Blik op Biertje

Bierpraat november 2013

133 caches gevonden (logs 5745-5877)

5745

geo 5745. Heilige Nicolaas Kerk - van lucky1979

1 november 2013, 15:30
Vanmiddag was ik met mijn goede vriend Corbulo in Baarn. Voordat ons halfjaarlijkse Braeckweekend zou aanvangen, konden wij nog makkelijk even genieten van een wandeling door het fraaie centrum van Baarn en tegelijkertijd 13 kokertjes oprapen. De eerste lag bij de driebeukige neogotische hallenkerk met 7 traveeën en een ranke achthoekige toren met spits. Aan Corbulo ging deze pracht helaas voorbij, want die had meer aandacht voor het fotokokertje. Onder het motto 'Hou Baarn Leeg' werd de eerste cache gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

5746

geo 5746. De Pauluskerk - van lucky1979

1 november 2013, 15:40
Vanaf de Nicolaaskerk wandelden we naar de Pauluskerk. Dat verliep in het begin wat stroef, omdat ik dacht dat de route die Corbulo had gekozen doodlopend was en ik daarna het dichtstbijzijnde waypoint intoetste, zodat we even later weer voorbij de Nicolaaskerk kwamen. Bij de Pauluskerk werden we door het pijltje alle kanten opgestuurd, maar uiteindelijk graaide mijn metgezel het kokertje op een logisch plekje. Daarna vroeg ik hem nog even te poseren naast het bepleisterde exterieur, voorzien van imitatievoegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5747. De Pekingtuin - van lucky1979

1 november 2013, 15:45
Achter Chinees-Indisch Restaurant Peking (ook voor afhalen) ligt de Pekingtuin. Door de najaarsstorm lagen er nog veel forse afgebroken takken op de paden, zodat de scooterjeugd hun vervoermiddel op enige afstand van het hangbankje moest stallen. Corbulo voelde zich daardoor wat onprettig, maar ik concentreerde me meer op het fraaie gazon, de fontein en de jeu-de-boulesbaan. Toen het duidelijk was waar het kokertje verborgen moest zitten, viste ik het in een onbespied ogenblik snel op.
Bedankt en proost, Biertje

5748

geo 5748. Kiss + Ride Baarn - van De Zandhoppers

1 november 2013, 16:00
Het stationsgebouw uit 1880 (met een koninklijke wachtkamer vanwege Paleis Soestdijk op 2 km afstand) was slecht te zien door de moderne stalen liftgebouwen. We moesten ook helemaal niet op het perron zijn, want de naam van de cache lokte ons naar een parkeerplaats. Hier graaide Corbulo vlot het kokertje, waarna ik hem op de Munzee-sticker attendeerde. Zonder kus vertrokken we snel (te voet) verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5749. Het Kippenbruggetje - van lucky1979

1 november 2013, 16:10
Op mooie dagen kan het hier druk zijn, maar daar hoefden Corbulo en ik dus niet bang voor te zijn. We hadden onze regenpakken bij ons en ik sjouwde een forse paraplu mee, want we wilden op onze stadswandeling niet onverwachts overvallen worden door een regenbui. Beide GPS'sen stuurden ons naar dezelfde kant van het kippenbruggetje; de verkeerde kant, zo bleek later. Uiteindelijk vond ik het kokertje op een simpel plekje en daarmee verbrak Corbulo zijn jaarrecord: nog nooit had hij 371 caches in een jaar gevonden en er zouden er vandaag nog veel meer bijkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5750. Eenzaam Bruggetje - van Nico1546

1 november 2013, 16:15
Nadat we het Kippenbruggetje over het spoor waren overgestoken, wandelden Corbulo en ik door de smalle bosstrook langs de rails. Dit was een overblijfsel van het park dat hier eind van de 19e eeuw lag, maar door de komst van de spoorlijn moest verdwijnen. Terwijl ik wat foto's maakte van het bruggetje, had Corbulo de cache al gevonden. Heel even was het bruggetje niet meer eenzaam, maar toen moesten ook wij weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

