Blik op Biertje

Bierpraat mei 2018

325 caches gevonden (logs 14275-14599)

___________________________________________________________________


2 mei: in Den Haag hielpen naaktslakken mij om een pissebed te vinden (1 cache)

14275a       14275b

geo 14275. Pissebed - van Bananas2074

2 mei 2018, 14:20
Tijdens het geocachen kom ik regelmatig pissebedden tegen. Ze houden namelijk van vochtige donkere plekjes. Ik wist niet dat er 37 verschillende soorten waren, dus daar zal ik de volgende keer op letten. Er waren op meerdere plaatsen duidelijke zoeksporen te zien, maar geen cache. Omdat op vochtige donkere plekjes ook vaak naaktslakken zitten, besloot ik een toepasselijk hulplijntje in te schakelen. En met succes! Het bleek dat in Den Haag de mannen nogal opscheppen over het formaat van hun cache: een petling is natuurlijk geen small/klein, maar een micro...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3 mei: met de Braeckgeocachers een avond naar Warmond voor 2 lastige multi's (3 caches)

14276a       14276b

geo 14276. Bankje! Bedankt! Warmond 01 - van De Tomtommers

3 mei 2018, 20:35
De eerste donderdagavond van mei waren de 4 Braeckgeocachers weer samen op pad, opnieuw geassisteerd door onze voorzitter (en niet-cacher) James. Tijdens onze wandeling stopte Pino ineens bij een bankje. Mighty-Mike vond de cache. "Bedankt!" riepen wij in koor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14277. Domus Nyctalus Noctula - van De Tomtommers

3 mei 2018, 20:50
Voor vanavond stonden er 2 multi's op het programma. Al vaker hadden andere teams deze combinatie geprobeerd, maar zij faalden vaak jammerlijk of waren 5 uur bezig. Het lastigste was inderdaad het vinden van de aanwijzing bij het startpunt, maar dat kwam omdat wij niet op het startpunt stonden. Toen ik na een tijdje op mijn GPS keek waar nou eigenlijk het exacte nulpunt was, had Pino de aanwijzing snel ontdekt. Omdat we allemaal een kleurenprint hadden van de bomenfoto's, ging het speuren naar de juiste boom lekker vlot, waarna James op z'n knieën het bijbehorende gele plaatje zocht. Goed nieuws: alle plaatjes zijn nog steeds aanwezig! Een paar keer moest ik een enthousiaste Pino of Corbulo even corrigeren, maar na 80 minuten stonden we bij de cache. We hebben vanavond helaas geen vleermuis gezien, maar hebben wel een mooie wandeling gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

14278

geo 14278. Landgoed Huys te Warmont - van Geogroentje

3 mei 2018, 21:20
Terwijl wij de vleermuis-multi liepen, hielden Corbulo en Mighty-Mike de waypoints van de andere multi in de gaten. Zodra wij in de buurt kwamen van zo'n punt, werd de bijbehorende vraag beantwoord. Af en toe moest ik wat corrigeren, maar uiteindelijk hadden we een mooi punt op de kaart. Daar lagen voldoende boomstammen om wel 20 caches te camoufleren, dus iedereen kon hier stevig aan de bak. Maar na 5 minuten hadden we nog steeds niets. Ik zag dat James bij een stam keek waar nog niemand had gezocht. Omdat hij ons al vaker te slim af is geweest en dan tot onze verbazing ineens de cache ontdekt, liep ik naar hem toe. En direct zag ik iets opmerkelijks. De doos bleek van het formaat Regular en geen Large, zoals bovenaan de cachepagina stond. We constateerden een afwijking van 22 meter in het E-coördinaat. Blijkbaar hadden we vraag I of J fout beantwoord, hoewel dat volgens de multiplechoice-antwoorden eigenlijk niet kon. Nadat alle namen waren bijgeschreven, was er voor iedereen een stroopwafel als afsluiting van deze mooie avond.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4 mei: vanuit Haarlem fietste ik naar Halfweg en terug om te eindigen bij een Event (31 caches)

14279a       14279b

geo 14279. Xocoatl - van PeterAnnemiek

4 mei 2018, 09:50
Minstens twee keer per jaar kom ik in Haarlem: in april en in oktober, als 13 cafés in de binnenstad een dag organiseren met de nieuwe voorjaarsbieren en herfstbocken. En tussendoor kom ik om te cachen. Vandaag fietste ik naar Halfweg via een route langs opgeloste puzzels en een earthcache. Het uitzicht vanaf dit bankje paste precies in het plaatje, waarna ik mijn bierkrabbel zette in het gele post-it-boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14280. Windmolens Schoteroog - van AnJoKi

4 mei 2018, 10:05
De vier windmolens van Schoteroog (recreatiegebied Spaarnwoude) stonden stil op de puzzel en in werkelijkheid ook. Het was een prachtige voorjaarsdag en bijna windstil. Ik had dus nog ruim voldoende energie om deze cache te vinden en te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

14281

geo 14281. NZH vervoer - van AnJoKi

4 mei 2018, 10:15
De rebus bracht me op een toepasselijk plekje, waar je geen museum zou verwachten. De beheerder kwam eraan en vroeg of ik de cache al had. Ik antwoordde dat hij net te laat was, want na 2 rondjes had ik het ding gevonden en gelogd. Anders had ik hem wel om hulp gevraagd. Lachend zei hij dat hij dan niets had verteld, maar ik wist wel beter: voor een biertje doen mensen alles! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14282. Draaimolens - van AnJoKi

4 mei 2018, 10:25
Draaiorgels zijn een vreemd fenomeen: winkeliers worden er gek van, voorbijgangers geven nauwelijks geld, maar als ze verdwijnen is iedereen in rep en roer. De oplossing van dit uitzoekpuzzeltje leidde naar een plek waarvan ik steeds meer begon te denken dat dit nooit kon kloppen. Totdat ik op het nulpunt stond en zag wat hier gebeurde. Daarna was het kokertje ook vlot gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14283. Figee - van Hooningkorf

4 mei 2018, 10:35
Firma Figee werd in 1836 opgericht als timmerfabriekje voor pakkisten. Dat werd een werkplaats voor het herstellen van ijzeren werktuigen. Later fabriceerde men stoommachines en havenkranen. Het bedrijf verhuisde naar Amsterdam en werd overgenomen door KENZ Zaandam. Op hun oude terrein aan de Noorder Buiten Spaarne zag ik al van een afstandje waar de cache moest zitten. Die bleek fors groter dan verwacht. Er zat ook een briefje van 100 euro in. Dat heb ik laten zitten, want ik was meer geïnteresseerd in de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14284. Delfts blauw - van VindVis

4 mei 2018, 10:50
Regelmatig ben ik in Delft te vinden, natuurlijk altijd bier-gerelateerd. Maar ook in Haarlem hebben ze Delfts blauw: de gevel van een bedrijfspand was ermee beschilderd. Nadat ik (eindelijk) de cache had gevonden en daarna (zeer snel) het hulpstuk, deed ik mijn kunstje en zette mijn bierkrabbel op de logrol. De vrouw die aan de overkant een sigaretje stond te roken, stak haar duim op. Ze vertelde dat haar collega de cache had geplaatst, maar er vandaag helaas niet was. Maar ze zou doorgeven wat voor knappe prestatie ze had gezien. Leuk om te horen dat vrouwen mij nog steeds knap vinden! wink
Bedankt en proost, Biertje

14285

geo 14285. De oude Strandwal - van Team Dutchcollies

4 mei 2018, 11:15
Op de steen stond slechts een simpele tekst. Ik had wat meer uitleg verwacht over dit eerste aardkundig monument in Noord-Holland. Maar gelukkig zorgt deze cache voor wat opheldering.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14286. Travelbug hotel Spaarnwoude - van Team Carpangler

4 mei 2018, 11:45
Dit travelbug hotel in de bossen van Spaarnwoude leek me meer een hostel voor avontuurlijke backpackers. Niet alleen was de weg ernaartoe drassig en behoorlijk begroeid, maar de overnachtingsplek lag afgelegen, was flink vochtig en zeer eenvoudig. De 'verplichting' dat er altijd minstens 2 TB's aanwezig moeten blijven, is natuurlijk belachelijk. De eigenaar van een TB wil dat zijn eigendom zoveel mogelijk reist, niet dat het maanden opgesloten zit omdat een hoteleigenaar dat zo leuk vindt. De natte logprop (regelmatig gemeld sinds 17 december 2017) heb ik niet bekeken. Gelukkig had iemand een nieuw logpapiertje in een plastic zakje achtergelaten en daar heb ik mijn naam opgezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14287. Picknick - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 12:30
Na herstel van de dijkdoorbraak van 1675 bleven er 2 braken achter: de Grote Braak, nog steeds een 10 meter diep meertje, en de Kleine Braak, een moeraslandje met wilgen en elzen. Volgens mij heb ik hier jaren geleden al eens een keer een cache gevonden, want het beton en de hoge brandnetels kwamen mij zeer bekend voor. Mooi plekje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14288. Struinpad - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 12:35
Het Struinpad liep regelrecht de Kleine Braak in, maar daar hoefde ik niet te zijn. Het potje lag aan het begin, maar ik moest wel een paar keer mijn hoofd onder de balken duwen voordat ik het zag.
Bedankt en proost, Biertje

14289

geo 14289. In de bocht uit de bocht - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 12:55
In de bocht van de Tom Schreursweg vloog ik er even uit. In een verborgen stukje groen stonden een paar oude bomen en onder het gebladerte was het lekker koel. Ik zag een wit kokertje onder wat takjes bij het hek, maar dat bleek gewoon een wit kokertje onder wat takjes bij het hek. De cache lag namelijk uit te rusten tussen de voeten van de valse acacia.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14290. Schutsluis - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 13:20
Door bouwwerkzaamheden in de buurt moest ik wat omfietsen, maar uiteindelijk wist ik de voormalige schutsluis toch te bereiken. Aandachtig bekeek ik de foto van de opening uit 1920 op het infobord. Het plastic zakje om het potje hield alles goed vochtig, maar binnenin was het gelukkig droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14291. Gemaal Raasdorperweg - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 13:30
Het motorgemaal aan de Raasdorperweg verving in 1920 de poldermolen van de Osdorper Bovenpolder. Voorzichtig kwam ik dichterbij. De potjes met blauwe dekseltjes begonnen een vertrouwd beeld te worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#965. 10k voor de-trompetter (Luke & Larissa) - van tossie

   dnf 4 mei 2018
Voor dit eerbetoon aan de-trompetter (10.000 caches in oktober 2016) moest er eerst een hindernis worden genomen. Over de smalle houten overloop kon je voorzichtig de brede sloot oversteken. Daarbij kon je naar links vallen in het diepe water of naar rechts, in het lager gelegen ondiepe deel. Je kon natuurlijk ook gewoon doorlopen en een blik werpen in het opvallende huisje. Dat bleek helaas helemaal leeg…

14292

geo 14292. PingPong - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 13:55
Naast de pingpongtafel op de speelplaats in Zwanenburg stond een grote schatkist. Drie kinderen waren bezig die te vullen met gele paardenbloemen, want dat was hun schat, vertelden ze me. Tegen de ouders zei ik dat ik eigenlijk voor een andere schat kwam. Die had ik snel gevonden en ik stopte hem ook weer ongezien terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14293. Landerijen - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 14:00
De landerijen waren blijkbaar net ingezaaid, want er viel niets te zien. Daarom richtte ik mijn blik maar op de cache. Die plek was goed gemarkeerd en ik herinnerde me dat ik op de cachepagina de toepasselijke foto van de Log Lady had gezien uit de serie Twin Peaks. Die was uit 1990, wat vliegt de tijd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14294. Daar bij de waterkant - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 14:10
Het plekje bij de waterkant bleek lastig te bereiken, maar dankzij mijn doorzettingsvermogen is het toch gelukt. Vanwege de hint 'vogeltje wat zing je vroeg' had ik een vogelhuisje verwacht, maar het opvallend gekleurde potje bleek gewoon tussen de klimop te zitten. Werd het nestkastje misschien gerepareerd?
Bedankt en proost, Biertje

geo 14295. De uit(kijk)hoek - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 14:25
Bij het zoeken kreeg ik onverwachts hulp van een de visser die hier zijn hengels had uitgegooid. Toen ik vertelde wat ik ging doen, vertelde hij dat er vaker mensen naar die pot met papiertjes kwamen zoeken. "Is dit hem soms?" wees hij op de nauwelijks bedekte cache, waar ik gewoon overheen was gestapt. Opgetogen ging ik loggen en kon hij verder met zijn hobby.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14296. Weerenbrug - van Knaagdiertje

4 mei 2018, 14:45
Naar deze cache heb ik lang lopen zoeken. De wilg op het nulpunt bleek het niet te zijn en ook in de naburige exemplaren vond ik niets. In een logje las ik dat het potje dichter bij de brug lag dan verwacht. Dat bleek te kloppen. Ik vond het 15 meter verder, op N52°23.164 - E004°44.073.
Bedankt en proost, Biertje

14297

geo 14297. I love geocaching in Halfweg - van geokesje

4 mei 2018, 14:55
oor deze liefdesverklaring was een mooi plekje uitgezocht, pal naast het prachtige gemeentehuis uit 1905. Eerst zocht ik op de parkeerplaats van de wethouder, maar toen ontdekte ik dat ik bij de buren moest zijn. Had ik de hint maar eerder moeten lezen, dat had tijd gescheeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14298. YT #2 - van Heracross

4 mei 2018, 15:10
Op YouTube kan je van alles vinden, bijvoorbeeld de 10 mooiste dunks uit de NBA basketballfinale van 2017. Mijn score was een stuk minder spectaculair, hoewel ik wel moest uitkijken voor de restanten prikkeldraad. Terwijl de vliegtuigen overvlogen, trok ik de petling uit zijn verstopplek.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#966. YT#1 - van Heracross

   dnf 4 mei 2018
Op YouTube kan je van alles vinden, bijvoorbeeld een bloedstollend filmpje over een degenslikker uit Britain's Got Talent. Mijn werk was een stuk minder riskant, hoewel er werd gewaarschuwd voor levensgevaar. Ondanks een groene checker kon ik niets vinden achter het grijs.

geo 14299. YT #3 - van Heracross

4 mei 2018, 15:25
Op YouTube kan je van alles vinden, bijvoorbeeld een filmpje over de mountainbikeroute bij Hoofddorp. Mijn gehuurde OV-fiets was wel geen mountainbike, maar zo gebruikte ik hem af en toe wel. Hier mocht ik niet in, maar dat hoefde ook niet. De logrol was wat vochtig.
Bedankt en proost, Biertje

14300

geo 14300. YT #6 - van Heracross

4 mei 2018, 15:35
Op YouTube kan je van alles vinden, bijvoorbeeld een fragment uit de film Monty Python and The Holy Grail. Een gevecht hoefde ik niet te leveren, want moeiteloos vond ik mijn 14.300e cache. Daar moest op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14301. YT #5 - van Heracross

4 mei 2018, 15:45
Op YouTube kan je van alles vinden, bijvoorbeeld een fragment van de Windsurfing & Kiteboarding World Cup 2014. Er stond vandaag niet veel wind, maar het langsrazende (vracht)verkeer zorgde voor een wervelwind tijdens het passeren. Ik was blij dat ik hierna in wat rustiger gebied kwam. De logrol was behoorlijk vol.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#967. YT #4 - van Heracross

   dnf 4 mei 2018
Op YouTube kan je van alles vinden, bijvoorbeeld een nagesynchroniseerd filmpje met uitleg over quilting en de Big Shot, waarmee je zelfs door 4 lagen stof kan snijden. Ik heb aan beide zijden van de buis gezocht en zelfs erin. Helaas…

14302

geo 14302. De Fuikvaart - van Huize Janssen

4 mei 2018, 16:30
Volgens de beschrijving was de cache alleen lopend te bereiken of met een stevige fiets die wat kon hebben. Nou, mijn gehuurde OV-fiets kon inderdaad wel wat hebben, maar dat was helemaal niet nodig. Toevallig zag ik een wandelaar het smalle bospaadje inlopen, waardoor ik bij toeval de kortste weg ontdekte (vanaf de Ringvaart). Op de cacheloccatie ontdekte ik 3 (lege) bierblikken, maar voor het vinden van de petling moest ik iets beter mijn best doen. Mooie plek!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14303. Ratrace-finish - van Rigaros

4 mei 2018, 16:45
Achter een Haarlemse flat moest de race tussen 6 TB's eindigen, die in 2016 waren losgelaten op Tenerife. Eentje was er inmiddels thuis. Vanaf het bankje bekeek ik de inhoud van het doosje. Er was zojuist een Franse TB achtergelaten. Ik zette mijn bierkrabbel en vervolgde mijn eigen race.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14304. Het geweldige kistje van Eva, Yara en Conan - van

4 mei 2018, 17:20
Al eerder had ik naar dit kistje gezocht, maar ik had inmiddels gelezen dat je de cryptische hint pas begrijpt nadat je de cache hebt gevonden (sommigen snappen hem nog steeds niet), dat de cache onmogelijk in het water kon vallen en dat hij niet op het nulpunt lag. Met die info was het nu een fluitje van een cent. Het geweldige kistje bleek een plastic bakje te zijn dat ik vond op N52°21.632 - E004°37.805.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 december 2017
Het geweldige kistje was geweldig goed verstopt, want ik heb het niet kunnen vinden. En zoveel mogelijkheden waren er niet...

geo 14305. M&M nr. I - van Martien&Maarten

4 mei 2018, 17:30
Omdat ik nog wat tijd over had, fietste ik naar Heemstede, waar ik een doosje kon vinden achter een lichtje. Dat lichtje was inderdaad aanwezig en nadat ik even door de knietjes was gegaan, had ik ook de cache.
Bedankt en proost, Biertje

14306

geo 14306. GeoHeiloo 1st cache - van GeoHeiloo

4 mei 2018, 17:50
De flat Haarlem Hoog was samen met Haarlem Laag de enige hoogbouw in het zuidwesten van Haarlem. In december zocht ik nog tevergeefs aan de achterkant van het gebouw, maar nu las ik in een logje dat ik aan de voorkant moest zijn. Daar schitterde het blauwe dekseltje me direct tegemoet.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 december 2017
Zoals al eerder is gemeld: de struiken zijn weggehaald en de plantenbak was ook leeg. Hier moet een nieuwe cache worden geplaatst.

geo 14307. Geopoly: Houtstraat, Haarlem - van Yuné

4 mei 2018, 18:30
Nadat ik thuis het legpuzzeltje had opgelost, kon ik vandaag ter plekke op zoek naar de volgende aanwijzing. Die was voor de zekerheid dubbel uitgevoerd. Rond de cachelocatie was het vreselijk druk. Door het mooie weer zaten er veel mensen buiten met een glas wijn. Gelukkig was er niemand die lette op die bierdrinker die wanhopig zocht naar een verstopte cache. Pas na 10 minuten ronddrentelen viel het bierdopje en kon ik ongezien mijn krabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14308. Geopoly: Zijlweg Haarlem - van Yuné

4 mei 2018, 18:45
Na het succes in de Houtstraat fietste ik door naar de Zijlweg. Hier ging het allemaal een stuk sneller. Het was rustiger, de hint herkende ik direct en de verstopmethode ook.
Bedankt en proost, Biertje

14309

geo 14309. Standing still, still standing - van Birdie.NL

4 mei 2018, 19:00
Op het bankje aan de rand van het Frederikspark zat Birdie.NL al te wachten en ik was de eerste die zijn naam in het (geleende) logboek kon schrijven. Daarna volgde idefix33, die gelijk geïnterviewd werd door Beertjeiscool voor haar project. Er kwamen ook nog 2 Finnen langs en voor ik het wist, was het weer tijd om te vertrekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo Catrijnenpoort - van Zalamanders

   note 4 mei 2018
Op weg naar het station deed ik een nieuwe poging deze 1,5 ster-cache te vinden. Dit keer had ik de correcte coördinaten, maar dat hielp helemaal niets...

