzaam rustig moment snel gepakt en gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15090. Reverse WIG Verleden Tijd - van Diafragma

24 augustus 2018, 16:05
Op het startpunt ben ik zeer lang bezig geweest om de herdenkingssteen te vinden. Beide gevels van het hoekpand heb ik meerdere malen grondig bekeken, totdat ineens het bierdopje viel. Daarna kon ik op weg voor de cache. Die bleek zich eveneens op een historische plek te bevinden.
Bedankt en proost, Biertje

15091

geo 15091. Hidden gems @ Oosterpark - van Calefax

24 augustus 2018, 16:20
In het Amsterdamse Oosterpark lag er sinds een paar maanden een nieuwe cache, precies op mijn wandelroute naar het café. Ik heb de instructies opgevolgd, waarna ik een mooie plastic doos vond. De aangekondigde muzikale verrassing is me niet opgevallen, maar ik heb wel mijn muzikale bierkrabbel in het logboekje achtergelaten.

___________________________________________________________________


25 augustus: even naar Zevenhuizen voor een leerzame wandeling langs de molenviergang (2 caches)

15092a       15092b

geo 15092. Molenviergang Zevenhuizen - van M@Jo

25 augustus 2018, 11:40
De Tweemanspolder wordt sinds 1730 bemalen door 4 molens. Tussen het waterpeil van de sloten en de rivier de Rotte zit een hoogteverschil van 5 meter, maar door de getrapte bemaling kan het overtollige water toch naar de Rotte worden afgevoerd. Vanmorgen was ik naar Zevenhuizen gefietst voor een leerzame wandeling langs de molengang. Bij deze kindvriendelijke multi kon haast niets misgaan en die leidde mij uiteindelijk naar de cache. Beslist een aanrader.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15093. Prisma: Bleizo - van LuckyStar

25 augustus 2018, 11:55
Op de terugweg stopte ik nog even bij bedrijvenpark Prisma, op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer. Dankzij het rekenpuzzeltje wist ik dat hier een cache moest liggen. De hint in de checker had me verteld waar, zodat ik ook hier razendsnel mijn bierkrabbel kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


31 augustus: op de laatste dag van de maand ging ik naar Breda en Etten-Leur (27 caches)

15094a       15094b

geo 15094. Aequilan - van W Roebert

31 augustus 2018, 09:05
Van de 4 parkeerplaatsen voor artsen was er nog eentje leeg, dus daar kon ik prima mijn gehuurde OV-fiets neerzetten. Ik was namelijk weer terug in Breda. In februari bleek de nano weg, maar vandaag kon ik er alsnog mijn gezonde bierkrabbel kwijt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 februari 2018
De 5 parkeerplaatsen waren leeg, want de artsen zaten met carnaval natuurlijk in de kroeg. Daar waren hun patiënten immers ook. De nano hadden ze waarschijnlijk meegenomen, want die heb ik nergens gezien. Ik heb nog de laatste vinder gebeld, mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Op de plek die hij noemde heb ik nogmaals gekeken en gevoeld, maar helaas…

geo 15095. Keimooi! - van WendyB74

31 augustus 2018, 09:20
Over het lange vlonderpad bereikte ik de plek van deze keimooie cache. Die was groot genoeg om er een TB in achter te laten. Er zat er ook al eentje in en die heb ik meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15096. De held Prins Maurits - van Thevi

31 augustus 2018, 09:35
De inmiddels opgeheven scoutinggroep Prins Maurits had een blokhut in het bos en de held was een imposante beuk waar veel spelen begonnen. Bij de resten van die beuk deed ik deze ochtend een mooie vondst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15097. Aogse rivieren: Turfvaart - van RexRaven

31 augustus 2018, 10:10
Door Princenhage (in carnavalstijd 't Aogje genoemd) stroomde de rivier de Turfvaart, maar die leek door de droge zomer nu meer op een sloot. Ik wandelde naar de muur van ijzerdraad, opgevuld met stenen. Vaak wordt dit een klaagmuur genoemd, maar dankzij de duidelijke hint en mijn scherpe blik had ik de petling bijzonder snel in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

15098

geo 15098. De Wisselaors 't Aogje - van Wiebe Wereldrond

31 augustus 2018, 10:25
Minibiebs schieten de laatste jaren als paddenstoeltjes uit de grond. Zelfs aan het Zeilmakerpad in Princenhage was er zo'n klein huisje geplaatst. En er stond ook nog eens een fijne leesstoel naast. Terwijl ik de voorraad onderzocht op boeken over bier, vond ik ineens een cache. Voor de 52e keer zette ik daarna mijn bierkrabbel in een minibieb.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15099. [P250] #092 Rustpunt Rith - van Dutch Duo