5751

geo 5751. Eerbetoon aan koningin Emma - van lucky1979

1 november 2013, 16:20
Dit was een driesterrencache, dus behoorlijk moeilijk, zo waarschuwde ik Corbulo nog. Maar die had het ding al binnen 2 seconden in handen. Anderhalve ster, zo dachten wij. Op de achterkant van de logrol was nog voldoende plaats. Terwijl we terugliepen, wees ik mijn metgezel nog even op het goed gelijkende beeld van koningin Emma, maar die mompelde dat hij niet zo veel interesse in oude vrouwen had. Tja, smaken verschillen nu eenmaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5752. Mooi Baarn: de Wilhelminavijver - van Team SypherNL

1 november 2013, 16:30
Na het eerbetoon aan koningin Emma bezochten we de vijver van koningin Wilhelmina. De cache lag aan de overkant, dus we kregen een goede indruk van de nieuwe kunststof beschoeiing van deze vijver uit 1896. Ik zuchtte al bij het idee dat we alle stenen van de stapel moesten onderzoeken, maar Corbulo pakte de eerste de beste op en die bevatte de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5753. De holle boom(stam) - van lucky1979

1 november 2013, 16:35
Corbulo en ik wandelden nu naar het meest westelijke punt op onze route door Baarn. Ergens in het Bosje van IJzendijke moest een holle boomstam liggen. Mijn metgezel had tot nu toe bijna alle caches weten te vinden, maar op deze plek was ik net iets scherper. Hierna liepen we naar het andere doosje in dit stukje groen: bij de hertenkamp.
Bedankt en proost, Biertje

5754

geo 5754. Hertenkamp Baarn - van airwin

1 november 2013, 16:45
Na de vondst van de holle boomstam was het maar een klein stukje naar de hertenkamp. Dan bedoel ik dus de cache, want herten zijn Corbulo en ik hier nergens tegengekomen. In steeds grotere cirkels zochten wij rondom het nulpunt. Uiteindelijk deed ik de gelukkige greep. Van de hint begrepen we helemaal niets, want er is hier nergens metaal te vinden. Misschien dat de cachelegger zijn hint nog eens kan bekijken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5755. Watertoren van Baarn - van lucky1979

1 november 2013, 16:50
De watertoren van Baarn is gebouwd in 1903, heeft een hoogte van 29 meter en een capaciteit van 500 m3. Pas toen we de hoek omsloegen van de Sophialaan zagen Corbulo en ik deze reus ineens opdoemen. We moesten twee keer kijken voordat we het kokertje in de gaten hadden.
Bedankt en proost, Biertje

5756

geo 5756. De Paaskerk - van lucky1979

1 november 2013, 17:00
De derde Baarnse kerk die wij vanmiddag bezochten, was de Paaskerk uit 1880. Het gebouw is in 2009 uitgeroepen tot het mooiste kerkgebouw van de provincie Utrecht, maar daar waren Corbulo en ik het beslist niet mee eens. Maar misschien waren wij als niet-gelovigen te kritisch? Nadat ik me eerst geprikt had aan een stekel, haalde ik het kokertje tevoorschijn. Het magnetisme was kennelijk uitgewerkt, want het ding was met een stuk elastiek bevestigd. Tot slot wees ik Corbulo op de torenspits en legde hem uit hoe je het verschil tussen een katholieke en een protestantse kerk kon zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5757. Met STIP op de kaart... Baarn - van lucky1979