___________________________________________________________________


5 mei: op zoek naar een parkiet en een mysterie, en in Ypenburg zag ik ze vliegen (3 caches)

14310a       14310b

geo 14310. Halsbandparkiet - van Bananas2074

5 mei 2018, 13:35
Dit vergeten parkje aan de rand van Voorburg heeft het lang zonder cache moeten doen. Nu de vorige is gearchiveerd, kon de halsbandparkiet zijn intrek nemen. Ik heb eerst geprobeerd hem te lokken met een biertje, maar dat werkte niet. Anders had hij wel de bierparkiet geheten. wink Toen heb ik het maar met mijn GPS geprobeerd. Een eitje, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14311. Het mysterie van Den Haag - van krefdebef

5 mei 2018, 13:50
Voor de ontrafeling van dit 6 jaar oude mysterie heb ik wel wat hulp gekregen. En voor het laatste zetje waren de logjes en de foto ook erg handig. Daardoor zag ik al snel waar ik moest kijken. Toch waren er nog 2 scherpe blikken nodig voordat ik de geniepig weggewerkte nano zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

14312

geo 14312. Ziezuhvlieguh event - van Flupkion

5 mei 2018, 14:25
Dit Event bij de Van Weerden Poelman scoutinggroep in Ypenburg viel samen met een internationale bijeenkomst voor lijnbestuurde modelvliegtuigjes. Niet toevallig, want dit is een luchtverkennersgroep. Koffie, thee en limonade stonden klaar (nee, geen bier, ik had me waarschijnlijk te laat aangemeld wink ) en we zagen vliegtuigjes rondjes draaien boven het wedstrijdveld. Er was ook een spectaculaire crash, verticaal de grasmat in, maar de prachtige landing op het flight deck heb ik gemist. Toen was ik in gesprek met wat oude bekenden. Al met al heb ik ruim een uur gezellig in het zonnetje staan kletsen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 mei: een ontmoeting in Rijpwetering met 3 Duitsers, Mama Appelsap en Dummie de Mummie (13 caches)

14313a       14313b

geo 14313. Voorwatering - van Team Dorus

6 mei 2018, 08:10
De Voorwatering stroomt langs de Velostrada in Voorschoten. Wekelijks fiets hier op weg naar mijn zwemtraining. De twee eenden keken dus verbaasd toen ik hier vanmorgen even van mijn bier-bike afstapte. Maar zodra ze zagen dat ik alleen interesse had in de nieuwe cache, zwommen ze hoofdschuddend verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14314. De Leidse Tomatencache - van ZOMDir

6 mei 2018, 08:35
Nadat de vragen over de Leidse Tomatenstraat waren uitgevogeld, kon vandaag het veldwerk plaatsvinden. Ik had verwacht in een voortuin te eindigen, dus toen ik op de eindlocatie kwam, begon ik te twijfelen. Het bleek allemaal te kloppen, want de Leidse kruiptomaten had ik snel in het vizier. Het scheelde natuurlijk dat er op dit tijdstip op zondag nog weinig activiteit was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14315. Rondje Kaag en Braassem (Oud-Ade) - van Beethere

6 mei 2018, 09:15
In Oud-Ade was het zondagochtend nog erg rustig. Er waren alleen wat wielrenners op de weg en een enkele geocacher. Die stopte bij een bruggetje en even later stond hij te schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

14316

geo 14316. Hollands wooden shoes - van TeamVolwater

6 mei 2018, 09:20
De Hollandse wooden shoes zag ik al van verre hangen: die van pa, ma en de 5 kinderen. Klompen zijn erg handig als je een cache in drassig gebied moet zoeken. Bij een woonhuis in Oud-Ade hadden ze een andere functie. Al snel had ik de cache gevonden. Erg handig, zo'n logtafeltje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14317. Dummie de Mummie en het masker van Sebek-Ra - van Sguppies

6 mei 2018, 09:25
Dit was mijn eerste kennismaking met Dummie de Mummie. De cache bevatte een grappige mummie met een masker en ik was gelijk enthousiast. Erg leuk!
Bedankt en proost, Biertje

14318

geo 14318. Pfalz ontmoet Nederland - van Adlerchris

6 mei 2018, 09:30
Drie geocachers uit de Pfalz gingen vandaag de Kagerplassenboottrail doen en wilden nog wat Nederlanders ontmoeten. Opa48, de-trompetter en Roenir waren hierop afgekomen en met hun heb ik gezellig staan praten. Ook een groep Oostenrijkers en wat Noren gingen vandaag het water op, dus het werd een drukke boel. Het logboek was een glas dat door iedereen werd beschreven en dat daarna aan Kyteluna werd overhandigd. Goede vaart!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14319. Mama Appelsapje - van Chermenex

6 mei 2018, 10:10
Een Mama Appelsap is een buitenlands liedje waarin je (soms met wat fantasie) een paar woorden Nederlands kunt horen. In het nummer Wanna Be Startin' Somethin' van Michael Jackson zijn de woorden 'Mama appelsap' te horen en inmiddels zijn er honderden nummers met Nederlandse woorden 'ontdekt'. Op het Event vertelde Roenir dat hij zojuist Mama Appelsapje had gelogd. De laatste 50 meter mag je niet fietsen, maar kan je door het gras lopen. Dit puzzeltje had ik al een tijd geleden opgelost, maar ik dacht dat hij voor fietsers onbereikbaar was. Snel ging ik dus op pad. Op het nulpunt hoefde ik niet lang te zoeken. Na het loggen zette ik Beat It van Michael Jackson op. Maar wacht, hoorde ik daar nou 'Biertje! Biertje!' ? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14320. Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba - van Sguppies

6 mei 2018, 10:25
De sfinx had zich verstopt in Rijpwetering, maar op een plek waar ze in de Egyptische woestijn verbaasd over zouden zijn. Je werd aangeraden om een handdoekje mee te brengen en ik had al een vermoeden waarom. Dat bleek te kloppen en nieuwsgierig bekeek ik mijn vangst. Het vochtige logrolletje begon wat uit elkaar te vallen, net zoals eeuwenoud perkament. Maar ik kon er mijn hiërogliefen nog goed op kwijt. wink
Bedankt en proost, Biertje

14321

geo 14321. Onder het drukste punt van Nederland - van kyteluna

6 mei 2018, 10:35
Het drukste punt van Nederland ligt op de A4 tussen Roelofarendsveen en Leiderdorp. Een goed idee om daaronder een cache te leggen. Terwijl de auto's boven mijn hoofd voorbijraasden, ging ik op zoek naar de cache. Snel gevonden en ook snel weer weg, voordat het drukker zou worden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14322. Dummie de Mummie en de dans van de cobra - van Sguppies

6 mei 2018, 10:45
De kinderboeken rond Dummie de Mummie kende ik niet, dus het was toch even schrikken toen ik deze cache opende. In de consternatie ben ik helemaal vergeten de bonuscode te noteren. Was dat nou de vloek van de Farao?
Bedankt en proost, Biertje

14323

geo 14323. That's not a knife, THAT's a knife - van Visjes

6 mei 2018, 11:05
De film waar het hier om draait, heb ik nog in de bioscoop gezien. Het leuke fragment is natuurlijk te vinden op YouTube en dat was gelijk weer een stukje jeugdsentiment. "Wat bent u aan het doen?" vroeg de verbaasde dame, terwijl ik al balancerend het kokertje probeerde te grijpen. "Ik pak een verstopt doosje", antwoordde ik nonchalant. "O, geocachen", reageerde ze en liep weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14324. Bijzondere dieren - van Chermenex

6 mei 2018, 11:10
Bijzondere dieren zijn er genoeg. Bijzondere bieren ook. wink Tijdens het oplossen van dit raadsel dronk ik zo'n bijzonder biertje. Het puzzelen ging daardoor niet sneller (integendeel), maar het was wel lekker! Op de cacheplek heb ik geen bijzondere dieren aangetroffen. Wel een plastic doosje, maar ja, die zie ik regelmatig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14325. Het Smurfeneiland (mini-multi) - van Ma,Fi&Me

6 mei 2018, 11:55
In het midden van het Smurfeneiland moest ik bomen tellen. Ik zag bomen, struiken en stronken. Voor een smurf ziet alles eruit als een gigantische woudreus, maar was dat hier ook de bedoeling? Mijn antwoord leverde wel een plek op met een telefoonnummer, maar duidelijk niet het juiste. Andere aantallen bomen hielpen niets, dus ik liep in een rechte lijn totdat het raak was. Daarna was de cache snel gesmurft. Geen smurf te zien overigens, want die lagen natuurlijk nog hun roes uit te slapen van de 5 mei-feesten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7 mei: op deze zonnige maandag vond ik in Zoetermeer een multi (4 caches)

14326a       14326b

geo 14326. Zwaartekracht - van P@dvinder

7 mei 2018, 13:50
Met de zwaartekracht heb ik nog wel eens problemen, vooral na het verlaten van mijn stamcafé. Of als ik met biervrienden weer iets te lang de wereldproblematiek heb besproken. Maar vanmiddag ging alles goed. Kaarsrecht fietste ik in een heerlijk zonnetje naar het Westerpark in Zoetermeer. Op een mooi plekje vond ik een bijzondere constructie. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14327. Niet doen #1 Oranjefeest - van Vergane Glorie

7 mei 2018, 14:00
Een bezoek aan het Oranjefeest in Zoetermeer heb ik niet gedaan. De titel waarschuwde me al: niet doen! De puzzel oplossen, de hint lezen, TB-nummers noteren, ik heb het allemaal niet gedaan. Ik greep gewoon de cache en zette mijn bierkrabbel. En daarna opende ik een biertje. wink
Bedankt en proost, Biertje

14328

geo 14328. Social Zoetermeer Meerzicht - van

7 mei 2018, 15:30
In de afgelopen jaren had ik nog nooit op 7 mei een multi gevonden, dus dat moest er dit jaar dan eindelijk van komen. De dichtstbijzijnde lag in Zoetermeer. Via een aantal social sofa's, bollen en eieren fietste ik door de wijk Meerzicht. Twee vragen zorgden daarbij voor wat extra kilometers. Bij B bleek het uiteindelijk om de zijleuning te gaan; de afbeeldingen op de rugleuning telden dus niet mee. Ook bij het uur van de klok (E) waren meerdere antwoorden mogelijk; neem de linker. De overige vragen leverden geen problemen op en na 1 uur en 15 minuten eindigde ik bij de cache. Die was goed herkenbaar en tevreden zette ik hier mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14329. Balij Rokkeveen - van H_v_T

7 mei 2018, 15:40
Deze kleine nano heeft nogal wat opschudding veroorzaakt, bij geocachers, omwonenden en reviewers. Hij is een paar keer verplaatst, meegenomen en werd tot slot een offset multi. Nu de coördinaten zijn aangepast en de rust is teruggekeerd, was het tijd om te loggen. Gelukkig heb ik altijd mijn mobiele krukje bij me.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 maart 2018
Voor de tweede keer was ik hier. Met een uitgebreide tip van een eerdere vinder zocht ik vanmiddag in de aarde onder de heg. Een omwonende vroeg me wat ik deed en ik vertelde dat een van zijn buren hier een geocache had verstopt. Hij vroeg me te stoppen, want de heg was geen openbaar terrein, maar privé. Hij had de afgelopen dagen daarom al vaker mensen weggestuurd. De cache ligt dus opnieuw op privéterrein, zonder dat alle eigenaren hier vanaf weten en toestemming hebben gegeven.
Als deze CO zo graag een cache bij zijn huis wil, kan hij beter een bloembak naast zijn voordeur plaatsen met een nano erin. Maar ook in dat geval adviseer ik de buren even op de hoogte te stellen.
dnf 25 februari 2014
Op weg naar huis passeerde ik het houten bruggetje over het fietspad dat door camera's in de gaten werd gehouden, omdat er geen ladders tegenaan mochten worden gezet. Daar stonden al 5 personen te zoeken en ik maakte het sixpack compleet. Ondanks al onze creatieve ingevingen is het ons niet gelukt om deze 5-sterrencache te lokaliseren.

___________________________________________________________________


10 mei: op Hemelvaartsdag zocht ik tussen Hoorn en Medemblik naar een bijzondere paddenstoel (61 caches)

14330a       14330b

geo 14330. 0229 Hoorn City #6 - van Team JoWi

10 mei 2018, 09:30
Dit dagje Hoorn begon op het station. Nadat ik een OV-fiets had gehuurd, nam ik een kijkje bij de fietsenstalling. De petling zat een beetje klem, maar al snel was de eerste cache in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14331. Thunderdome, Toxic Hotel - van Team JoWi

10 mei 2018, 09:55
Van de Thunderdome-serie had ik er al heel wat gevonden, dacht ik zelf, maar het leek wel of er steeds weer nieuwe bij kwamen. Tussen volkstuinvereniging De Kromme Elleboog en een gsm-mast in het noordwesten van Hoorn verborg een boom een petling met een gele dop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14332. Opa liegt niet - van Tenderest

10 mei 2018, 10:05
Dankzij Opa stond ik vanmorgen op een plaats waar herdacht werd. Het leek me niet mogelijk om hier een cache te verstoppen, maar toen ik wat achteloos met mijn schoen schoof, kwam de koker direct tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14333. Concentratie II - van Team JoWi

10 mei 2018, 10:20
Dankzij concentratie en een heleboel bier had ik een puntje ten noorden van Hoorn op de kaart kunnen zetten. Na een wandeling door het natte gras ontdekte ik daar een fraaie bekisting en een plastic doos met daarin 2 logboekjes. In deel 1 heb ik vervolgens zeer geconcentreerd mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

14334

geo 14334. De lucifer - van Team JoWi

10 mei 2018, 10:30
De Chinezen vonden al in het jaar 577 de lucifer uit, staafjes dennenhout geïmpregneerd met zwavel. Pas rond 1530 kwamen zwavelstokje in Europa in gebruik. De huidige lucifer werd in 1844 in Zweden uitgevonden, die daarna machinaal kon worden gefabriceerd. Opnieuw moest ik een stuk door hoog nat gras lopen, maar mijn beloning was groot: een houten kistje met enorme lucifers waarop je je naam kon zetten. Voor de niet-rokers was er sinds kort ook een papieren logboek toegevoegd. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14335. WECC: Wognums Eerste Carpool Cache - van team JoWi

10 mei 2018, 10:50
Door een foutje stond ik eerst op een heuveltje naast de carpoolplaats, waar een monument herinnerde aan een omgekomen verzetsstrijder. Nadat ik had ontdekt dat hier geen cache lag en me naar het juiste punt had gespoed, was de petling vlot gevonden. De logpapieren waren behoorlijk gescheurd en ook nog eens helemaal volgeschreven. Ik slaagde er met moeite in ergens tussendoor iets héél kleins te krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

14336

geo 14336. Op een grote paddestoel #05 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:00
Dit fietsrondje van 30 kilometer tussen Hoorn en Medemblik was mijn hoofddoel van deze Hemelvaartsdag. Op de kaart zag het eruit als een enorme paddenstoel. Dit was een vorm van Geo Art, inmiddels erg populair bij het uitzetten van een trail. Omdat ik vanuit Hoorn kwam aanfietsen, begon ik bij #05, die ik vanaf mijn kant al direct zag hangen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14337. Op een grote paddestoel #06 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:05
Bij de serie Op een grote paddestoel, was #06 mijn volgende doel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14338. Op een grote paddestoel #07 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:10
Bij de serie Op een grote paddestoel, was de uitstraling van #07 supervetcool.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14339. Op een grote paddestoel #08 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:15
Bij de serie Op een grote paddestoel, zorgde #08 voor een luid gejoel.
Bedankt en proost, Biertje

14340

geo 14340. Op een grote paddestoel #10 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:35
Bij de serie Op een grote paddestoel, had ik voor #10 de juiste tool.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14341. Op een grote paddestoel #11 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:40
Bij de serie Op een grote paddestoel, vond ik #11 geheel op gevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14342. Op een grote paddestoel #12 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:45
Bij de serie Op een grote paddestoel, hoopte ik bij #12 dat Waylon vanavond voldoende punten kreeg in zijn poule.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14343. Op een grote paddestoel #13 - van H.P.M.