31 augustus 2018, 10:40
Op het rustpunt zaten twee wandelaars, maar voor de cache hoefde ik die niet te storen. Zij vroegen zich waarschijnlijk wel af waarom ik ineens achter een boom dook. Daar zat namelijk iets verstopt, op een verrassend leuke manier!
Bedankt en proost, Biertje

geo 15100. First Flight II - van Cpl_Uhl

31 augustus 2018, 11:25
Op deze bijzondere plek steeg in 1909 het eerste gemotoriseerde vliegtuig in Nederland op. De vlucht van 3,5 minuut werd uitgevoerd door Charles de Lambert, een leerling van de gebroeders Wright. Nadat ik het monument had bewonderd, ging ik op zoek naar de cache. Door de logjes had ik me voorbereid op een pittige zoektocht en dat werd het ook. Achteraf had ik beter mijn GPS en mijn ogen kunnen gebruiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15101. Travel Bug hotel 's Heeren Vrunt - van team-schuitvaart

31 augustus 2018, 11:35
Dit verblijf was stevig in bezit genomen door allerlei vliegend en kruipend gespuis, dat ik maar met rust heb gelaten. Het hotel kende een ongebruikelijk systeem van aankomst- en vertrekmaanden, maar gelukkig bevatte een van de dozen ook het gastenboek.
Bedankt en proost, Biertje

15102

geo 15102. Straatmeubilair 3 - van Dutch Angels

31 augustus 2018, 11:50
Het straatmeubilair was geen bankje, want ik stond hier precies op de gemeentegrens van Rucphen. Naast de (volle?) logrol zat ook een opgevouwen papiertje en daar wilde ik mijn naam op zetten. Ik bleek de eerste!
Bedankt en proost, Biertje

geo 15103. Zo sluw als een vos - van toervosjes

31 augustus 2018, 12:05
Een vos is sluw, maar Biertje kan ook erg sluw zijn! Met mijn scherpe blik had ik de listige verstopplek namelijk direct in de gaten. Heel erg mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 15104. de Peertjes - van Team van Peer

31 augustus 2018, 12:30
De Peertjes woonden in Sprundel, hét fietsdorp van Nederland. Volgens hen was dit een snelle oppikker, maar mijn GPS stuurde me eerst naar de 3 kliko's. Daar viel echter niets snel op te pikken. Na wat zoekwerk bleek het eigenlijk heel simpel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15105. JoGi - van Team van Peer

31 augustus 2018, 12:35
In de logjes had ik gelezen dat bijna iedereen eerst in de verwilderde tuin van de buurman keek, door het ontbreken van een GC-sticker of huisnummer. Die buurman heb ik daarom met rust gelaten en al snel zag ik waar de cache moest liggen. Ik hield er wel wat vieze handen aan over.
Bedankt en proost, Biertje

15106

geo 15106. Rondje idylle, Rucphen - van Vlinder-team

31 augustus 2018, 13:15
Tijdens mijn wandeling door de idylle ontdekte ik dat de cache precies aan de andere kant van het water lag, dus heb ik het hele rondje afgemaakt. Ik passeerde bankjes, insectenhotels en veel bloemen waar vlinders en bijen op af komen. Erg jammer dat de cache niet meer onderhouden wordt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15107. Raadselachtig - van Team Go Happy

31 augustus 2018, 13:30
Aan de rand van Etten-Leur vond ik de doos met daarin het afgesloten kistje. Met raadsels en cijferslotjes heb ik weinig problemen, dus ik had het kistje razendsnel open. Het logboekje bestond uit een aantal gele velletjes en op een daarvan heb ik in een hoekje mijn naam toegevoegd. Bij het afsluiten ontdekte ik dat het kistje ook op een veel simpeler manier te openen was…
Bedankt en proost, Biertje

geo 15108. Gevaarlijk goed - van De Brokkenmakers

31 augustus 2018, 13:50
Nadat ik me deze week had verdiept in allerlei gevaarlijke stoffen, kon ik vandaag op pad om te controleren of de cache aan de veiligheidseisen voldeed. In mijn beschermende kleding naderde ik de locatie en vond daar al snel een toepasselijke behuizing. Die bevatte een onschuldige petling met logboek, waar ik mijn lichtontvlambare bierkrabbel in achterliet.
Bedankt en proost, Biertje

15109

geo 15109. Bandarlog - van Dutch Duo

31 augustus 2018, 14:05
Als oud-welpenleider wist ik natuurlijk waar de naam van deze cache vandaan kwam en ik verwachtte daarom iets heel anders aan te treffen in dit bos. Het bleek echter een vogelhuisje, dat vol zat met pissebedden en oorwurmen. Die heb ik eerst even vriendelijk buiten de deur gezet, om vervolgens het logrolletje te tekenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15110. Ken je klassiekers! - van Team EvdB