1 november 2013, 17:05
Dit werd de laatste voor vandaag. De repro-winkel was net gesloten, maar twee Baarnse mesjes werden toch nog even geholpen. Diverse plekken werden door Corbulo en mij afgezocht, maar uiteindelijk zag ik het kokertje zitten dankzij de opvallende Munzee-sticker. Voor de 13e keer schreven wij deze middag onze naam op een logrolletje, waarna wij snel naar grand-café De Kerkbrink holden, voor een lekker glas herfstbock. Want dat hadden we wel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5758

geo 5758. Einde Gooi - van rossempv

3 november 2013, 10:15
Op de zondagochtend van ons Braeckweekend wandelde ik met mijn goede vriend Joeridepoeri door het bos van landgoed Einde Gooi. Pino en Corbulo waren al eerder wakker geworden en op weg naar Twee Bruggetjes. Die cache had ik al eens bezocht, maar Einde Gooi nog niet. Dat landgoed is vooral bekend om zijn ongekende rijkdom aan paddestoelen, rijk vogelleven en de aanwezigheid van dassen en hazelwormen. En sinds een paar maanden ook vanwege de aanwezigheid van een cache. Onder het natte bladerdek was het lastig om het nulpunt vast te stellen. We moesten daarom diverse bomen af voordat ik de juiste plek had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5759. Loosdrechtsebos - van Geizz

3 november 2013, 11:05
Van landgoed Einde Gooi wandelde ik deze ochtend met mijn goede vriend Joeridepoeri naar landgoed Zonnestraal. Dat ging voornamelijk over het fietspad langs de Noodweg. Toen we het Loosdrechtsebos binnen liepen, waren we zo in gesprek dat we pas 300 meter voorbij de cache ons eigenlijke doel weer realiseerden. Hoewel we volgens de GPS nog een aantal meters moesten, zag mijn wandelgenoot de vermoedelijke verstopplek van de cache al liggen en hij bleek gelijk te hebben. Hierna liepen we via de Hoornboegsdrift terug naar landgoed Uytwijck, want we kregen trek in een stevig ontbijt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5760no

geo NF#440. Kermis (deel II) - van action3

   dnf 7 november 2013
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers in het Westland. Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten we eerst even in Kwintsheul. Twee jaar geleden was ik hier met Corbulo om te zoeken naar de eerste versie, die toen verdwenen bleek te zijn. Nu zochten we tevergeefs naar deel 2, die kennelijk ook al door bankhangers was meegenomen. Ik moet waarschijnlijk wachten op deel 3...

geo 5760. Vriendschap: 14-11-1985 - van Arjan&denise + Jeroen en Melissa

7 november 2013, 19:30
Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even in Naaldwijk. Onze vriendschap dateert uit november 1981, toen Corbulo en ik bij scoutinggroep de Vliegende Hollander kwamen, waar Pino en Mighty-Mike al zaten. Dat is dus al een tijdje geleden. Terwijl Pino de cachemobiel iets verderop ging parkeren en Mike en ik naar het nulpunt zochten, bleek Corbulo de cache al gevonden te hebben. Op een vreemd plekje, want ik had iets verwacht rond het thema van de reddingsbrigade, maar de cache noch de verstopplek hadden iets met water te maken. We hebben gelogd onder de naam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5761. De Westlandse 'Euromast' - van Team JenR

7 november 2013, 19:40
Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even in Naaldwijk. Pino parkeerde zowat naast de cache, terwijl mijn GPS toch nog een flink aantal meters aangaf. Maar door de uitgebreide hint was het snel duidelijk waar we moesten zijn. Corbulo pakte het logboekje, terwijl Mike en ik naar de 'Euromast' keken. Die vonden we meer op de Eiffeltoren lijken. We hebben gelogd onder de naam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

5762

geo 5762.'t Bruggetje Naaldwijk - van Van der Voortjes

7 november 2013, 19:50
Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even in Naaldwijk. Op de cachepagina staat geen enkele informatie over dit bruggetje, behalve dan dat het een mooi plekje zou zijn. Ik vermoedde hoe de cache verstopt zou zitten en wees Corbulo de plaats aan waar hij de meeste kans zou hebben. Dat bleek correct, waarna we het logpapiertje konden tekenen met de naam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5763. Spelletjes TB Hotel Naaldwijk - van rojoarna Geo-plag