10 mei 2018, 11:50
Bij de serie Op een grote paddestoel, werd het lenteweer na #13 ineens wat zwoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14344. Op een grote paddestoel #14 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:00
Bij de serie Op een grote paddestoel, zat #14 nabij een modderpoel.
Bedankt en proost, Biertje

14345

geo 14345. Op een grote paddestoel #15 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:05
Café De Roode Leeuw in Benningbroek was vanmorgen nog dicht en dat was de eerste tegenvaller. De tweede vond plaats in Midwoud, waar ik #09 op de hoek tegenover eetcafé Halfweg niet kon vinden. En toen had ik nog helemaal niets gedronken! Bij het passeren van de grens van Oostwoud, brak ineens de zon door en fietste ik verder met open jas. Nadat ik #15 had gelogd, passeerde luid fluitend de museumstoomtrein van Medemblik naar Hoorn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14346. Op een grote paddestoel #16 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:10
Bij de serie Op een grote paddestoel, vond ik #16 na wat gewoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14347. Op een grote paddestoel #17 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:15
Bij de serie Op een grote paddestoel, passeerde bij #17 een vreselijk leuke troel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14348. Op een grote paddestoel #18 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:25
Bij de serie Op een grote paddestoel, schreeuwde een Duitser bij #18 "Kein Geloel!"
Bedankt en proost, Biertje

geo 14349. Op een grote paddestoel #19 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:30
Bij de serie Op een grote paddestoel, leek me #19 precies geschikt voor Van Velzen (Roel).
Bedankt en proost, Biertje

14350

geo 14350. Bankje 01 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:40
Het bankje was gemaakt van gerecycled plastic, vervaardigd door de firma Lankhorst uit Sneek. Nadat ik hier tevergeefs naar een cache had gezocht, las ik in de vorige log over een afwijking va 11 meter. Inderdaad, de petling was prima te vinden op N52°45.297 - E005°05.289.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14351. Op een grote paddestoel #20 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:45
Bij de serie Op een grote paddestoel, was het bij #20 weer een dolle boel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14352. Op een grote paddestoel #21 - van H.P.M.

10 mei 2018, 12:55
Bij de serie Op een grote paddestoel, viel ik bij #21 bijna van mijn stoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14353. Op een grote paddestoel #22 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:05
Bij de serie Op een grote paddestoel, had ik bij #22 al een vaag voorgevoel.
Bedankt en proost, Biertje

14354

geo 14354. Op een grote paddestoel #23 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:10
Bij de serie Op een grote paddestoel, ging ik bij #23 lelijk op mijn smoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14355. Sint Pieter - van pete brown

10 mei 2018, 13:20
Omdat ik graag een blik wilde werpen in Medemblik, fietste ik het stadje in. Bij parochiehuis Sint Pieter zat een leuk verstopte cache. Maar ook in Medemblik scheppen mannen vaak op over het formaat van hun cache. Dit was namelijk geen klein/small, zoals bovenaan de cachepagina stond vermeld, maar een fotokokertje, dus formaat micro.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14356. Op een grote paddestoel #24 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:25
Bij de serie Op een grote paddestoel, vulde #24 het krat, als u begrijpt wat ik bedoel.
Bedankt en proost, Biertje

14357

geo 14357. Op een grote paddestoel #25 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:30
Veel caches vond ik achter grijze kastjes of stenen huisjes van energieleverancier Liander. Bij het binnenrijden van Opperdoes, bekend om zijn ronde aardappels, trof ik een logrolletje aan zonder petling. Het was de enige cache in dit rondje van 45 stuks die onderhoud nodig had. Bij Medemblik kwam ik nog een stoomlocomotief tegen en daarna fietste ik over de Koggenrandweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14358. Op een grote paddestoel #26 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:35
Bij de serie Op een grote paddestoel, was de omgeving van #26 beslist geen zwijnenboel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14359. Op een grote paddestoel #27 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:40
Bij de serie Op een grote paddestoel, zat de bewoner bij #27 behoorlijk op zijn praatstoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14360. Bankje 05 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:45
Voor dit bankje verliet ik de paddenstoel-route en fietste via de rotonde Opperdoes opnieuw binnen. Het bankje bestond uit houten planken voor zitting en rugleuning, bevestigd op twee betonnen staanders. De cache was een bekende petling met lichtblauwe dop.
Bedankt en proost, Biertje

14361

geo 14361. Op een grote paddestoel #28 - van H.P.M.

10 mei 2018, 13:55
Bij de serie Op een grote paddestoel, was opgeven bij #28 geen optie vanwege mijn eergevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14362. Op een grote paddestoel #29 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:00
Bij de serie Op een grote paddestoel, maakte de bewolking het na #29 het ineens wat koel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14363. Op een grote paddestoel #30 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:05
Bij de serie Op een grote paddestoel, zag ik onder de steen bij #30 een flink gekrioel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14364. Op een grote paddestoel #31 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:05
Bij de serie Op een grote paddestoel, verloor ik bij #31 bijna mijn pen in het strijdgewoel.
Bedankt en proost, Biertje

14365

geo 14365. Op een grote paddestoel #32 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:10
Bij de serie Op een grote paddestoel, zorgde bij #32 het gemorste bier voor een knoeiboel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14366. Op een grote paddestoel #33 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:10
Bij de serie Op een grote paddestoel, kreeg ik bij #33 een echt warm thuisgevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14367. Op een grote paddestoel #34 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:15
Bij de serie Op een grote paddestoel, bevatte het transformatorhuisje bij #34 een forse spoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14368. Op een grote paddestoel #35 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:20
Langs de Koggenrandweg stonden nauwelijks elektriciteitskastjes en weinig verkeersborden. Veel caches hingen daarom in de bosjes, waar de cachepaadjes de juiste richting aangaven. Toen ik vanmorgen aan deze serie begon, was ik nog de enige, maar door mijn uitstapjes naar nabijgelegen caches, kwam ik 's middags ook ineens andere namen tegen op de logrolletjes.
Bedankt en proost, Biertje

14369

geo 14369. Bankje 03 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:30
Aan het Hornderpad stonden twee bankjes en gelukkig zat de fietser met zijn koptelefoon te roken op het verkeerde bankje. Ik ging op het andere zitten en zag uit mijn ooghoek tot mijn vreugde een stukje van de gele dop schitteren. Ongezien wist ik de cache te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14370. Waterpeil 251 in gemeente Medemblik - van cachbusters

10 mei 2018, 14:35
Het waterpeil langs het Hornderpad werd op een opvallende wijze gemeten. Het putje bevatte namelijk geen peilbuis, maar wel een grote pot in camouflagekleur, gevuld met wat TB's, een logbare kroonkurk en een boekje. Ik peilde nog even de stemming en die bleek bijzonder positief!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14371. Op een grote paddestoel #36 - van H.P.M.

10 mei 2018, 14:40
Bij de serie Op een grote paddestoel, naderde ik bij #36 steeds dichter mijn einddoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14372. Rustpunt Twisk - van Natascha en Sam

10 mei 2018, 14:50
Een groot bord kondigde aan dat de koffiehoek gesloten was, dus met een droge keel ging ik op zoek naar de cache. Die vond ik eigenlijk geheel toevallig, maar ik deed gewoon alsof het kwam door mijn goede neus en scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

14373

geo 14373. Knooppunt 73 - van The Snakes

10 mei 2018, 14:55
Op de grens van Twisk en Opperdoes zocht ik naar een micro. Volgens de hint moest er iets worden opgetild en de eerste de beste poging bleek gelijk raak. Hierna fietste ik terug voor het laatste stuk van de paddenstoelen-route.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14374. Op een grote paddestoel #37 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:05
Bij de serie Op een grote paddestoel, werden mijn notities na #37 steeds meer een warboel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14375. Op een grote paddestoel #38 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:10
Bij de serie Op een grote paddestoel, was bij #38 een pikhouweel geen handige tool.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14376. Op een grote paddestoel #39 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:15
Bij de serie Op een grote paddestoel, kreeg ik bij #39 last van een opgeblazen gevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14377. Op een grote paddestoel #40 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:20
Bij de serie Op een grote paddestoel, logde ik #40 vanuit mijn luie stoel.
Bedankt en proost, Biertje

14378

geo 14378. Op een grote paddestoel #41 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:25
Bij de serie Op een grote paddestoel, was #41 funest voor mijn richtingsgevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14379. Op een grote paddestoel #42 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:30
Bij de serie Op een grote paddestoel, ging de opbrengst van #42 geheel naar het goede doel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14380. Op een grote paddestoel #43 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:35
Bij de serie Op een grote paddestoel, zorgde de vondst van #43 weer opnieuw voor een déjà-vugevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14381. Op een grote paddestoel #44 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:40
Bij de serie Op een grote paddestoel, verhoogde #44 mijn geluksgevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14382. Bankje 04 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:45
Vanaf deze picknicktafel had ik uitzicht op de A7. Maar ik keek naar de andere kant, naar de cache. Nadat ik eerst het informatiebordje van alle kanten had bestudeerd, richtte ik mijn blik op iets anders. En met succes.
Bedankt en proost, Biertje

14383

geo 14383. Op een grote paddestoel #45 - van H.P.M.

10 mei 2018, 15:50
Nadat ik Twisk had verlaten, fietste ik langs lange gele tulpenvelden. Door mijn uitstapjes naar omliggende caches was ik ingehaald door verschillende teams, waarvan ik de namen nu tegenkwam op de logbriefjes. Bij #41 zaten twee dames aan de picknicktafel te loggen. Het waren kluif en boingw, die een deel van deze serie met de auto deden. Met de fiets was ik er steeds net iets eerder.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#968. AECC: Abbekerk's Enige Carpool Cache - van Badeendjes

   dnf 10 mei 2018
Op de parkeerplaats waar de paddenstoelen-serie kon worden begonnen, zat het mij behoorlijk tegen. Ruim 1400 mensen hadden deze cache al gevonden, maar mij is het niet gelukt. Ik heb nog een tijdje gewacht op hulp van kluif en boingw, die achter mij aankwamen, maar kennelijk zelf ook wat problemen hadden. 's Avonds zag ik dat zij het kokertje wél hadden gevonden.

geo 14384. Op een grote paddestoel #01 - van H.P.M.

10 mei 2018, 16:05
Bij de serie Op een grote paddestoel, zorgde de boom bij #01 voor een heerlijk kerstgevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14385. Op een grote paddestoel #02 - van H.P.M.

10 mei 2018, 16:10
Bij de serie Op een grote paddestoel, viel #02 per ongeluk in een modderpoel.
Bedankt en proost, Biertje

14386

geo 14386. Bankje 02 - van H.P.M.

10 mei 2018, 16:15
Ook hier trof ik weer zo'n tweebanks-picknickset aan van de firma Lankhorst. Hun straatmeubilair van gerecycled kunststof heeft een minimale technische levensduur van 50 jaar. Ik vermoedde dat de nabijgelegen cache hier niet zo lang zal blijven liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14387. Op een grote paddestoel #03 - van H.P.M.

10 mei 2018, 16:20
Bij de serie Op een grote paddestoel, was #03 goed te pakken vanuit een rolstoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14388. Op een grote paddestoel #04 - van H.P.M.

10 mei 2018, 16:25
Omdat ik vanmorgen om 11 uur bij #05 was begonnen, zou dit de laatste voor vandaag moeten zijn. Maar bij #09 had ik echter niets kunnen vinden, dus nadat ik het logrolletje bij #04 had getekend, fietste ik nog even de extra 2 kilometer naar Midwoud voor een nieuwe poging.
Bedankt en proost, Biertje

14389

geo 14389. Op een grote paddestoel #09 - van H.P.M.

10 mei 2018, 16:40
Vanmorgen stond ik hier ook, schuin tegenover eetcafé Halfweg in Midwoud. Toen had ik nergens een petling kunnen vinden, maar dankzij een aardige alcoholconsumptie, voortschrijdend inzicht en mijn teruggekeerde scherpe blik zag ik na een paar minuten het geniepig weggewerkte ding alsnog. De hele paddenstoel was nu afgerond en kabouter Spillebeen kon trots zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#969. Ken uw eigen land, deel 10 - van Team JoWi

   dnf 10 mei 2018
De hint klopte met het berekende coördinaat, maar net als zo velen vond ik hier geen cache. Was die soms aangezien voor huisafval? wink De 2 algemene foundlogs van 19 maart leken me een vergissing, dus dat zou betekenen dat deze cache al sinds 12 november vorig jaar niet meer is gevonden. Misschien tijd voor een controle?

geo 14390. Swaegh Dyck 1: Joseph Monier - van Dinges83

10 mei 2018, 17:35
Op de terugweg naar het station van Hoorn passeerde ik nog deze koker in Zwaagdijk. Dat bracht het aantal gevonden caches vandaag op 61 en het aantal gefietste kilometers ook op 61. Een prachtige score!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 mei: naar Amsterdam voor oude kaas, kriebels en een bijzonder monument (20 caches)

14391a       14391b

geo 14391. Zijn daden benne groot - van kiekerjan63

12 mei 2018, 10:50
Door de bouwwerkzaamheden moest ik met mijn OV-fiets eerst een trap op en daarna weer af, maar ik wist het plekje om de hoek van de Piet Heinkade te bereiken. Ik was de eerste die deze cache vandaag vond en om 10:50 uur was er nog een plastic zakje met een logrolletje. Dat is kennelijk in de loop van de dag verdwenen. Was dat na al die jaren soms een wraakactie van de Spanjaarden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 14392. Bezige Bijen - van Diafragma

12 mei 2018, 11:15
De cache die vroeger bij het kunstwerk Tafels & Bijen heeft gelegen, was mij natuurlijk bekend, want ik ben namelijk zo'n ouwe rot. Het was destijds mijn 861e cache en ik vond hem op 1 september 2006. Leuk om na zoveel jaren hier weer eens terug te zijn! Zoals eerder gemeld is, had ook ik een afwijking van 7 meter, maar als ouwe rot liet ik me daardoor niet van de wijs brengen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#970. De Vliegende Schotel - van Fraukosaurus

   dnf 12 mei 2018
Je moet inderdaad veel fantasie hebben om in dit kunstwerk een vliegende schotel te zien. Een hangend kopje wil ik nog wel geloven, maar een schoteltje? Op dit vroege tijdstip durfde ik er wel even onder te kruipen, maar een cache heb ik er helaas niet gevonden. Weggevlogen?