31 augustus 2018, 14:15
Natuurlijk ken ik mijn klassiekers! Hoewel ik graag nieuwe onbekende bieren proef, kies ik regelmatig voor een glas van een bier dat zich al bewezen heeft. Zo dronk ik onlangs een Drie Hoefijzers Klassiek, dat sinds 2004 weer door de Beyerd wordt gebrouwen, nadat Inbev de Oranjeboombrouwerij in Breda had gesloten. De petling was eveneens op een klassieke manier verstopt, dus ook die (her)kende ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15111. Burchtplein - van Wingman-NL

31 augustus 2018, 14:25
Ook op vrijdagmiddag was het druk op het Burchtplein, in het centrum van Etten-Leur. Met mijn GPS op mijn gehuurde OV-fiets wandelde ik rustig over de fietsenstalling in de richting van het nulpunt. Al snel snapte ik waar de cache moest zitten, en door zelf even te gaan zitten en wat onhandig in mijn rugzak te rommelen, kon ik het doosje ongezien tevoorschijn halen.
Bedankt en proost, Biertje

15112

geo 15112. Nederlands Oorlogsgraf (Virtual Reward) - van Team_Uhl

31 augustus 2018, 14:55
Mijn hoofddoel vandaag was het bezoek aan de begraafplaats vanwege deze nieuwe virtuele cache. Daarbij heb ik hulp gehad van 2 bewoners van Etten-Leur. De dame kon mij vertellen waar het graf van de gesneuvelde soldaat was te vinden (ik was er pas 4 keer voorbij gelopen) en daarna hielp een man mee met het zoeken naar de overige gegevens. Ze verwachtten hierna mee te delen in de te winnen prijs, maar ik moest ze teleurstellen: die prijs was slechts virtueel. Een mooi idee om deze plek uit te kiezen voor een virtuele cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15113. Beatrix park - van huubetrex

31 augustus 2018, 15:10
De cache lag buiten het Beatrixpark, maar was niet lastig te vinden. Ik kon mijn fiets precies zo neerzetten, dat ik het kokertje ongezien kon pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15114. Lego - van patriekske

31 augustus 2018, 15:20
De weg zoeken naar de grote legodoos vond ik een beetje lastig, maar na het openen van de 2 slotjes begon het echte puzzelen: waar zat die nano nou? Achteraf viel het eigenlijk best mee en speels zette ik mijn naam in hokje 15. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

15115

geo 15115. Bij de mulder - van huubetrex

31 augustus 2018, 15:35
De ronde stenen stellingmolen De Lelie stond er wat eenzaam bij, want de molenaar was er alleen op zaterdag. Gelukkig had hij wel wat voor me achtergelaten. Nadat ik een rondje had gelopen, vond ik het op de plek waar ik als eerste had gekeken, maar niet goed genoeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 15116. Boemeldonck, SBS3 - van de-verkes

31 augustus 2018, 15:55
Vanuit Etten-Leur was ik naar Prinsenbeek gefietst (in carnavalstijd: Boemeldonck) en op het terrein van SBS3 stond de bouwloods van de carnavalsvereniging. Aan de cache was niet veel tijd gespendeerd, want alle energie zit natuurlijk in de praalwagens van het nieuwe seizoen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 15117. Zicht op Boemeldonck (Prinsenbeek) - van de-verkes

31 augustus 2018, 16:05
Bij het kruispunt, aan de rand van Prinsenbeek, stuurde mijn GPS me naar het grasveld, dus ik onderzocht daar de diverse mogelijkheden. Naast de cache vond ik ook een kapotte fles en een leeg bierblikje, dat niet afkomstig was uit een Brabantse brouwerij. De cache bestond uit een micro met een logpapiertje plus een doorzichtige nano met een eigen rolletje. Lachen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 15118. Park Over(onder)bos - van ssttenn

31 augustus 2018, 16:15
Park Over-Bos was gedeeltelijk over de A16 aangelegd. In het wildtunneltje kwam ik gelukkig geen wild tegen, maar wel een keurige cache.
Bedankt en proost, Biertje

15119

geo 15119. Het bierhuisje - van ssttenn

31 augustus 2018, 16:55
Het bierhuisje bleek een kleine uitvoering van mijn eigen woning, dus ik voelde me hier gelijk thuis. Eerst even naar de cache gehengeld, maar toen dat niet wilde lukken, gooide ik het over een andere boeg. Het kostte me wel ongeveer de tijd waarin ik een flesje leegdrink, maar toen had ik het ding te pakken. Origineel en leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 15120. Busbrug Westerpark - van RexRaven

31 augustus 2018, 17:10
De busbrug was een brug alleen voor bussen en fietsers/voetgangers. Nadat ik had gelogd en even op mijn dagschema keek, werd er achter me luid getoeterd. Het was de bus, die er graag langs wilde. Ik reed achter hem aan en daarna rechtstreeks naar het station van Breda. Daar bleek dat ik vandaag 68 km had gefietst en 27 caches had gevonden. Een mooi resultaat.
Bedankt en proost, Biertje

15120

Terug naar boven

Door naar september 2018