7 november 2013, 20:00
Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even in Naaldwijk. Dit puzzeltje had ik vanmiddag nog even opgelost, want spelletjes zijn m'n lust en m'n leven. En dan vooral spelletjes met drank. Dankzij de hint hoefden we niet van alles over hoop te halen, maar kon Corbulo het potje snel boven water krijgen. We hebben gelogd onder de naam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#441. Het Kikkerbos - van comosa

   dnf 7 november 2013
Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even in Naaldwijk. We zijn het Kikkerbos van twee kanten binnengetrokken, maar ondanks 4 paar ogen, lampen en de nodige ervaring hebben we geen kikker kunnen vinden. Die houden erg van water, wisten wij, maar water zijn we ook niet tegengekomen. Een tegenvaller dus.

geo 5764. Pinda liep op spoorwegbaan - van Monstertjes

7 november 2013, 20:30
Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even in Naaldwijk. Terwijl Pino de cachemobiel netjes wegzette, liepen Corbulo, Mighty-Mike en ik naar de plek waar pinda zich had verstopt. Ik had het puzzeltje vanmiddag opgelost en mijn vrienden het coördinaat toegestuurd. Toch vroeg Mike me zo'n 6 keer naar de naam van deze cache. Gelukkig stond het hekje al open, zodat ik het potje makkelijk kon pakken. We hebben gelogd onder de naam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

5765a       5765b

geo 5765. Geocaching in space event ('s-Gravenzande) - van Mondjes

7 november 2013, 20:45
Het hoofddoel van onze avond was natuurlijk het Geocaching in Space Event in 's-Gravenzande. Van de 4 Braeckgeocachers was het voor Corbulo en Mighty-Mike het eerste Event in hun 10-jarig geo-bestaan. Een beetje onwennig zochten zij een tafeltje, terwijl Pino zijn collega Xyje begroette en ik direct in gesprek raakte met Hoekraam en later met PeterCoef, IkbenMamma, Team Karstel en Bonzo B. De space cake smaakte prima en het bier ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5766. Peulwijk Oost - van DeLangetjes

7 november 2013, 22:05
Na afloop van het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even bij afslag 12 van de A4. Al vaker hadden we hier een cache gevonden en recentelijk was er nu een nieuwe nano neergelegd. Terwijl Mighty-Mike maar bleef vragen wat het coördinaat was, had Corbulo het ding al gepakt. Hij had echter wel minstens 3 vakjes nodig om onze verzamelnaam Geo Braeck te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5767

geo 5767. Voorbij de waterval - van Lein

9 november 2013, 14:25
Dit weekend zat ik met een aantal biervrienden in een bungalow in de bossen bij Beekbergen. Dan wil je graag naar de Loenense waterval en de Veluwse stoomtreinmaatschappij. En tussendoor een wandeling door het fraaie Vrijenbergerbos. Gelukkig is er een multi die dit alles combineert. Op weg naar het startpunt passeerden we de waterval, die door werkzaamheden aan de Vrijenbergerspreng tijdelijk droog stond. Bij de eerste projectie doken we gelijk het bos in, omdat het bospad langs de oever door vrachtwagens kapot was gereden was en nu veranderd was in een lange modderpoel. De strippenkaart leverde alleen op het eind heel even twijfel op: wat was de geknakte boom en waar was nu precies het einde? Maar we vonden het object van de foto. Daarna kwamen we terecht bij een bankje waar ik de volgende projectie maakte, die ons naar een kudde nieuwsgierige koeien bracht. Na twee kokertjes mochten we op zoek naar de cache. Gelukkig lagen er voldoende voorwerpen die aan de hint voldeden, maar ineens viel mijn oog op een gecamoufleerde plek waar ik triomfantelijk de kist tevoorschijn trok. Een mooie wandeling!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5768

geo 5768. Buitengoed Dorrepaal - van berber201

15 november 2013, 13:20
Vanmiddag fietste ik naar Rijswijk om de postzegel daar weer even schoon te maken. Recentelijk zijn hier 6 nieuwe caches geplaatst, die schreeuwden om gevonden te worden. De eerste was op Buitengoed Dorrepaal in Park Leeuwenbergh, waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Hoewel ik regelmatig over de Westvlietweg fiets, was ik hier (of in de nabije omgeving) nog nooit geweest. Door iedereen die ik tegenkwam, werd ik enthousiast begroet en welkom geheten. Vlakbij de cache had ik nog een gesprekje met iemand die bladeren aan het harken was en graag mijn voornaam wilde weten. Daarna wandelde ik de laatste meters naar het doosje, dat mij al van ver tegemoet lachte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5769. Wachtkamerpraat - van t@bgirls