14393

geo 14393. Ga zitten en... - van Diafragma

12 mei 2018, 11:40
De bankjes waren leeg, dus ik ben even gaan zitten. Ik had uitzicht op 4 bronzen stoelen, waar een vader en 3 kinderen plaats hadden genomen. Toen de meisjes de bronzen wippen hadden ontdekt (die het ook echt deden) was voor mij de kust veilig om de cache te pakken. Het blaadje bleek inderdaad vol, maar helemaal bovenin was nog een leeg plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14394. Anna's tuin & ruigte - van Geo-Jeddak

12 mei 2018, 12:20
Deze Tuin & Ruigte waren vernoemd naar Anna van den Broeke, de vrouw die in 1850 een boerderij erfde die zij daarom De Annahoeve noemde. Nu is het een café-restaurant met een uitnodigend terras. De cache lag in de ruigte, het gebied waar de natuur de vrije loop heeft gekregen. Ik vond er een mooie munitiekist, die met ketting en slot was verankerd, want we waren ten slotte in Amsterdam. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14395. Oude kaas langs de trekvaart 3 - van Willem Pijper

12 mei 2018, 12:40
Een blokje oude kaas smaakt prima bij een biertje, dus fietste ik naar de Weespertrekvaaart. Nadat ik de eerste petling had gevonden, snapte ik het woordgrapje in de titel. Leuk bedacht!
Bedankt en proost, Biertje

14396

geo 14396. Oude kaas langs de trekvaart 2 - van Willem Pijper

12 mei 2018, 12:45
Nummer 2 lag 180 meter verderop, dus fietste ik dat stukje naar de volgende K's. Na het zorgvuldig noteren van het bonusgetal ging ik verder richting het viaduct.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14397. Oude kaas langs de trekvaart 4 - van Willem Pijper

12 mei 2018, 12:50
Dankzij het geocachen leer je veel nieuwe feiten. Zo las ik dat de Weespertrekvaart was aangelegd om oude kaas van Muiden en Weesp naar Amsterdam te vervoeren. Wat er met de jonge kaas en het bier gebeurde, bleef echter onduidelijk. Dat gold niet voor nummer 4, want die zag ik duidelijk zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14398. Oude kaas langs de trekvaart 1 - van Willem Pijper

12 mei 2018, 13:00
De Weespertrekvaart werd deze zaterdagmiddag voornamelijk gebruikt door roeiers. Of die ook oude kaas bij zich hadden, kon ik helaas niet zien. Wel zag ik petling nummer 1.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14399. Oude kaas langs de trekvaart Bonus - van Willem Pijper

12 mei 2018, 13:10
De hint beschreef heel uitgebreid waar de bonus te vinden was, maar het inmiddels ontstane paadje vertelde me genoeg. Eindelijk vond ik dan het beloofde stukje oude kaas. Dit was het slot van een keurige serie rond een grappig thema.
Bedankt en proost, Biertje

14400

geo 14400. De boom die alles zag - van Biertjuh

12 mei 2018, 13:35
Op 4 oktober 1992 boorde een vrachtvliegtuig van El Al zich in de flats Groeneveen en Kruitberg in de Bijlmer. De televisiebeelden stonden nog helder in mijn herinnering. Wat een indrukwekkende plek! Om alle persoonlijke teksten te lezen ben ik veel langer gebleven dan ik vooraf had ingeschat. Zeer terecht dat hier een virtuele cache is gekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14401. Oostheimpje 2a - van Oostheim

12 mei 2018, 14:00
Het park rond de Gooiseweg kende een geheimpje: er lag een cache verborgen. In de buurt van het nulpunt leidde een platgetreden paadje naar een bijzondere boom. De glazen pot kon me niet meer ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14402. Rondje Gaasperplas 4 - van Oostheim

12 mei 2018, 14:20
Het rondje rond de Gaasperplas had ik al in oktober 2016 gedaan, maar de lastige nummer 4 was me daarbij ontgaan. Nu ik toch weer eens in de buurt fietste, moest ik terug naar die plek. Na korte tijd goed kijken was het raak. Toch twijfelde ik even of dit wel de goede was: op de cachepagina stond namelijk dat het om een micro ging en werd iedereen opgeroepen het ding goed terug te hangen. Ik vond hier echter een jampotje (dus een klein/small) dat gewoon op de grond stond en dat ik niet kon terughangen. Maar mij hoor je niet klagen en ik heb keurig mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 oktober 2016
Verrassend: op het bankje bij de klimophaag zat dezelfde dame met de Indiana Joneshoed, die ik ook al bij de vorige cache aantrof. Kende zij dit rondje en leidde ze mij rond de Gaasperplas? Ik kon het niet vragen, want ze stond bijna direct op en wandelde verder. De cache heb ik niet gevonden, hoewel de hint op veel verschillende manieren te interpreteren viel.

geo NF#971. Op gaan in de omgeving - van 2windstreken

   dnf 12 mei 2018
Deze cache ging zeer goed op in zijn omgeving, want ook na langdurig en zorgvuldig zoeken heb ik niets kunnen vinden. Ik kom dus nog eens terug in de winter, als de omgeving wat minder uitbundig is.

14403

geo 14403. De kriebels #3 - van croeshertjes

12 mei 2018, 15:15
In de omgeving van het Reigersbos waren veel kriebelige beestjes te vinden, maar 3 stuks hadden mijn warme belangstelling. Ik kwam vanuit het oosten en begon dus bij nummer 3. Het duurde even voordat mijn blik op de juiste hoogte en richting viel, maar toen was het raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14404. De kriebels #2 - van croeshertjes

12 mei 2018, 15:25
De volgende griezelige kriebel zat een stuk verder en ook iets hoger. Mijn GPS zei iets anders, maar ik vermoedde dat het diertje in de grote boom zat. Dat bleek te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14405. De kriebels #1 - van croeshertjes

12 mei 2018, 15:35
Het begon weer te kriebelen, dus ik was vermoedelijk in de buurt. Maar welke van al die bomen had deze kriebel uitgekozen? Het bleek de laatste te zijn waar ik keek, maar dat was logisch, want daarna was verder zoeken niet meer nodig.
Bedankt en proost, Biertje

14406

geo 14406. Bruggetje - van croeshertjes

12 mei 2018, 15:40
In de Hoge Dijk waren meerdere bruggetjes, maar die liet ik allemaal links liggen. Slechts eentje had er een cache en die moest ik hebben. Eerst zocht ik aan de verkeerde kant van het water, maar aan de overkant was het gras groener.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14407. Golfbaan De Hoge Dijk - van FaasNBPs

12 mei 2018, 15:55
Het wandelpad liep tussen de golfvelden door en links en rechts werd een aardig balletje geslagen. Met mijn vrienden van Stichting Braeck heb ik ooit een golf-clinic gevolgd, maar ik ben tot nu toe niet voor dit spel gezwicht. Aan vrije tijd of geld ligt het niet, misschien ben ik nog niet oud genoeg. wink Je hebt nano's die in een golfballetje verstopt zitten, maar deze was dat niet. Mijn bierkrabbel zette ik in vakje 8.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14408. De grijze dop - van Tjo208

20 mei 2018, 16:20
De grijze dop stak op het nulpunt zijn kopje op. Toen was het even 'hop'! Als tool gebruikte ik natuurlijk géén schop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14409. 1 emmertje water halen - van De Meermannen

12 mei 2018, 16:35
Het waterorgel met de vele gaatjes had ik al vaker bespeeld. Ik gebruik dan altijd een blikje bier, want daarvan heb ik er voldoende bij me. Na afloop wist ik het meeste bier weer op te vangen en het smaakte nog best goed. Lekker verfrissend op deze warme dag!
Bedankt en proost, Biertje

14410

geo 14410. TT #3: standbeeld André Hazes - van nu even niet

12 mei 2018, 17:10
André Hazes was natuurlijk lange tijd mijn idool, want ik ken geen grotere bierdrinker dan hij. wink Nadat ik eerbiedig het standbeeld had begroet, ging ik op zoek naar de verstopplek. Daar ontmoette ik Riemer17 en Ottogeerlings, twee Amsterdamse knulletjes die geen fan bleken te zijn, maar wel geïnteresseerd waren in de cache.
Hierna fietste ik terug naar het station en constateerde tevreden: 20 gevonden caches en 50 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


14 mei: in het altijd aangename Almere fietste ik een aardig rondje (26 caches)

14411a       14411b

geo 14411. Rocky - van MastaMast

14 mei 2018, 10:50
In het altijd aangename Almere scheen bij aankomst een aardig zonnetje. Op mijn gehuurde OV-fiets reed ik als eerste naar de rotsblokken langs de Hoge Vaart. Precies op het nulpunt peuterde ik de petling tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14412. Stroopwafel Windmolen - van CreativeAngelsx

14 mei 2018, 11:00
Op stroopwafels ben ik gek en ook van windmolens ben ik een liefhebber. Een combinatie van deze twee zou fantastisch zijn. Bij het aanfietsen viel mijn blik precies op de goede hoogte, dus dat was inderdaad feest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14413. Hide and seek - van CreativeAngelsx

14 mei 2018, 11:10
Het bruggetje bij de Appelboomhof lag er vredig bij. Geen mens te zien. De cache wel, maar daarvoor moest ik wel om een hoekje kijken. Inderdaad, stenen verplaatsen was niet nodig. Wel heb ik mijn bierkrabbel geplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

14414

geo 14414. Volksdanspoort - van CreativeAngelsx

14 mei 2018, 11:30
De Volksdanspoort bleek geen poort, maar de naam van een fietstunneltje onder de Hagevoortdreef. Het potje trof ik precies aan op de plaats waar ik het vermoedde. Maar ik moest wel eerst twee keer kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14415. In the... - van MastaMast

14 mei 2018, 11:35
Wat zouden die puntjes verbergen? In the mood? In the morning? In the future? In the end bleek: in the pocket! De cache, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14416. 5van5: intermezzo VI - van GEO BEAR

14 mei 2018, 11:40
Voor dit intermezzo moest ik even fietsen, maar ik kwam terecht in een stil stukje bos. De halve schijf als bedekking bleek weg en het deksel van de plastic doos was verdwenen. Het logboek was dus drijfnat. Toen ik het optilde, liep er een straaltje water uit. Tijd voor wat onderhoud, zou ik bijna willen zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14417. 4van5: 6flags - van Dr. Explain

14 mei 2018, 12:35
Tijdens deze tocht werd er een behoorlijk beroep op mijn parate vlaggenkennis gedaan. Vaak wist ik het antwoord, soms gokte ik verkeerd. Tot slot moest ik op zoek naar de struik. Daar trof ik een munitiekistje met een logboek aan. Hoera, de vlag kon uit!
Bedankt en proost, Biertje

14418

geo 14418. MOJO, the revenant tree - van FuBaR -NL-

14 mei 2018, 12:55
Dit kon met recht een opvallende boom worden genoemd. Een goede reden voor de plaatsing van een cache. Na een korte omhelzing als begroeting greep ik slinks tussen haar tenen. Het was geoorloofd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14419. Dead end - van Team Riddler

14 mei 2018, 13:30
Dit pad liep dood op de busbaan, die kaarsrecht door het landschap sneed. Het logrolletje was een natte klont, waarop ik met mijn pen een B heb gekrast. Misschien tijd voor wat onderhoud?
Bedankt en proost, Biertje

geo 14420. Hoe lang nog? - van beeblebr0xx

14 mei 2018, 13:35
Een nutteloos object, maar voor hoe lang nog? Hier zou prima een café met een zonnig terras kunnen komen, bedacht ik. De logrol was overigens kurkdroog, hoewel de cache op dezelfde manier was verstopt als Dead End. Dat lag waarschijnlijk aan het formaat koker en een betere afsluiting.
Bedankt en proost, Biertje

14421

geo 14421. Arinna - van Rik84

14 mei 2018, 13:40
Op de hoek van de Arinnastraat stond een brug, ongetwijfeld de Arinnabrug. De hint viel me direct op, maar de cache zat toch een paar meter verder. Hij was goed zichtbaar voor de oplettende kijker, en dat was ik vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14422. Tool - van Langzaam

14 mei 2018, 13:55
Door de opmerking in een van de laatste logjes over een snelle Chinees vermoedde ik al wat me te wachten stond. Toch moest ik eerst even ontdekken waar het kokertje precies zat, want dat was namelijk ergens halverwege blijven steken. Toen ik het ding na het loggen weer terugwierp, viel het ook niet tot onderin terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14423. Lucht - van Langzaam

14 mei 2018, 14:15
De cache waarvoor een zware magneet nodig was, had ik overgeslagen en ik was gelijk naar de volgende gefietst. Sinds ik op een OV-fiets een keer een lekke band kreeg, neem ik altijd een pompje mee en dat kwam nu goed van pas. Je moest hier wel over een lange adem beschikken, want het verliep allemaal erg stroef. Het rubber om het kokertje bleek nat, zo ontdekte ik tijdens het loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14424. Effe schildpad inseinen - van Langzaam

14 mei 2018, 14:30
Het inseinen verliep moeiteloos, maar het zoeken naar de cache wat minder. Ik zocht me eerst een weg door een veld vol hoge brandnetels, die ook in staat bleken dwars door mijn spijkerbroek te prikken. Het was achteraf volkomen onnodig, want ik had ook over het graspad langs het kanaal kunnen gaan. De bomen werden helemaal opgegeten en ingekapseld door honderden rupsen, waarbij ze ook de plastic koker hadden gebruikt. Gelukkig waren ze nog niet binnengedrongen en kon ik mijn bierkrabbel op een onaangetaste logrol zetten.
Bedankt en proost, Biertje

14425

geo 14425. Lina III: zoek! - van FrederikNeus

14 mei 2018, 14:40
Lina was de hond van team FrederikNeus, die haar naam had gegeven aan een serie caches in de Pampushout. Om de nano in mijn handen te laten rollen, was enig geduld nodig. De constructie was prachtig uitgevoerd, inclusief duidelijke uitleg en een goede zitplaats in de schaduw. Met een biertje erbij lukte het me binnen een minuut. Ik zette mijn naam in vakje 13.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14426. Schildpads soortgenoten - van Langzaam

14 mei 2018, 14:50
Na dit puzzeltje wist ik alles van de verschillende soorten schildpadden, dus ik fietste opgewekt naar de berekende plek. Het bankje zag er aanlokkelijk uit, maar de cache lag ergens anders. Dankzij de hint kon het niet missen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14427. Log volgt (nooit) - van Langzaam

14 mei 2018, 15:10
Regelmatig lees ik de tekst 'log volgt', ook bij mijn zelfgeplaatste caches. Maar de algemene logs, waarin wordt verteld hoe vroeg men vertrokken is, wie er allemaal aanwezig waren, hoeveel caches er zijn gevonden en dat alle CO's worden bedankt, zonder enige feitelijke informatie over de gevonden caches, vind ik nog veel erger. Gauw 50x copy/paste en morgen snel weer verder...
Het vinden van deze cache had wat voeten in de aarde. Onder het gebladerte raakte mijn pijltje in de war en het hele bos bleek bezaaid met takken, waartussen de cache ergens moest liggen. Toen het bier dreigde op te raken en ik dus wilde opgeven, keek ik nog eens waar de cache op de kaart was gepositioneerd. Aha! Ook op die plek zag ik veel takken, maar gelukkig ook een prachtig groen doosje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14428. Schildpad in gevecht - van Langzaam

14 mei 2018, 15:15
Door de recente verplaatsing van de cache werd ook de hint aangepast, maar die klopte niet helemaal. Er stond: 'kijk naar de hint'. Beter zou zijn: 'bij gele top', net zoals bij de cache Schildpads Soortgenoten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14429. Lina II: van de gebaande paden af (2.0) - van FrederikNeus

14 mei 2018, 15:25
Precies naast de cache zette ik mijn fiets stil. Mijn blik viel in de juiste richting en even later had ik de cache in handen. Opnieuw een mooie constructie. Knap gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

14430

geo 14430. Lina I: rondje Pampushout met de baas - van FrederikNeus

14 mei 2018, 16:00
Na de prachtige creaties bij nummers III en II was ik erg benieuwd naar nummer I. Bij dit fietsviaduct kon ik echter niets vinden, ook al keek ik aan beide zijden. Toen ik in een logje las dat de cache listig was verstopt, ging ik opnieuw op zoek. En dit keer zag ik hem direct!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14431. 1980 - van Jepper2000

14 mei 2018, 16:10
Voor dit puzzeltje had ik een game-verslaafde ingeschakeld, die ik nog kende van de kliniek waar ik ooit was opgenomen (voordat ik verslingerd raakte aan het geocachen). Die kon me al snel vertellen waar ik vandaag moest zijn. Er waren wat jongeren aan het spelen, maar het kokertje zat buiten hun zicht verstopt, waardoor ik ongezien kon toeslaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14432. Bij ons in de kast - van bali8183

14 mei 2018, 16:15
Bij deze cache was ik blij dat ik de hint goed had gelezen en dat ik de methode herkende. Ik kon me voorstellen dat beginners het hier opgaven, terwijl ze zo dicht bij hun doel stonden. Voor mij was het nu een fluitje van een cent.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14433. Een Rus in het Beatrixpark? - van Oemoemenoe22

14 mei 2018, 16:30
In november 2014 heb ik hier heel lang staan zoeken, maar dankzij toenemende ervaring en alcoholgebruik waren de rollen nu omgekeerd: binnen 2 tellen had ik door waar de cache moest zitten. Even peuteren en de log was gezet. Was dit nou zo moeilijk? Vier jaar geleden kennelijk wel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 november 2014
Uit de cachebeschrijving had ik begrepen dat een Rus een boom is die in vakantietijd plotseling kan omvallen. In het Beatrixpark lagen heel veel stammen die aan de hint voldeden en gezien de oranje kringen gaan er binnenkort meer omvallen. Het nulpunt heb ik kunnen bepalen, maar de cache bleef onvindbaar. De Rus werd mijn 6e not-found vandaag.