15 november 2013, 13:35
Toen ik mijn fiets tegenover de fysiotherapeut neerzette, werd ik al bekeken door een vrouw die in de hal zat te wachten. Hoewel ik probeerde om onopvallend het nulpunt vast te stellen, zag ik hoe de fysio grijnzend de vrouw uitlegde wat ik aan het doen was. Maar toen ik binnen een paar tellen de cache in handen zat, was het mijn beurt om te lachen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

5770

geo 5770. Zwerfvuil - van t@bgirls

15 november 2013, 13:45
Bij de fontein op de hoek Rembrandtkade/Lindelaan, geplaatst door woningbouwvereniging Arbeidersbelang, staat een ronde bank waar ik even plaatsnam. De nano was snel gevonden, want een identiek exemplaar was ik eerder in Amsterdam tegengekomen. Daar zat hij zelfs in het volle zicht en moest de cachelegger hem voor mij aanwijzen. Met die ervaring was het nu een snelle greep.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5771. Verstoppertje - van t@bgirls

15 november 2013, 14:05
Dit was de lastigste van de 6, want deze speelde behoorlijk verstoppertje met me. Toen ik de punaise vond, dacht ik dat ik de hint van KIS98 had gevonden, maar toen ik ze belde voor hulp, bleek dat ze een lintje hadden opgehangen. Dat vond ik op de grond en heb ik opnieuw bevestigd nadat ik de nano (na 5 minuten) uiteindelijk in handen had. Al die tijd werd ik in de gaten gehouden door twee groenwerkers die hun gesnoeide taken vanuit hun vrachtwagen op de parkeerplaats gooiden. We waren allemaal opgelucht toen ik weer verder kon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5772. De glazen toren - van t@bgirls

15 november 2013, 14:20
De glazen toren is een voormalige kantoortoren aan de Winston Churchilllaan, van waaruit de t@bgirls heel Rijswijk overzien en van waaruit ze bedenken waar ze nu weer een cache zullen leggen. Nadat ik eerst even onnodig bukte, zag ik daarna al snel de originele verstopplek. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

5773

geo 5773. De hunkerbunker - van t@bgirls

15 november 2013, 14:45
De flat voor vrijgezelle dames aan de Huis ter Landelaan was mijn laatste zoeklocatie. De GPS stuurde me naar de vuilcontainers, waardoor ik eerst een opvallende fiets onderzocht, waarvan de eigenaar toevallig net voorbij kwam. Toen ik daar bleef rondhangen, kreeg ik onverwachts een extra hint ("hij ligt daar, hoor"). Voordat ik de cache in handen had, vond ik eerst nog 2 (lege) bierblikjes en een flesje. Onopvallend zoeken is hier niet mogelijk, zelfs als je ongeveer weet waar je moet zijn. Tip voor de cachelegger: plaats een duidelijke hint, waardoor zoekers niet te veel opvallen en de cache straks niet gevonden wordt door nieuwsgierig geworden dreuzels.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5774

geo 5774. Rondje Stadsdennen #9 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 10:40
Vandaag fietste ik door het doodstille Harderwijk. Op het programma stond het rondje Stadsdennen, een rondje langs de 7 dwergen en tussendoor een uitstapje naar Flevoland. Het rondje door de wijk Stadsdennen deed ik achterstevoren, dus nummer 9 was de eerste. Aangekomen bij het plantsoentje aan de Melis Stokelaan moest ik even wachten totdat enkele late kerkgangers de Catharinakerk waren binnengegaan, maar daarna kon ik de goed zichtbare koker vlot graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5775. Rondje Stadsdennen #8 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 10:45
Deze zondagochtend fietste ik door Harderwijk voor het rondje Stadsdennen. Bij de rotonde aan de Hoofdweg zat nummer 8 en die trok ik instinctief direct in een soepele beweging tevoorschijn. Nog maar 7 te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5776. Rondje Stadsdennen #7 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 10:55
Bij de oplevering van de wijk Het Dichterskwartier (op de oude plaats van de California soepfabriek) had de stadsdichter een leuk rijmpje gemaakt. Hier moest ik even piekeren waar de cache zou zitten, maar de hint bleek toch te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

5776

geo 5777. Rondje Stadsdennen #6 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 11:00
Toen ik het trapje bij de Couperuslaan afliep in de richting van de vijver, kwamen er direct tientallen eenden kwakend naar me toe zwemmen. Dat overkomt me wel vaker, want waarschijnlijk is de bierwalm die continu om me heen hangt erg aanlokkelijk voor dieren. Ze keken een beetje teleurgesteld toen ik alleen maar een klein kokertje tevoorschijn peuterde en mijn naam noteerde. Nee, het bier liet ik lekker in mijn rugzak zitten, want dat zou ik pas later opdrinken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5778. Rondje Stadsdennen #5 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 11:05
Ik was nu terechtgekomen in een gangetje tussen de huizenblokken aan de Alberdingk Thijmlaan en de Van Looystraat. Ik had net mijn OV-fiets neergezet toen er uit diverse tuintjes ineens bewoners met hun honden hun ochtendrondje startten. Nadat die allemaal vriendelijk blaffend waren gepasseerd, kon ik eindelijk mijn slag slaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5779. Rondje Stadsdennen #4 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 11:10
Bij het fietskruispunt aan het Kwekerspad zocht ik eerst op een logisch plekje, maar toen zag ik dat ik zo'n 15 meter verderop moest zijn. Daar viel mijn oog op een opvallend afdekhoutje, waardoor ook de volgende bonusaanwijzing kon worden genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

5780

geo 5780. Rondje Stadsdennen #3 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 11:20
Ergens langs het fietspad langs de N302 moest de volgende cache liggen. De hint hielp me niet veel verder, want stokjes en stammetjes liggen hier genoeg. Ineens zag ik een stukje van een witte dop glinsteren in het vale zonlicht. Gelukkig geen zwerfvuil, maar de gezochte petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5781. Rondje Stadsdennen #2 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 11:30
Hier twijfelde ik even of ik de Zuiderzeeroute zou volgen (van Amsterdam naar Kampen, 120 km) of de Veluwe-route van de ANWB. Eerst maar even het belangrijkste: het graaien van een kokertje. Daarna sloeg ik de adviezen op de bordjes in de wind en ging ik de andere kant op: naar de volgende cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5782. Rondje Stadsdennen #1 - van Team Vlootjes

17 november 2013, 11:35
Omdat ik het rondje achterstevoren reed, was nummer 1 mijn laatste. Achter een elektriciteitshuisje aan de Melis Stokelaan moest ik zijn. Gelukkig was er een hint, want anders was ik hier lang bezig geweest. De petling zat verrassend goed zichtbaar verstopt, zodat ik ook de laatste bonusaanwijzing kon noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5783. Rondje Stadsdennen #bonus - van Team Vlootjes

17 november 2013, 11:45
Op weg naar de bonus. Gelukkig zat er een duidelijke sticker op de deur, want meestal sta ik in de tuin van de buren te wroeten. Hier was dat allemaal niet nodig, want de cache was direct gespot en gelogd. Nog even gezwaaid naar de cachelegger voor het raam en toen weer verder. Een paar uur later zou ik gebeld worden door Team KIS98 (die wat problemen hadden bij deze serie), omdat ze ineens mijn naam in een van de logboekjes zagen. Wat een toeval, want we komen beiden uit Leidschendam en wisten niet van elkaar dat we vandaag in Harderwijk zouden zijn.
Bedankt en proost, Biertje