14434

geo 14434. MOJO, stammetjes - van Kaoss0ne

14 mei 2018, 16:45
De stammetjes bleken in de praktijk fors groter dan ik had verwacht, maar de cache zag ik direct zitten. Ik heb het wel eens anders meegemaakt in Almere, maar misschien stond ik toevallig (?) op de juiste plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14435. De nieuwe Tuinkruidenbrug - van pedro allessandro

14 mei 2018, 16:50
De Nieuwe Tuinkruidenbrug rook niet naar tuinkruiden, maar toen ik wat afdaalde, zag ik wel een cache. Voor Delftenaren met een oude stramme rug moest het vreselijk zijn: de aanblik van een cache op 50 cm afstand, maar niet in staat hem te graaien. Voor mij was het allemaal geen probleem. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14436. Spinnen en zo - van detovenaar

14 mei 2018, 16:55
Hoewel er nog genoeg caches in Almere te vinden waren, vond ik het tijd om de stad te verlaten. De zwarte poes die zo van spinnen hield, kwam me miauwend tegemoet. 'Haderwijk' begreep ik niet, maar de cache vond ik wel. Toen ik op het station mijn fiets weer inleverde, had ik 38 kilometers afgelegd en 26 caches gevonden. Tijd voor een biertje als beloning!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 mei: een dagje varen op de Kaag vanwege de derde Kagerplassenboottrail (39 caches)

14437a       14437b

geo 14437. Kagerplassenboottrail 02-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 10:30
Met de Pakjesboot vertrokken we voor onze derde trail op de Kagerplassen. Onze ervaren schipper Pino zat aan het roer, Corbulo, PeterCoef, Biertje en passief-geocacher James waren de bemanningsleden. Volgens de bij vertrek verkregen instructies zat het eerste potje in een richel bij de brug over de Zomersloot. Bij het zoeken onder de brug beknelde Corbulo zijn vinger, maar James zag na vertrek de cache alsnog achter een verkeersbord zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14438. Kagerplassenboottrail 03-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 10:35
De zojuist geblesseerd geraakte Corbulo kon er net niet bij. "Kijk uit dat je niet nóg een vinger beknelt!" waarschuwde PeterCoef bezorgd. James trakteerde op bastognekoeken, want dit was PeterCoef's 8600e cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14439. Kagerplassenboottrail 04-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 10:40
Het leek Corbulo beter als hij zijn plekje aan de punt verruilde met James. Een verstandige beslissing, zo bleek al snel. Die greep namelijk moeiteloos met één hand het volgende potje vanachter een rij met paaltjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14440. Kagerplassenboottrail 05-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 10:45
Dit potje zagen we al van een flinke afstand zitten. De aanlegmanoeuvre verliep niet geheel vlekkeloos, maar schipper Pino kon de paal nog net grijpen en trok onze boot naar achteren. Hierdoor was de geblesseerde Corbulo alsnog in staat de cache te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

14441

geo 14441. Kagerplassenboottrail 06-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 10:50
Tussen de nummers 5 en 6 ontdekten we een potje met een opvallend rood dekseltje, maar dat bleek te zitten in een beugel van de inmiddels gearchiveerde 1e Kaagtrail. Het was geplaatst door de groep die hier zondag was geweest. Zij dachten waarschijnlijk dat de cache hier was verdwenen. Zo'n zelfde potje troffen we ook aan bij de echte nummer 6.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#972. Kagerplassenboottrail 07-3 - van kyteluna

   dnf 16 mei 2018
Bij vertrek waren we al gewaarschuwd, want hier was de cache al meerdere keren verdwenen. De bewoner was blijkbaar niet blij met ons, want ook de klem was weg.

geo 14442. Kagerplassenboottrail 08-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:00
We konden onze schipper al snel zeggen dat we de cache zagen zitten, achter de rij met paaltjes. Vlakbij lag een eend op zijn rug te slapen. James wist het potje te pakken zonder het beest wakker te maken. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14443. Kagerplassenboottrail 09-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:05
Dit leek een makkelijke cache, want die zat ongetwijfeld achter het verkeersbord. Niet dus. Pino ontdekte dat het potje een stukje verderop zat.
Bedankt en proost, Biertje

14444

geo 14444. Kagerplassenboottrail 10-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:10
Het lenteweer was een stuk beter dan voorspeld, maar op de plassen zagen we nauwelijks andere boten. Er was inmiddels ook een routine ontstaan: Pino probeerde op onze aanwijzingen zo keurig mogelijk aan te varen, James pakte dan het potje en gaf het door aan Corbulo, die de logrol eruit haalde en aan PeterCoef overhandigde. Die rolde het papier uit, zodat ik snel onze tijdelijke verzamelnaam Braeck+ erop kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14445. Kagerplassenboottrail 11-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:15
We voeren nu over het Zweiland. Bij de steiger en het windmolentje viel het rode dekseltje van dit potje niet te missen. Het pak met bastognekoeken ging daarom opnieuw rond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14446. Kagerplassenboottrail 14-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:20
Schipper Pino besloot af te wijken van de volgorde en eerst nummer 14 te doen. We dreigden in het staaldraad vast te komen, maar behendig wisten wij dit gevaar af te wenden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14447. Kagerplassenboottrail 13-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:20
Nummer 13 zagen we al van een afstandje zitten. Corbulo greep de staalkabel vast, zodat PeterCoef dit keer het potje moest pakken. Ondanks deze onverwachte improvisatie ging alles goed.
Bedankt en proost, Biertje

14448

geo 14448. Kagerplassenboottrail 12-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:25
Opnieuw een klein feestje, want dit werd Corbulo's 3600e cache. Ondanks zijn zwaar geblesseerde hand lukte het hem het potje even omhoog te houden voor de foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14449. Kagerplassenboottrail 15-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:35
"Daar zit er ook eentje!" riep James en we wisten zeker dat dat 'm moest zijn. Verbaasd draaiden we ons om, toen bleek dat schipper Pino bij een heel ander paaltje wilde aanleggen. Hij had helemaal niets van ons opgewonden geschreeuw gehoord, verklaarde hij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14450. Kagerplassenboottrail 16-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:35
We voeren rustig rond de Lakerpolder naar het volgende potje. Dat zagen we al snel. Het zat bij een paaltje met behoorlijk wat verfstrepen, alsof het al vele malen door boten van geocachers was geraakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14451. Kagerplassenboottrail 17-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:40
Hier troffen we een lege beugel aan, waardoor we een meegekregen reservepotje hebben geplaatst. Toen ontdekten we ook dat deze beugel iets te ruim was, zodat de potjes er makkelijk doorheen vielen...
Bedankt en proost, Biertje

14452

geo 14452. Kagerplassenboottrail 18-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:45
Dit was de eerste die bij de Zwanburgerpolder zat. Het houten hek met de cache stak iets uit boven het water en we hielden de boot keurig af van de grote stenen die langs de oever lagen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14453. Kagerplassenboottrail 19-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:55
De grote stevige meerpaal in het water schreeuwde gewoon om een cache. James greep de bovenkant beet en pakte daarna vakkundig het potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14454. Kagerplassenboottrail 20-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 11:55
Aan beide zijden van de Spriet lagen woonboten. We stevenden recht af op een bord met een grote 6, terwijl het toch echt nummer 20 was. Volgens Corbulo zat het potje erg klem.
Bedankt en proost, Biertje

14455

geo 14455. Kagerplassenboottrail 21-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 12:10
Iets verderop stond een bord met een grote 12. Het leek ons logisch dat daar nummer 21 zat. James bleek het bij het rechte eind te hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14456. Kagerplassenboottrail 22-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 12:15
We voeren nu op 't Joppe en we naderden het bord met 30, de plaatselijke maximum snelheid. In dit potje troffen we een heel ander type logrolletje aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14457. Kagerplassenboottrail 23-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 12:20
Dit bord naderden we van de achterzijde. Nadat we hadden gelogd, boog James zich op mijn verzoek om het bord heen om te zien wat er op stond. "Ook 30", concludeerde hij tevreden.
Bedankt en proost, Biertje

14458

geo 14458. Kagerplassenboottrail 24-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 12:25
Nadat we ook dit potje hadden gevonden, legde Pino even bij de steiger aan. De benen konden worden gestrekt en Corbulo en PeterCoef liepen even naar een cache op het vaste land, die de anderen al eerder hadden bezocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#973. Kagerplassenboottrail 25-3 - van kyteluna

   dnf 16 mei 2018
Inmiddels hadden we contact gehad met onze goede vriend Mighty-Mike, die bij de Kaagsociëteit aan boord zou stappen. Hij moest wat langer op ons wachten vanwege een tegenvaller bij nummer 25. Hoewel we dit stukje oever twee keer minutieus hebben afgezocht (er was zelfs geen lege beugel of schroefgat te vinden), moesten we ook hier helaas een not-found noteren.

geo 14459. Kagerplassenboottrail 26-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 13:30
Met Mighty-Mike aan boord voeren we naar de Kever. Mike wilde heel graag sturen, maar moest erg wennen aan de gashendel. Potje 26 zat niet bij de omgevallen boom, maar we vonden hem met 120 meter afwijking na de vorige logjes gelezen te hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14460. Kagerplassenboottrail 27-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 13:35
Corbulo bleef tot het laatste moment volhouden dat dit niet het goede paaltje was, maar we vonden er wel een potje met een zwart dekseltje. PeterCoef pakte het en plaatste het ook weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

14461

geo 14461. Kagerplassenboottrail 28-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 13:40
Mighty-Mike probeerde (opnieuw) om rustig aan te komen varen en James wist het potje daardoor soepel te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14462. Kagerplassenboottrail 29-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 13:45
Mighty-Mike stuurde naar links omdat hij daar de cache verwachtte, maar wij riepen luidkeels "Rechts!" James greep ten slotte de staalkabel vast en trok de boot langzaam naar het potje toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14463. Kagerplassenboottrail 30-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 13:50
Ondanks onze goede aanwijzingen wist Mighty-Mike de boot toch voorbij de cache te sturen. James (voorin) kon daardoor de staalkabel nèt niet grijpen, maar Pino (achterin) gelukkig wel. Ik pakte daarna hoofdschuddend het potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14464. Kagerplassenboottrail 31-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 13:55
Volgens onze GPS zouden we bij die aardige meneer in zijn tuin moeten zijn, daarna dachten we aan de overkant, bij het bord 'geen motorvaart'. Uiteindelijk vonden we het potje bij de ingang van de Boerenbuurt, op de houten beschoeiing.
Bedankt en proost, Biertje

14465

geo 14465. Kagerplassenboottrail 32-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:00
Iedereen zag het potje met het felrode dekseltje al van verre zitten. Toch wist schipper Mighty-Mike de paal te missen. Na wat heen en weer varen lukte het even later alsnog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14466. Kagerplassenboottrail 33-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:10
Hier stond een hele rij paaltjes in het water om te voorkomen dat je zou aanleggen. Rechts? We probeerden aan de achterkant te loeren. Dan toch maar naar links? Ineens zag ik het dekseltje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14467. Kagerplassenboottrail 34-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:15
Ik zag het potje als eerste en James daarna ook. Mighty-Mike wist de punt van de boot precies tegen de cache te krijgen. Na het loggen voeren we de Ringvaart in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14468. Kagerplassenboottrail 35-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:25
Pino had het roer weer overgenomen en vroeg of we al iets zagen. Het potje bleek aan de boom recht voor ons te zitten. Helaas stuurde onze grote roerganger de boot in het riet, waardoor we alle hens aan dek nodig hadden om de cache alsnog te pakken te krijgen. Het kapotte potje bevatte een natte logrol, zodat we beide hebben vervangen.
Bedankt en proost, Biertje

14469

geo 14469. Kagerplassenboottrail 36-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:30
Het potje zat aan een grote paal, die niet te missen viel. James deed dat toch, maar corrigeerde dit snel door de boot via de gespannen staalkabel weer terug te trekken naar het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14470. Kagerplassenboottrail 37-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:35
Hier was goed te zien hoe diverse boten het rijtje paaltjes hadden geraakt. Het lukte Pino dus ook niet om hier rustig aan te leggen. James pakte beheerst het potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14471. Kagerplassenboottrail 38-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:45
Het blauwe bord waarschuwde voor een mogelijke veerboot. Terwijl iedereen keek of hij iets heen en weer zag varen, merkte ik het potje op. Het rode dekseltje stak namelijk net iets uit.
Bedankt en proost, Biertje

14472

geo 14472. De prachtge wandeling - van K.E.L.D.E.R.

16 mei 2018, 14:50
Dit was een extraatje tijdens de boottrail. Onze wandeling was niet langer dan 5 meter, maar toch prachtig. Pino had de boot even aangelegd en vond ook de petling. We hebben gelogd met Geo Braeck+.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14473. Kagerplassenboottrail 39-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 14:55
Pino voer keurig langszij, ik zag het potje en James maakte een prachtige duik om de cache aan boord te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14474. Kagerplassenboottrail 40-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 15:00
Het einde kwam in zicht, dus ik haalde een stel ijskoude biertjes tevoorschijn. Met een blikje in zijn hand pakte James moeiteloos het potje.
Bedankt en proost, Biertje

14475

geo 14475. Kagerplassenboottrail 01-3 - van kyteluna

16 mei 2018, 15:15
Nummer 1 lag onder de ophaalbrug van Rijpwetering. Dat was voor ons een bekende plek, omdat daar vroeger ook de bonus van de eerste trail te vinden was. De laatste log werd gezet en de boot kon worden ingeleverd. Hierna dronken we nog een afsluitend biertje op het terras van de Vergulde Vos. Het was een prachtige dag geweest.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 mei: vanwege een feestje in de avond fietste ik overdag door Hilversum en Laren (26 caches)

14476a       14476b

geo 14476. Achter station Sportpark - van Geo-Jeddak

18 mei 2018, 10:40
Mijn sportieve fietsdag begon op station Hilversum Sportpark. Nadat ik daar een OV-fiets had gehuurd, zocht ik een rustig plekje achter het station. Daar zag ik al snel de cache hangen. De code van het slot wist ik niet, maar mijn gevoelige vingertjes kregen het ding toch open.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14477. Ding Dong - van Shayol112

18 mei 2018, 11:05
Halverwege de jaren 60 kochten mijn ouders zo'n moderne dingdong-bel. Oorspronkelijk was deze cache op dit systeem gebaseerd, maar de ding was weg en de dong vond ik nadat ik over de evenwichtsbalk was gelopen. Achteraf thuis las ik in de hint dat ik dit niet had moeten doen. Oei, wat nu?
Bedankt en proost, Biertje

14478

geo 14478. Papa Clemens - van Tafkah

18 mei 2018, 11:15
Deze cache was verstopt in de buurt van de Clemenskerk, die voor sloop werd behoed en straks een trampolinehal gaat worden. Dankzij de hint wist ik waar ik moest kijken en daardoor hoefde ik alleen een veilig moment af te wachten. Dit was een grappige variatie op een bekende verstopmethode, die ik in de afgelopen 15 jaar nog niet eerder was tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14479. La Banana - van Julyssa

18 mei 2018, 11:30
De oplossing van dit puzzeltje bracht me naar een plek, waar vanaf mijn standpunt geen banaan te zien was. Wel iets anders, maar dat kwam door mijn scherpe blik. Even later had ik de bellenblaaspot in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14480. Duizend ruiters te paard - van Te Voet

18 mei 2018, 11:50
Vanwege de duizendste cache van Te Paard moest ik wat zaken tellen in een verzamellog van een cachedag. Dat ging me goed af en te fiets bereikte ik het sleepterrein. Aan de overkant kwam een echtpaar naar buiten om zich in de twee klaarstaande tuinstoelen te nestelen. De nano had ik toen al gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

14481

geo 14481. Hilversumse Reversycle Cache - van Geo-Jeddak

18 mei 2018, 12:10
Zo'n omgekeerde wherigo, waarbij je alleen de afstand tot de cache zag en door uitproberen steeds dichterbij moest komen, kwam ik de laatste tijd vaker tegen. In het zonnige Hilversum was fietsen geen straf en uiteindelijk stond ik op een plek waar ik vroeger ook al eens een cache gezocht had. Dit keer zat het ding keurig weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14482. Jambo - van Julyssa

18 mei 2018, 12:15
Jambo was de bijnaam van de eigenaar van het terrein waar deze cache lag. Ondanks een groene checker twijfelde ik of ik hier wel goed zat. Het bleek allemaal te kloppen, maar ik moest wel heel goed kijken! Jambo liet zich niet zien, maar met het groene doosje was ik ook zeer tevreden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14483. Station Hilversum - van Gumara

18 mei 2018, 12:20
Fietsenstallingen bij stations zijn een geliefde verstopplek. Vaak liggen de micro's in de dakgoot, soms in een fietstas van een achtergelaten rijwiel. De derde mogelijkheid trof ik aan bij station Hilversum, maar pas nadat ik twee slordig neergezette karretjes had verplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

14484

geo 14484. Gestimuleerd door taal - van Imke65

18 mei 2018, 12:50
Om hier te kunnen loggen moest ik twee sloten openen. De eerste cijfercode was gegeven, voor de tweede moest er goed worden gelezen en worden geteld. Mijn gevoelige vingertjes waren echter sneller dan mijn scherpe ogen, zodat ik al snel het boekje uit het jampotje kon vissen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14485. Mooi Hilversum 3 - van Julyssa

18 mei 2018, 13:00
Met mijn luidruchtige zangimitatie van Herman van Veen over het nog niet bestaande radiostation fietste ik door de bossen. Bij de piep van mijn GPS stopte ik abrupt met zingen en fietsen, en keek om me heen. Het object van de hint stond achter me en de cache lag voor het grijpen. Het doosje was nat van binnen, maar het boekje zat in plastic. Na het loggen zong ik een ander succesnummer: "Ik ben vandaag zo vrolijk!"
Bedankt en proost, Biertje

14486

geo 14486. Nostalgicus - van Imke65

18 mei 2018, 14:25
Om de route door het Goois natuurreservaat Westerheide foutloos te volgen, moest ik erg goed lezen en kijken. Ik had een uur uitgetrokken, maar had er anderhalf nodig. Al snel na de start ging het mis en telde ik de verkeerde ramen. Toen de routebeschrijving niet meer met de werkelijkheid klopte, ontdekte ik dat ik een zijpaadje over het hoofd had gezien. Ik ontmoette Vriend Dikboom en Har de stoere spar. Na het bankje maakte ik opnieuw een foutje, maar ook dit wist ik te ontdekken en te corrigeren. De controlegetallen waren mijn redding. Twijfelwaardes heb ik zodanig aangepast dat alles klopte. Op het eindcoördinaat wist ik door de spoilerfoto dat ik goed zat en vond ik ten slotte het doosje. Een leuke wandeling en een zeer origineel verhaal!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14487. 50+50=? - van Imke65 en Gia65

18 mei 2018, 14:35
Drie jaar geleden werden Imke en Gia beiden 50 jaar, dus moest er een cache komen van waaruit 2 TB's konden vertrekken. De ene bevond zich inmiddels in Australië, de ander in Bretagne. De cache was goed gecamoufleerd, maar ik herkende hem gelukkig van een afstandje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14488. Goeiendag Luden! - van Tinus_Plotseling

18 mei 2018, 14:50
De kaart van oom Luden had me buiten Hilversum gebracht. Inmiddels hadden de Spanjaarden ons land verlaten, maar de kist met zijn bezittingen moest er nog steeds liggen. De hint leek me een grap, maar toen ik in de buurt van het nulpunt kwam, klopte het precies. Luden's belangrijkste bezit bleek een boekje, waarin ik als groet mijn bierkrabbel heb gezet.
Bedankt en proost, Biertje

14489

geo 14489. Kunstenaarsdorp - van father and friend

18 mei 2018, 15:20
In het kunstenaarsdorp Laren bezocht ik eerst het Rosa Spierhuis. Een voorbijganger vertelde me dat het binnenkort gesloopt zou worden omdat er nieuwbouw ging komen. Bij de Singer Concertzaal bekeek ik daarna de houten bankjes en maakte ik op papier een 'kunstwerkje', dat hopelijk goed genoeg is om bij mijn log te mogen blijven staan. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14490. Nog altijd op de zelfde plek - van blos

18 mei 2018, 15:35
De Gooische Stoomtram reed tot 1947 door Laren. In de buurt van de vroegere remise lag nu een cache, waar ik lang naar heb moeten zoeken. 'Waar vroeger de trams gestald konden worden' luidde de hint. Dat was bijzonder, want zo kwam ik erachter dat ze hier vroeger de trams in de heg stalden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14491. GeoTour GA23: Herdersdorp - van ASS3755

18 mei 2018, 15:50
Op een klein strookje grond bij een oude monumentale boerderij had ik het opnieuw lastig, maar gelukkig kreeg ik hulp van een passerende dame. Zij kon mijn gestuntel niet langer aanzien en vertelde me dat ik om het hoekje moest zijn. Daar was het uiteindelijk toch nog raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14492. I love geocaching in Laren - van almarosa

18 mei 2018, 15:55
Tegenover de Sint-Jansbasiliek bevond zich het Sint-Josephgesticht uit 1881, een klooster annex school om onderwijs te geven aan de Larense kinderen. Sinds 2012 was dit het Brinkhuis, het nieuwe sociaal-culturele Hart van Laren. Dat van mij begon sneller te kloppen, toen ik daar ondanks de drukte toch onopgemerkt een cache wist te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

14492no

geo Vogeltje ABC - van father and friend

   note 18 mei 2018
Ja, ik was van te voren gewaarschuwd: 'de uitdaging ligt erin om bij het logboek te komen.' Alles wat ik nodig had, zou ter plaatse aanwezig zijn. Helaas, het bleef voor mij allemaal een groot vraagteken...

geo 14493. GEO-1: Even bijtanken - van father and friend

18 mei 2018, 16:30
Dit was de eerste uit een serie Gadgetcaches Eemnes en Omstreken. Bij de benzinepomp kon er niet alleen worden bijgetankt, maar erachter was ook een mogelijkheid om af te tanken. Leuk gemaakt! Als ik favo's kon geven, zou ik dat hier beslist hebben gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo Bij de IJsclub, langs het Wilgenpad - van ASS3755

   note 18 mei 2018
Precies 4 jaar geleden had ik de ijsclub ook al eens bezocht, maar de winter is misschien een slimmere periode. Er ging nog wel een meisje het weiland in, maar zij bleek helaas niet het hulpvaardige 'paardenmeisje' dat regelmatig in logs werd genoemd...

geo 14494. Drie keer drie - van almarosa

18 mei 2018, 16:55
Voor mijn laatste cache in Eemnes dook ik even het groen in. De meest opmerkelijke plek bleek het achteraf toch te zijn, maar ik moest er wel eerst mijn hoofd en daarna een lange arm in steken. Het kokertje bevatte twee logrolletjes en geen drie! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14495. Vincent IV - van ASS3755

18 mei 2018, 17:30
Vincent was de naam van de kater die bij de knutselende voorbereidingen van deze cachelegger altijd nieuwsgierig een kijkje kwam nemen. Zowat op de grens tussen Utrecht en Noord-Holland zette ik mijn fiets neer. Het nulpunt lag in het centrum van de drukke driesprong, maar dat leek me niet logisch. Uiteindelijk vond ik het slim verstopte logboekje op zo'n 13 meter afstand. Dat was op N52°14.260 - E005°13.936.
Bedankt en proost, Biertje

14496

geo 14496. Hengelen op de hei - van GeoPrinsjes

18 mei 2018, 17:50
Midden op de Zuiderheide moest er worden gehengeld. Daar ben ik erg bedreven in, vooral naar een extra hint of een gratis biertje. wink Ik heb na het loggen alles weer teruggeplaatst zoals ik het had gevonden, maar ik weet zeker dat dit niet de originele toestand was. Reparatie is noodzakelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14497. Anna's Berg - van manoontje

18 mei 2018, 18:05
De 25 meter hoge Anna's Berg was vernoemd naar Anna van Swinden, de vrouw van landgoedeigenaar Gerard Vrolik. Ik fietste achter een fanatieke hardloper naar boven, die de berg als oefenrondje gebruikte. Dankzij mijn scherpe blik zag ik de nano bijna direct zitten. Daardoor kon ik de tijd die ik nodig had om weer op adem te komen mooi gebruiken om van het uitzicht te genieten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14498. Werelddierendag - van Julyssa

18 mei 2018, 18:25
Erg leerzaam, dat geocachen. Zo las ik dat Werelddierendag voor het eerst in 1930 werd gevierd en dat 4 oktober de feestdag is van Franciscus van Assisi, die zich het lot van melaatsen, armen en dieren aantrok. Bij het zoeken naar deze cache werd ik dan ook omringd door heel veel dieren. Eentje kwam mij zelfs de cache aanreiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14499. Amsterdammertje - van Julyssa

18 mei 2018, 18:55
Met het Amsterdammertje werd Ciske de Rat bedoeld, de straatjongen die in 1984 werd vertolkt door Danny de Munk. Toen ik door het groen was gestapt, viel er nergens een Amsterdammertje te zien. Maar dat veranderde toen ik de cache had geopend. Wat een grappige constructie!
Bedankt en proost, Biertje

14500

geo 14500. Weg naar het geluk - van Julyssa

18 mei 2018, 19:05
Landgoed De Monnikenberg is een natuurgebied van het Goois Natuurreservaat. De cache lag toch nog een stuk van het pad af. Door de vele herfstbladeren was ik even bezig voordat de bergplaats tevoorschijn kwam. Daarna nam ik nog een kijkje op de plek waar de weg naar geluk eindigde (of begon).
Bedankt en proost, Biertje

geo 14501. QRaçao - van Julyssa

18 mei 2018, 19:25
In de checker was gelukkig een spoilerfoto opgenomen, maar ik vond het lastig om de plek te herkennen. En de kabouter bleek er in werkelijkheid helemaal niet te staan! wink Een paar dikke naaktslakken hadden de doos eerder gevonden dan ik, maar ze hebben netjes op me gewacht. Mijn fietsdag was nu ten einde (60 kilometers en 26 caches), dus ging ik zeer tevreden naar het verjaardagsfeest.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


19 mei: in Zoetermeer fietste ik een ovaaltje en vond ik de hemel (2 caches)

14502a       14502b

geo 14502. Ovaaltje Heemkanaal - van Stuijfzand1953

19 mei 2018, 16:35
Dit rondje, nee ovaaltje, langs het Heemkanaal toonde een speeltuin, kunst en een picknickplaats in dit stukje van Zoetermeer. De vragen leken duidelijk en simpel, maar het venijn zat in de staart: ik twijfelde over de waarde van P. De cacheplek leek me logisch, maar ik vond er niets. De andere mogelijkheid voor P probeerde ik niet, want daarvoor ontbrak een duidelijk cachepaadje. Een hulplijntje gaf me ongelijk en ik dook alsnog de struiken in. Toen ontdekte ik ook de "drie in een rij", maar die stonden in werkelijkheid in een kringetje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14503. Hemelland - van Dragon1ord

19 mei 2018, 16:45
Voor de oplossing van deze puzzel had ik wat hulp ingeroepen en dat leverde een groene checker op. Vandaag kwam ik in de buurt en kon ik het logboekje in de pot voorzien van mijn hemelse bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 mei: op weg naar het Liers Event fietste ik door Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis (24 caches)

14504a       14504b

geo De Koopgoot - van marcovanderplas

   note 20 mei 2018
Toevallig had ik gisteravond gezien dat de coördinaten waren gewijzigd en dat er een nieuwe robuustere doos was geplaatst. Hoewel de cache nog steeds disabled was, besloot ik toch een kijkje te nemen. Vanaf station Rotterdam CS fietste ik er namelijk zowat langs. De hint bleek echter nog niet aangepast, want ik zag nergens een sticker met 'I am', maar ineens viel mijn blik op de prachtig verstopte cache. Helaas werd ik tegengehouden door een cijferslot, dat mijn gevoelige vingertjes niet openkregen. Maar zodra hij weer officieel beschikbaar is, kom ik terug!

geo 14504. De Bokkesprong - van EmDé

20 mei 2018, 09:50
Fijn dat kinderboerderij de Bokkesprong ook op Eerste Pinksterdag open was. Eerst ging mijn aandacht naar het kokertje, dat ik snel wist te vinden. Daarna richtte ik mijn blik op de bokken. Die sprongen vandaag niet, maar knaagden wat aan het gras. In mij bleken ze totaal niet geïnteresseerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14505. Plantage 250 jaar - van Robra

20 mei 2018, 10:05
De Plantage in Rotterdam was het oudste stadspark van Nederland, zo las ik. Bij het 250-jarig bestaan was een zaailing van de Anne Frank Boom geplant en de burgemeester had er gelijk een cache geplaatst. Gelukkig had ik ook gelezen waar dat was en dat het nulpunt een afwijking had. Het benodigde gereedschap had ik al in mijn hand, dus dit varkentje werd snel en vakkundig gewassen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14506. Hervormde Nieuwe Kerk Binnensingel - van DeBootjesBoot

20 mei 2018, 10:25
De Hervormde Nieuwe Kerk in Vlaardingen werd in 1982 gesloopt, maar de torenspits bleef bewaard en die stond nu op de hoek van de Binnensingel. Voor het openen van de cache moest ik wat handelingen verrichten, maar daarna kon ik het grote logboek bewonderen.
Bedankt en proost, Biertje

14507

geo 14507. De schat van Dirk III: de slag... heden en verleden - van Wurmpje

20 mei 2018, 10:50
Dit jaar werd de slag bij Vlaardingen herdacht, die daar 1000 jaar geleden plaatsvond. Via de plekken van de landing van het leger van de Duitse keizer, de veldslag op 29 juli en het kasteel van Dirk III bereikte ik de cache. Er waren niet veel mogelijkheden en na twee blikken kon ik de eerste bonuscode noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14508. De schat van Dirk III: de ronde van Dirk III - van Krismarkor

20 mei 2018, 11:15
Na een korte wandeling door het centrum en een blik op de haven fietste ik naar de plaats waar de cache op me lag te wachten. Gek genoeg zat er geen bonuscode op het deksel of in het logboek. Toch heb ik mijn naam erin gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14509. Oorlogsmonument Verploegh - van DeBootjesBoot

20 mei 2018, 11:25
Het oorlogsmonument op het Verploegh Chasséplein was opgericht ter nagedachtenis aan de 288 burgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog waren omgekomen. De slim verborgen cache liet zich dankzij de hint uiteindelijk toch vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14510. Busstation Van Duyn Maasdamlaan - van DeBootjesBoot

20 mei 2018, 11:30
Lachend fietste ik het busstation bij station Vlaardingen Oost voorbij, want de cache lag niet daar, maar bij de eerstvolgende halte. Nog voordat de bus arriveerde, had ik de pot al gevonden. Die was een stuk groter dan je hier zou verwachten.
Bedankt en proost, Biertje

14511

geo 14511. Verlaten pompstation Babberspolder - van DeBootjesBoot

20 mei 2018, 11:35
De gesloten benzinepomp was in 2017 door de gemeente aangekocht en opgeknapt, waarbij de pompen werden voorzien van de Vlaardingse vlag. Hoewel de hint niet meer te lezen was, wist ik intuïtief waar ik moest zoeken. En precies op het nulpunt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14512. Groen van Prinsterer - van DeBootjesBoot

20 mei 2018, 11:50
Nadat ik eerst een hoop scholierenzwerfafval had gezien, besloot ik een korte pauze te nemen om aan mijn eigen schooltijd terug te denken. Daarbij viel mijn blik ineens op iets opmerkelijks, waardoor ik even later het verrassende logboek in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14513. Stadsarchief Vlaardingen - van DeBootjesBoot

20 mei 2018, 12:05
Bij het stadsarchief moest ik op zoek naar een rondje. Gelukkig kreeg ik al snel assistentie van team Stapvoets. Toen ik keek waar nu precies het nulpunt lag, kreeg ik een ingeving. Even later kon ik 'hebbes!' roepen, waarna Team Stapvoets snel kwam aanrennen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14514. Historische Heemtuin park Vlaardingen - van GCSem

20 mei 2018, 12:35
Deze cache buiten het Heempark had al wat not-founds opgeleverd, maar uit een van de logjes bleek dat je goed moest voelen. Enthousiast ging ik te werk en later werd ook aan de andere kant alles betast en bevoeld. Op een foto zag ik de vorm van de cache en dat mijn eerste zoekplek correct moest zijn geweest. Een tweede poging leverde nu ineens succes op. Inderdaad, goed voelen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14515. De schat van Dirk III: graven van Holland - van Wurmpje

20 mei 2018, 12:50
Via Jacoba van Beieren, Floris V en Dirk III fietste ik door de wijk en zij leidden me naar de plek waar ik de schat kon vinden. Hier heb ik een rood muntje meegenomen en een TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

14516

geo 14516. Geo Bram on tour - van Geo Bram

20 mei 2018, 13:15
Zo'n 10 jaar geleden lag er in volksbos Lickebaert ook al een cache, maar dat was toen vlakbij de ingang. Vanmiddag moest ik flink de bushbush in, maar ten slotte stond ik oog in oog met een prachtige creatie. Heel leuk gedaan! Maar er waren ook heel veel muggen, die waarschijnlijk op mijn bierwalm af waren gekomen. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14517. Je staat erop - van Geo Bram

20 mei 2018, 13:25
Er lag nog een tweede cache in het volksbos, dus ik waagde me nog wat dieper in de jungle. Het leek me onwaarschijnlijk dat iemand dit huisje per ongeluk zou vinden, maar voor de zekerheid zat alles op slot. Natuurlijk had ik een idee waar ik de sleutel kon vinden en daarna ontdekte ik ook wat er zo veilig achter slot en grendel werd gehouden. Heel erg leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14518. Het hart van de mus - van RowanNikky

20 mei 2018, 13:45
In het bos langs de Vlaardingsedijk in Maassluis had de zielige mus een nieuw huisje gekregen. Het pad liep er zowat rechtstreeks heen. Het meegenomen opstapje bleek niet nodig en na een hartelijke begroeting heb ik mijn naam op de logrol geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14519. De dansende man - van PD5DEN

20 mei 2018, 14:05
De dansende man had zich in een afgelegen deel van Maassluis verschanst. Er stond wat water in de cache, maar die was te groot om even makkelijk leeg te kiepen. Ook de binnenkant van het doosje met het logboek was vochtig; waarschijnlijk mannenzweet van al dat dansen! wink
Bedankt en proost, Biertje

14520

geo 14520. Wippersmolen Maassluis - van de Kluusjes

20 mei 2018, 14:20
Nadat ik me stevig in de Wippersmolen uit 1726 had verdiept, mocht ik hem vanmiddag in levende lijve bewonderen en gelijk zijn cache gaan zoeken. Met kennersblik spotte ik iets interessants en dat bleek inderdaad een logrol te bevatten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14521. MMXdB - van MMXdB

20 mei 2018, 14:40
Tijdens het loggen kwam juist Monique naar buiten, de puzzelgek van team MMXdeB (had ik in de beschrijving gelezen). Ik kon haar bevestigen dat ik de cache inderdaad had gevonden. Die was keurig verzorgd en netjes verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14522. Fotografie, in grote lijnen - van meer & meer

20 mei 2018, 14:50
In grote lijnen had ik wel door wat de bedoeling was, maar persoonlijk hou ik meer van de kleine uurtjes. wink Vanuit mijn zoekpositie zag ik dat de doos aan de andere kant zat. Hedendaagse jongeren die nog nooit een fotorolletje hebben gezien, zullen hier met verbazing naar kijken, maar ik vond dit een hele leuke en origineel uitgewerkte cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14523. De tweede van Geo-Niels - van geo-niels

20 mei 2018, 15:05
De tweede van Geo-Niels was voor mij de eerste, maar dat maakte mij niets uit. Ik had net gelogd en wilde wegfietsen, toen er twee andere fietsers aankwamen. Ze letten niet op mij, maar keken slechts naar de plek die ik zojuist had verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14524. Praatje pot - van nokki

20 mei 2018, 15:30
In carnavalstijd worden de inwoners van De Lier vanwege hun dikke buiken van het thee drinken 'theebukkers' genoemd. Zelf ben ik ook gek op thee en vanwege mijn buik zou ik dus prima in De Lier kunnen wonen. wink Maar genoeg gepraat, op naar de pot! Die bleek veel dieper te zitten dan ik had verwacht. Leuk gedaan! Hierna fietste ik snel naar het Liers Event, want ik had ineens een vreselijke dorst!
Bedankt en proost, Biertje

14525

geo 14525. Liers Event #4 - van eikenhofjes

20 mei 2018, 15:35
Al direct bij binnenkomst lieten de Eikenhofjes mij de ruime koelkast inspecteren, en inderdaad, die hoeveelheid bierkratten leek me redelijk voldoende voor deze 4e editie van dit altijd gezellige event. Hoewel ik om 17 uur wilde vertrekken, werd ik telkens overgehaald om er nog ééntje te nemen (maar dan ook echt de laatste!) en mocht ik ook nog blijven eten, zodat ik pas rond half 10 weer op mijn fiets stapte. Als ik favo's kon geven, had ik dat hier beslist gedaan. wink Volgend jaar weer?
Bedankt en proost, Biertje

geo Snelbinder - van SpeurneusjesWL

   note 20 mei 2018
Na afloop van het gezellige Liers Event moest ik eerst even langs deze fietsbrug over het Vlietpolderplein. Vorige week was daar een nieuwe behuizing geplaatst, zodat ik mijn not-found van april kon herkansen. Waarschijnlijk had ik één biertje te veel gedronken, want opnieuw heb ik niets kunnen vinden…

14526

geo 14526. Vandaag géén kaas! - van nokki

20 mei 2018, 22:15
Een stukje kaas valt prima te combineren met een glaasje bier, vooral toen ik ontdekte dat deze cache keurig op mijn terugweg naar huis lag. Door de gezelligheid was ik 5 uur later dan gepland bij het Liers Event vertrokken, zodat het al schemerde toen ik bij het muizenhuisje arriveerde. Probleemloos (en pijnloos!) wist ik het potje te pakken en mijn bierkrabbel te zetten. Heel erg leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14527. Busje komt zo - van MikTim

20 mei 2018, 23:00
De bussluis in de Buitenwatersloot in Delft kende ik wel, want die passeer ik regelmatig (op de fiets wink ). Rond het nulpunt kon ik echter niets vinden, maar toen ik las dat de cache daar een paar meter vanaf lag, was het ondanks de duisternis snel bingo. Rond dit late tijdstip geen bus gezien, overigens.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 mei: precies 15 jaar geleden vond ik mijn eerste cache, dus dat moest gevierd worden (2 caches)

14528a       14528b

geo 14528. Rotterdamsebaan - van Bonzo B.

24 mei 2018, 12:50
Vandaag was het precies 15 jaar geleden dat ik mijn eerste cache vond, maar tijd voor een feestje had ik eigenlijk niet. Gelukkig had mijn goede vriend Bonzo B. aan mij gedacht en precies op mijn fietsroute een nieuwe cache geplaatst. Ik kon best even afstappen en een blik werpen op de aanleg van de Rotterdamsebaan. Er werd hard gewerkt en dat moest ook wel, want in juli 2020 moet die klus geklaard zijn. Met mijn eigen klusje was ik sneller klaar! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14529. Er op uit 2-7: Message in a bottle - van InekeNV

24 mei 2018, 13:20
Omdat ik vandaag precies 15 jaar geocacher ben, had ik een speciale cache uitgekozen om dit te vieren. Zoekende naar caches waar het woord 'bier' of 'fles' in voorkwam, was ik bij deze letterbox in het Bieslandse Bos terechtgekomen. Dankzij mijn scherpe blik had ik de fles snel gevonden en de boodschap was helder. Daardoor kon ik iets later mijn bierkrabbel zetten in een keurig logboekje. Op naar het volgende jubileum!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


25 mei: naar Vught om een goede vriendin kennis te laten maken met geocachen (17 caches)

14530a       14530b

geo 14530. Game, set, cache - van Team Doortje

25 mei 2018, 11:10
Vandaag fietste ik door het altijd vriendelijke Vught. Daar zou ik een goede vriendin kennis laten maken met geocachen. Onderweg moest er toch nog even worden gescoord. Op een prachtig plekje vond ik deze sportieve cache. Inderdaad was de logrol een vieze natte plak in een zakje. Met moeite heb ik er mijn naam ingekrast. Jammer dat de cachelegger het zo druk heeft met gamen dat er geen tijd is voor onderhoud...
Bedankt en proost, Biertje

geo 14531. Geo-cashflow - van Team Doortje

25 mei 2018, 11:25
Over mijn cashflow had ik niets te klagen, dus dat puzzeltje was een fluitje van een cent. wink Ter plekke moest ik even zoeken hoe de cache was verstopt. Ik bleek erover te struikelen. Het schroefdraad van het dekseltje was verbogen, maar ik heb alles zo goed mogelijk teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14532. Geo logiquiz - van Team Doortje

25 mei 2018, 12:25
Samen met goede vriendin Roelie fietste ik in de omgeving van Vught. De cache hebben we gevonden, maar niet op de manier zoals de maker het had bedoeld. Het geheel lag plat en was voor mij duidelijk herkenbaar. Het gat waar hij eigenlijk hoorde, kon ik niet vinden. Ik heb alles dus maar op dezelfde wijze teruggelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14533. De rest is onbelangrijk - van Team Doortje

25 mei 2018, 12:40
Bij het voorbereiden zag ik dat er twee spoilerfoto's waren, maar ik heb de cache op eigen kracht gevonden. Wat mij betreft had het best wel iets dichter bij het pad gekund, maar misschien was het wel de bedoeling dat het extra moeilijk moest zijn. In ieder geval heb ik kunnen loggen en de rest is onbelangrijk...
Bedankt en proost, Biertje

geo 14534. De Vughtse Heide - van Jaaptra

25 mei 2018, 12:45
Dit was een mooie en leerzame wandeling over de Vughtse Heide, waarbij ik slechts één vraag fout heb beantwoord (door slecht te lezen). Zo bereikten we de plek waar ergens de cache moest liggen. Al snel ontdekte ik de juiste boom en daarna ook de pot.
Bedankt en proost, Biertje

14535

geo 14535. I love geocaching in Vught - van Lima2311

25 mei 2018, 13:40
Om mijn goede vriendin Roelie kennis te laten maken met geocaching, had ik natuurlijk ook een leuke multi uitgezocht. Ik liet haar overal de antwoorden zoeken en zo bereikten we de locatie waar we een kleur moesten zien. We hebben maar wat gegokt en kwamen daarna op een interessante plek, maar hier lag geen cache. Terwijl ik op mijn GPS wat andere mogelijkheden uitprobeerde, ging Roelie enthousiast verder op zoek. Ineens riep ze dat ze het doosje had gevonden. Beschaamd maar blij zette ik mijn bierkrabbel. Daarna kwamen we erachter dat ik door een domme rekenfout op een verkeerde plek naar de kleur had gezocht en dat de juiste plaats (en kleur) precies klopte met de eindlocatie. Zo hadden we vandaag allebei weer wat geleerd. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14536. Rondom Maaskantje #2 La Demoiselle - van roadrunner283

25 mei 2018, 14:15
Bij de juiste boom konden we niets vinden, maar uit de logjes begreep ik dat de cache listig was verstopt. "Heb je hier al gezocht?" vroeg mijn goede vriendin Roelie, die daarna triomfantelijk het kokertje omhoog hield. Oeps!
Bedankt en proost, Biertje

14537

geo 14537. Rondom Maaskantje #4 Uitzicht op... - van roadrunner283

25 mei 2018, 14:35
Het was even zoeken welke boom werd bedoeld, maar uiteindelijk zag ik de petling half uit het zand steken. Nadat ik had gelogd, ontdekte ik dat er 10 cm hoger nóg een petling zat, goed gecamoufleerd. Voor de zekerheid heb ik daar ook maar mijn bierkrabbel in gezet. Grappig!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14538. Het bakhuske - van de4duckies

25 mei 2018, 14:50
Volgens de beschrijving was deze cache niet ongezien te loggen tijdens de jaarlijkse braderie en de kerstmarkt. Nou, volgens mij val je áltijd op als je langdurig in een heg staat te zoeken, ook hier in Maaskantje. Een voorbijganger vertelde hulpvaardig dat we daarnet warmer waren, dus probeerden we het opnieuw. En ineens ontdekte ik het luikje, maar de plastic zak erachter was leeg. In het pvc-buisje heb ik daarom een briefje met mijn naam geschoven. Misschien moet iemand deze cache (ongezien) even controleren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14539. Rondom Maaskantje #5 Welkom - van roadrunner283

25 mei 2018, 15:00
We waren net Maaskantje uitgefietst, toen we welkom werden geheten bij ons in 't woud ('fijn als je je aan de snelheid houdt'). De onervaren Roelie had direct door waar je in een schrikhek een kokertje kon verstoppen, maar in dit geval zat het ding toch ergens anders.
Bedankt en proost, Biertje

14540

geo 14540. Duitse bos - van Fam Gerrits

25 mei 2018, 15:15
In dit stukje bos in St. Michielsgestel hebben we eerst een tijdje tussen de struiken lopen zoeken. Gelukkig stonden we op een handige plek toen we even overlegden, want ineens viel me iets op. Met mijn fijngevoelige vingertjes trok ik daarna de koker uit zijn goed gecamoufleerde bergplaats. Prachtig gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14541. D'n overkant - van Skippy70111

25 mei 2018, 15:40
We hoefden niet aan de overkant van het meertje te zijn, want we stonden op het nulpunt, dus aan de goede kant. De cache bleek echter geen klein/small, maar een micro.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14542. Uitrusten bij de Dommel - van N8W8vZ

25 mei 2018, 15:55
Jammer dat er op dit plekje bij de Dommel geen bankje stond, want dan hadden we even kunnen uitrusten. Nu liepen we wat rusteloos heen en weer, omdat de GPS het ook niet meer wist. Uiteindelijk zat de cache op een plek waar ik hem verwachtte, maar dan moet je wel goed kijken, natuurlijk! wink De pissebedden hadden het logrolletje (nog) niet bereikt, want dat zat goed op slot. Even wat combinaties uitproberen en loggen maar!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14543. Lariekoek - van Skippy70111

25 mei 2018, 16:10
Bij rioolgemaal Gemonde aan de Lariestraat waren we afgestapt. Ik had trek in koek en wierp intuïtief een blik in de juiste hoek. Er lag geen koek, maar ik vond er wel een groen kokertje. Dat was ook niet te versmaden, dus heb ik het opengeschroefd om er mijn naam achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

14544

geo 14544. Villa op de Hogert - van N8W8vZ

25 mei 2018, 16:20
In het begin van onze jaartelling heeft hier vermoedelijk een Romeinse villa gestaan. Archeologische vondsten van Romeins aardewerk, dakpannen, munten en sieraden duidden daarop. Sinds 2016 heeft ook de huidige beschaving wat achtergelaten. Ik demonstreerde mijn goede vriendin Roelie hoe je ook zonder natte handen een kokertje te pakken kon krijgen. Zij deed dat precies op het juiste moment.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14545. Knabbel of Babbel - van N8W8vZ

25 mei 2018, 16:35
Terwijl ik aan een stroopwafel knabbelde en Roelie lekker gezellig babbelde, zochten we in dit bos ook nog naar een kokertje. Dat werd bewaakt door een eekhoorntje, ontdekte ik al snel. Volgens mijn goede vriendin was het Babbel, maar ik hield het eigenwijs op Knabbel. Daarna zette ik vlot mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

14546

geo 14546. Challenge: Nederland Eerst - van Dreumes

25 mei 2018, 17:00
Als je al meer dan 15 jaar geocacher bent, dan ben je al op heel wat plaatsen geweest. De 12 Nederlandse provincies heb ik natuurlijk allemaal al (meerdere keren) bezocht. De challenge checker gaf me gelijk. Maar dan nog even loggen... Pas toen ik in logjes iets las over een hulpmiddel dat op de grond te vinden was, zag Roelie waar de cache zat. Daarna was het plaatsen van mijn handtekening een eitje. Als dank voor deze gezellige dag (17 caches, 45 kilometers) kreeg ik een biertje en een pannenkoek aangeboden!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26 mei: omdat ik vandaag 26 caches wilde vinden, fietste ik door Woerden en Kamerik (26 caches)

14547a       14547b

geo 14547. Zicht op kaaspakhuis oud - van Jondolar

26 mei 2018, 09:35
Vanmorgen zag ik in mijn agenda dat Woerden en Kamerik op het programma stonden. Op mijn gehuurde OV-fiets reed ik eerst naar het oude kaaspakhuis om daar een blik te werpen. Het pand stond ingesloten door blik, want je kon er gratis je auto parkeren. De cache was ook van blik. Het bleek een Smint-doosje, dus dat was een micro en geen klein/small. Het magneetje zat nogal los.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14548. Hé een sirene - van andre 61

26 mei 2018, 09:50
In 2015 hoorde ik hier geen sirene, maar zag ik ook geen cache. Inmiddels was de hint aangepast en keek ik de goede kant op. Toch moest ik twee blikken werpen voor ik de listig verstopte koker zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje
note 23 april 2016
Voor de tweede keer stond ik hier. Ook op zaterdagochtend was er geen sirene te horen, maar daar kwam ik ook niet voor. De hint verwees naar de verkeersborden van het parkeerverbod, maar daar zat de cache niet. Ook op de plek die ik als tip kreeg, was niets te vinden. Is drie keer dus toch scheepsrecht?
dnf 24 december 2015
Zojuist van team Vol en Mol gehoord waar zij de cache hebben gevonden. Dat was dus NIET tussen de verkeersborden aan de lantaarnpaal. De hint klopt totaal niet en is dus misleidend. Voor de volgende zoekers zou het daarom fijn zijn als de hint wordt aangepast.
dnf 20 december 2015
Nergens een sirene te horen, hier in Woerden. Misschien was het nog te vroeg en lag iedereen nog in zijn (ziekenhuis)bed. De hint had ik gisteravond nog in Google opgezocht, maar op die plek was geen cache te vinden. Ik ben nog op mijn bier-bike geklommen om te kijken of mijn vingers iets over het hoofd hadden gevoeld. Aan de overkant van de straat was een vergelijkbare situatie, maar ook daar stond ik met lege handen. Had ik nou 112 moeten bellen?

geo 14549. Zicht op kaaspakhuis nieuw - van Jondolar

26 mei 2018, 09:55
Het nieuwe kaaspakhuis zag er zeer modern uit. Het had ook een datacenter of een bedrijvencomplex kunnen zijn. Maar mijn blokjes kaas voor bij mijn biertjes waren hier beslist in goede handen.
Bedankt en proost, Biertje

14550

geo 14550. De Kastanjelaan (1) - van TeamGeoWoerden

26 mei 2018, 10:00
De logrol zou vol zijn en dus was deze cache tijdelijk niet beschikbaar. De bewoners van de Kastanjelaan waren namelijk een lange tijd op vakantie. Maar op het logpapiertje vond ik met gemak nog een plekje voor mijn bierkrabbeltje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14551. Minibieb Bomenbuurt - van jillis78

26 mei 2018, 10:05
Minibiebs schieten de laatste tijd als paddenstoeltjes uit de grond. Zelfs in de Bomenbuurt in Woerden was er zo'n klein huisje geplaatst. Terwijl ik de voorraad onderzocht op boeken over bier, vond ik ineens een cache. Voor de 47e keer zette ik daarna mijn bierkrabbel in een minibieb.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#974. De Badkuip - van scholsmur Ewans

   dnf 26 mei 2018
Deze badkuip had inmiddels 95 founds en 33 not-founds, dus de 2 sterren voor moeilijkheid klopten niet helemaal. Uit de logjes had ik begrepen ik dat de micro niet op het nulpunt lag en dat de hint nergens op sloeg. Toch heb ik in de bosjes een poging gedaan, maar na een tijdje leek het me toch meer een cache voor de echte liefhebber.

geo 14552. De oude toegangspoort - van scholsmur Ewans

26 mei 2018, 10:40
De oude toegangspoort tot de dakpannenfabriek was helemaal begroeid. Ik had mijn fiets tegen een lantaarnpaal gezet, die door hardlopers werd gebruikt als keerpunt. Ze hadden het bijna net zo zwaar als ik! wink Na een tijdje zoeken wilde ik vertrekken, toen ik ineens bedacht dat het formaat van deze cache niet stond vermeld. Ik kreeg een idee en inderdaad: binnen een paar tellen was het raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14553. ODB 03-002 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 11:00
Mijn GPS was door het warme weer waarschijnlijk wat van slag, want nadat ik de coördinaten had gevonden, werd ik naar drie verschillende plekken gestuurd. Gelukkig zag ik bij de laatste keer de petling zitten!
Bedankt en proost, Biertje

14554

geo 14554. Project: W520-02 L - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 11:15
Ik was erg benieuwd wat dit Woerdense project zou inhouden en fietste naar het opgegeven plekje aan de Oude Rijn. Mijn kennersblik herkende daar direct de slimme verstopmethode en al snel kon ik mijn bierkrabbel in het boekje zetten. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14555. Op bezoek bij Team Henkiepenky 3 - van GWvManen

26 mei 2018, 11:25
Voor cryptische hints moet je natuurlijk bij Team Henkiepenky zijn. Ik wilde bij ze op bezoek gaan, maar kwam niet verder dan de toegangsweg tot het Staatsliedenkwartier. Achteraf bedacht ik dat het een stuk makkelijker was geweest als ik de hint niet had gelezen... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14556. Geestdorp - van klavertjevier33

26 mei 2018, 11:30
Het buurtschap Geestdorp (in het Engels waarschijnlijk: Ghosttown) lag precies op mijn route, dus ik zette mijn fiets even neer bij het bruggetje. Mijn scherpe blik zag direct hoe de cache hier slim in de omgeving opging.
Bedankt en proost, Biertje

14557

geo 14557. Rondje Hollandse Kade 2,2 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 11:40
Omdat ik vanuit Woerden kwam fietsen, begon ik het rondje bij 2,2. De nummering leek wat vreemd, maar was een originele manier om de bonuscoördinaten te berekenen. Onder de brug moest ik op zoek naar een petling met een oranje dop. Lachen! Die was ook door Stevie Wonder te vinden! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14558. Rondje Hollandse Kade 2,0 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 11:45
Bij de rotonde moest ik bij de stoppenkast zijn, hoewel er geen stoplichten waren te zien. wink Ik heb de zaak zeer voorzichtig geopend om daarna ook heel voorzichtig een TB achter te laten. Weer zo'n prachtige creatie!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14559. Rondje Hollandse Kade 1,7 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:00
Ik fietste net op het Houtdijkerpad, toen ik Mona107113 en Urs015 tegenkwam. Zij deden het rondje in de 'juiste' volgorde en hadden er al 7 gevonden. Gezelligheid kent geen tijd, maar na 10 minuten moesten we verder. De hint maakte hier duidelijk op welke hoogte ik mijn ogen moest houden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14560. Rondje Hollandse Kade 1,4 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:05
Bij het verkeersbord leidde een paadje naar een wilg, maar dat was waarschijnlijk de plek van een vroegere cache. De petling zat namelijk precies volgens de hint, dus dat kon niet missen.
Bedankt en proost, Biertje

14561

geo 14561. Rondje Hollandse Kade 1,1 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:10
Ook naar de knotwilg verderop was een duidelijk paadje te zien, maar mijn GPS wees onverbiddelijk een stukje verder naar de juiste. De houder was uit de grond getrokken en kon er ook niet meer in. Maar de petling was prima te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14562. Rondje Hollandse Kade 0,9 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:10
Voorzichtig schuifelde ik naar de overkant, vond de petling en balancerend zette ik mijn bierkrabbel. Een passerende fietser keek gek op, maar ik deed alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14563. Rondje Hollandse Kade 0,5 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:15
De petlings die vlakbij het water hingen, waren extra 'gezekerd' met een zwart bandje. Bij deze was dat losgeschoten. Heel voorzichtig plaatste ik de cache weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14564. Rondje Hollandse Kade 0,2 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:20
Hier hoefde niet gemaaid te worden, maar ik dacht niet dat de gemeente hier regelmatig met een maaier aan het werk ging. De petling miste een dop. Gelukkig had ik tussen de blikjes bier in mijn rugzak nog een zwarte reservedop zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14565. Ode aan een duo - van RSTW

26 mei 2018, 12:25
Het duo Straat-egisch en Ge(o)daan is al sinds 2011 bezig met het plaatsen van mooie constructies rondom Kamerik en Woerden. Goed dat daar eens een huldeblijk voor kwam. Met plezier zette ik hier mijn bierkrabbel en zeg ik:
Bedankt en proost, Biertje

14566

geo 14566. Rondje Hollandse Kade 8,2 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:30
De leuning bleek wankeler dan de loopplank, maar zonder natte voeten bereikte ik de overkant. Tien minuten later zou het overigens helemaal misgaan…
Bedankt en proost, Biertje

geo 14567. Rondje Hollandse Kade 8,0 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:35
Er was al een mooi cachepaadje door de hoge begroeiing ontstaan, dat me feilloos naar de cache leidde. Ook hier was de cache weer op een leuke manier weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo Ik zie ze vliegen 1 - van straategisch geodaan

   note 26 mei 2018
Hoewel ik dacht dat ik deze cache al had gevonden (klopt, dat was in juni 2013), zag ik Berrydehamster en Adriana Noordegraaf een beetje hannesen en ik besloot ze te helpen. Bij het terugplaatsen ging het mis: ik gleed uit en zakte tot mijn middel in de sloot. Berrydehamster wilde eigenlijk een actiefoto van mij maken, maar besloot me eerst even uit het water te trekken. Het was inmiddels de vierde keer dat ik bij het geocachen in een sloot viel, maar ik kon er maar niet aan wennen. wink

14568

geo 14568. Rondje Hollandse Kade 7,5 - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 12:50
Hoewel er met deze temperaturen best kans was op brand, bleek dat hier al voorzorgsmaatregelen genomen waren. Volgens mij ben ik een paar jaar geleden deze constructie al een keer tegengekomen, maar ook bij hergebruik blijft het leuk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14569. Roadkill #2 stress test - van straategisch geodaan

26 mei 2018, 13:05
Zonder problemen begreep ik wat er van mij werd verwacht en ik opende met het juiste gereedschap de behuizing. Even dacht ik nog dat ik een technische knobbel nodig had, maar toen zag ik dat het logboekje gewoon te pakken was. TB Anastasia the Sheep mocht met me mee. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14570. Kamerikse vergezichten #2 - van De Hammies

26 mei 2018, 13:15
Van de serie Kamerikse vergezichten had ik er in het verleden een paar overgeslagen, maar die omissie kon ik vandaag goedmaken. Het kokertje was net gespot, toen een man zijn fiets neerzette en de zwanen ging fotograferen. Hij legde me uit dat zwanen altijd een oneven aantal jongen hebben; hier waren het er 7. Nadat ik nog meer details kreeg over de landeigenaar en de reden waarom er zo weinig zwanen waren, vertelde ik dat ik eigenlijk voor iets heel anders kwam. Snel deed ik mijn ding en groette beleefd toen ik weer vertrok.
Bedankt en proost, Biertje

14571

geo 14571. Kamerikse vergezichten #10 - van De Hammies

26 mei 2018, 13:25
Volgens mijn GPS lag het nulpunt in het water en daarom zocht ik op verschillende plekken in de omgeving. De volhouder wint en een kokertje was mijn beloning.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14572. Kamerikse vergezichten #8 - van De Hammies

26 mei 2018, 13:30
Het duidelijke cachepaadje leidde naar het opgegeven nulpunt, maar leverde niets op. De petling vond ik uiteindelijk bijna 10 meter verder. Dat was op N52°06.906 - E005°53.793
Het was genoeg voor vandaag en tevreden ging ik terug naar station Woerden. Ik had 25 km gefietst en op 26 mei precies 26 caches gevonden. Toeval?
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


27 mei: in Houten vond ik vandaag 27 caches, maar de meeste waren van plastic (27 caches)

14573a       14573b

geo 14573. ...kun je alles maken - van Team WFB

27 mei 2018, 10:00
Ik kon van alles maken, een boot, een vliegtuig of een trein. Maar natuurlijk ook een brug. De cache was mooi geconstrueerd en dubbelwandig uitgevoerd. Ik wist alles droog te houden, behalve mijn fietsschema voor vandaag, want dat woei ineens in het water. Met een lange tak wist ik het nog net op tijd op te vissen!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#975. Life's what you make it - van 0lifant

   dnf 27 mei 2018
Ter plekke lag een fors mikado-spel op me te wachten. Na 10 minuten gaf ik het op. Tja, that's life. Grappig om te lezen hoe iedereen deze cache snel spot en vlot vindt…

geo 14574. USP Fozzy is verhuisd #04 - van Team Fozzy

27 mei 2018, 10:45
Fozzy was verhuisd naar het Utrecht Science Park en had daarom een paar caches geknutseld. Voor mij was nummer 4 de eerste. Een klein paadje leidde me naar de vogel, maar die bleek gevlogen. Maar hij had wel een prachtige petling voor me achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

14575

geo 14575. USP Fozzy is verhuisd #05 - van Team Fozzy

27 mei 2018, 10:55
Voorzichtig ging ik het bruggetje over en stond weldra oog in oog met de bewaker van de cache. Het beestje liet zich makkelijk oppakken, zodat ik voorzichtig mijn bierkrabbel kon plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14576. USP Fozzy is verhuisd #03 - van Team Fozzy

27 mei 2018, 11:05
Van grote afstand zag ik de onopvallende constructie al zitten. De cryptische hint leek duidelijk, maar pas toen ik had 'betaald' zag ik wat een ingenieuze (maar toch simpele) constructie er schuilging. Fantastisch bedacht en uitgevoerd! Als ik favo's kon geven, had ik dat hier beslist gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14577. De Uithof, viewpoint - van aohk012

27 mei 2018, 11:10
Vanaf het uitkijkpunt op de Uithof (nu Utrecht Science Park) had ik goed zicht over de weilanden en de sloten. Toen ik daarna richting het nulpunt wandelde, had ik ook goed zicht op de cache, waarvan de dop mij glimlachend aankeek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14578. Tuinvogels - van 0lifant

27 mei 2018, 11:20
Het bleek behoorlijk druk langs het tuinpad, maar ik deed gewoon alsof ik een zeer aandachtige vogelliefhebber was. Eerst zocht ik bij de verkeerde stronk, maar die was niet dik en ook niet hol. Maar iets verderop vond ik de juiste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14579. Ons g&f - van Team WFB

27 mei 2018, 11:35
Nee, een gft-bak trof ik hier niet aan. Op het nulpunt deed ik eerst diepgravend onderzoek, maar dat leverde niets op. Toen ik las dat de cache leuk was verstopt, vielen er wat mogelijkheden af. Van een afstandje trok ineens iets mijn aandacht. Inderdaad, leuk verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

14580

geo 14580. HK08 Hein Konijn zoekt in het terrein - van Mr. Beam

27 mei 2018, 11:40
De serie rond Hein Konijn, inclusief de bonus, had ik al in januari 2017 gedaan, maar nummer 8 bleef toen voor mij verborgen. Vanmorgen ging het heel anders, want ik zag de plek direct. Het bleek een kwestie van te weinig camouflage (of destijds van te veel), maar ik was nu zo blij als een konijn!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 januari 2017
Dit was de lastigste van deze serie. Waar kon je hier een cache van het formaat 'normaal' kwijt? Ook vergroting van het zoekterrein hielp niet. Ik moest dus verder zonder bonusgetal van H. Helaas.

geo 14581. De Nederlandse sirenes - van Team WFB

27 mei 2018, 11:50
Op de plek waar ik mijn fiets neerzette en aan een korte wandeling begon, zou je niet snel een sirene horen. Het maakte mij niet uit, want ik volgde nauwgezet het zwabberende pijltje van mijn GPS. Bij het zwevende object zag ik de petling in eerste instantie over het hoofd, maar na een extra rondje was het alsnog prijs.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14582. Hidden Mickeys - van The Green Mushrooms

27 mei 2018, 12:05
De laatste twee zoekers konden niets vinden, dus ik hield mijn hart al een beetje vast. Er waren meerdere cache-paadjes, maar ik koos degene die me in een rechte lijn naar de micro moest brengen. Toch was het nog even zoeken, maar ineens zag ik het object, inclusief een opvallend afdekhoutje. Hoera voor Mickey!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14583. Hidden Mickeys 2 - van The Green Mushrooms

27 mei 2018, 12:20
Voor nummer 2 moest ik eerst nog een stukje fietsen en wandelen. Met de hint kon van alles worden bedoeld, dus ik struinde wat onhandig rond. Opeens zag ik een stukje plastic schitteren. Het bleek de zijkant van het gezochte doosje. En toen was ineens ook de hint volkomen duidelijk.
Bedankt en proost, Biertje

14584

geo 14584. Flessenpost op 't Engelse Werk - van Renemaris

27 mei 2018, 12:30
't Engelse Werk was de naam van het eilandje op landgoed Amelisweerd, waar vorige maand een oude fles was aangespoeld. Het bleek geen bierfles te zijn, dus voor mij minder interessant. Toch heb ik voor de zekerheid wel even mijn naam op het rolletje geschreven. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 14585. Via Levefanum - van Mr. Beam

27 mei 2018, 13:10
Levefanum was een grensfort langs de noordgrens van het Romeinse rijk. Alle wegen leiden naar Rome, maar deze weg leidde me regelrecht naar de cache. Het fotokokertje had al een tijdje geen dop meer, maar gelukkig lag hij onder een kleine steen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14586. Houtense Bos 5/6 - van Kip en Ei

27 mei 2018, 13:20
De serie van 6 in het Houtense Bos deed ik al in 2009. Nummer 5 werd later wegens gebrek aan onderhoud gearchiveerd, maar er kwam een nieuwe. Vandaag maakte ik het 6-tal opnieuw vol. De dop lag er los naast, maar Biertje's Reparatiebedrijf haalde de koker los en schroefde de dop er weer op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14587. Straatnamen: geocaching - van TeamEnsing

27 mei 2018, 13:35
Bij aankomst begon ik te twijfelen. Hier? Na wat pogingen en een vraag van de buurman wat ik deed, keek ik even naar de logjes. Aha, ik was niet de eerste. De helling was vandaag goed te doen en cache bleek precies op het nulpunt te liggen. Tot slot heb ik even de buurman ingelicht, zodat hij de volgende twijfelaar gerust kon stellen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14588. Pietje - van Onzichtbare

27 mei 2018, 13:45
De vogel die hier niet te missen viel, was zwart. Was dit het gezochte Pietje? Het beestje liet zich echter niet in de bek (of elders) kijken. Een beetje verbaasd hipte ik heen en weer. Vanaf een andere kant spotte ik ineens een tweede vogeltje. Precies, dat was mijn Pietje!
Bedankt en proost, Biertje

14589

geo 14589. Flessenpost bij de Kooikersplas - van Ren_Mar_Iv

27 mei 2018, 13:50
Ook bij de Kooikersplas was een fles aangespoeld. Terwijl ik het logpapiertje tekende, hoorde ik het in de verte donderen en even later vielen de eerste druppels. Snel schroefde ik de fles dicht om te voorkomen dat hij gevuld zou worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14590. TB Hotel Vlindertje Nooitgenoeg - van Verguld_Harnas

27 mei 2018, 13:55
Minibiebs schieten de laatste tijd als paddenstoeltjes uit de grond. Zelfs aan de Vuurvlinderberm in Houten was er zo'n klein huisje geplaatst. Terwijl ik de voorraad onderzocht op boeken over bier, vond ik ineens een cache. Voor de 48e keer zette ik daarna mijn bierkrabbel in een minibieb.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14591. Niet voor de poes - van Elcocache

27 mei 2018, 14:05
Vogeltjes die vroeg zingen, zijn vaak voor de poes. Maar dit tweetal beslist niet. Ik vond ze in een Houtense voortuin en ze waren voor niets en niemand bang. Ze vlogen zelfs niet weg toen ik hun voederbakje oppakte. O nee, dat bleek een petling te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14592. Halloween - van newwalkers

27 mei 2018, 14:20
Dit groene pleintje werd elk jaar met Halloween overgenomen door als spoken en zombies verklede kinderen. Eerst heb ik lang bij het houten spookhuisje lopen voelen. Toen las ik dat de cache nogal hoog moest zitten. Direct zag ik een goede plek en daar ontdekte ik ook een bekende vermomming.
Bedankt en proost, Biertje

14593

geo 14593. Plein - van newwalkers

27 mei 2018, 14:30
Plein in Houten heette vroeger De Brink. De regen was inmiddels gestopt en ik stapte van mijn fiets af op de hoek waar ik de cache vermoedde. Daar moest ik even voelen om te ontdekken dat het doosje er inderdaad zat. Het was voor de tweede keer in korte tijd dat ik het begrip 'klomphoogte' tegenkwam, maar ik had hier nog niemand op klompen gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14594. Vanuit een oud plaatsje Houten - van Kip en Ei

27 mei 2018, 14:40
Deze korte multi begon in het oude centrum en eindigde in het nieuwe deel. Door het weelderige groen was het daar nog even goed kijken, maar ineens herkende ik een dopje dat ik elders ook was tegengekomen. Vlot zette ik mijn oude bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14595. Leebrug pi - van louroni

27 mei 2018, 14:55
Leebrug verwees naar het oude buurtschap en de gelijknamige brug over de Houtensewetering. Het gebied was inmiddels omgeven door nieuwbouw, zo constateerde ik. Even moest ik een vuiltje uit mijn oog wrijven om daarna te constateren dat de cache op een inmiddels bekende manier was verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

14596

geo 14596. Graaf Tel - van Nikkie72

27 mei 2018, 15:05
Graaf Tel uit Sesamstraat wil elk en ieder ding tellen, ongeacht grootte of hoeveelheid. Hij deed me denken aan een Delftse statisticus, die per cache bijhoudt hoeveel kilometer ervoor was afgelegd, de grootte, de verstopplek en in welke gemeente, het aantal gebruikte hulplijntjes en de populariteit van het geocachen in 56 landen. Ga er maar aan staan! Zelf stop ik altijd met tellen na mijn derde biertje. wink Op dit rustige plekje hoefde ik niet op mijn tellen te passen, maar graaide ik de eerste nano van vandaag. O ja, ik zette mijn bierkrabbel in vakje 13.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14597. Van Bosmeer naar Kloostertuin - van TeamEnsing

27 mei 2018, 15:15
Via de puzzel rond Houtense straatnamen met hetzelfde voor- of achtervoegsel kwam ik op een stil plekje terecht, waar ik wat brandnetels moest wegduwen om de cache te vinden. Leuke namen hadden ze hier. Daar kon ik moeiteloos nog wel wat variaties aan toevoegen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 14598. Waar in Houten #1 - van TeamEnsing

27 mei 2018, 15:35
Al de hele dag fietste ik rond in Houten. Mijn projectie was niet heel nauwkeurig, want ik heb op verschillende plekken mijn mobiele opstapje neergezet. Tja, dan had ik maar het eerste woord van de hint moeten lezen. Blijkbaar had de vermoeidheid of de alcohol toegeslagen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 14599. The Game - van Nikkie72

27 mei 2018, 15:45
Dit was de laatste voor vandaag. Ik fietste naar de plek waar het spel tot een einde kwam. Naast de kist lag een oranje pen, waarschijnlijk van de laatste bezoeker. Ik heb hem maar bij het logboek gestopt. Het duurde nog even voordat ik bij het station van Utrecht terug was. Daar zag ik dat ik vandaag 50 km had gefietst en precies 27 caches had gevonden. Het was tenslotte 27 mei.
Bedankt en proost, Biertje

14599

Terug naar boven

Door naar juni 2018