5784

geo 5784. Welkom in Harderwijk 3: molen De Hoop - van BBommel

17 november 2013, 12:00
Deze zondag fietste ik door Harderwijk. Na het rondje door de wijk Stadsvennen was ik op weg naar molen de Hoop. Deze achtkantige houten stellingmolen uit 1998 is gedekt met riet en staat op een stenen onderbouw. Op zondag is de molen helaas gesloten, maar voor de cache moest ik op het naastgelegen parkeerterrein zijn. Daar had het fotokokertje zich op een droge plaats genesteld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5785. Droge voeten 5 - van AMTS

17 november 2013, 12:15
Na een ochtend rondgefietst te hebben in Harderwijk stak ik nu via de Knardijk het Veluwemeer over. Even later stond ik in Flevoland. Ik had met droge voeten de overkant bereikt en dat kwam waarschijnlijk door gemaal Lovink uit 1957. Met twee elektrische pompen werd in eerste instantie Oostelijk Flevoland droog gemalen. Het wankele bankje kon ik alleen bereiken door over het hekje te stappen. Van hieruit had ik een mooi uitzicht over de Blauwe Dromer, het grote kunstwerk in het water dat mij meer aan een neergestorte UFO deed denken. Dit was overigens de vierde cache uit deze serie die ik in de afgelopen jaren heb gevonden. Nog even en kan ik naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

5786a       5786b

geo 5786. Hardercache - van Mabelien

17 november 2013, 12:40
Na een ochtendje fietsen in Harderwijk was ik het Veluwemeer overgestoken en stond ik nu in Flevoland. Hier lag mijn belangrijkste doel van vandaag: de Hardercache uit 2004. In september 2006 was ik hier ook al eens geweest, maar toen kon ik de kist niet vinden. Het heeft 7 jaar geduurd voordat ik terug was en in die tijd is het hier erg veranderd. Op de foto's van destijds was er nauwelijks begroeiing te zien, maar nu is het een behoorlijke wildernis. Tot mijn verrassing zag ik de kist direct zitten. Wat een geluk!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2006
Helaas, niets gevonden. Maar er is hier recentelijk behoorlijk gemaaid (zie foto). Zouden de natuurbeheerders de kist hebben gevonden en meegenomen? Tijd voor een cachecontrole.

geo 5787. Langs het fietspad II - van AMTS

17 november 2013, 13:05
Na de vondst van de Hardercache fietste ik nog even door. Volgens de cachepagina is dit een van de vele fietspaden die in de polder zijn aangelegd. Meer informatie was er niet en daar moest ik het dus mee doen. Maar hoe vind je een micro in deze wildernis? Het leek op het zoeken naar een naald in een hooiberg. Nadat ik in steeds grotere cirkels rondom het nulpunt kroop, zag ik ineens iets bijzonders. Even later schreef ik mijn naam op het logstrookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo Friesegracht Park - van Hertoghs

   note 17 november 2013
Na het korte uitstapje naar Flevoland fietste ik weer terug naar Harderwijk. Op weg naar de wijk Drielanden passeerde ik nog een paar bijzondere caches. De eerste zou moeten liggen in het Friesegracht Park. Maar ik vond er alleen een mogelijke verstopplek. Ik probeerde nog een hulplijntje, maar de bekende Fries Wilxlii Carrotte kon zich de Friesegracht niet meer herinneren. Hij had momenteel heel andere dingen aan zijn hoofd, want hij was in de bossen van Veenendaal met een lastige Wintertrail bezig. Later op de middag ontmoette ik Bering, die me kon vertellen dat deze cache inderdaad was geript.

5788

geo 5788. De Zuiderzeecache - van ThierryvdH

17 november 2013, 14:20
Aan het fietspad langs het Wolderwijd, een van de Veluwse randmeren, waren een paar strandjes waar wat bootjes op het droge lagen. Bij het Zuiderzeestrand lag ook nog een klein kokertje, dat ik al snel in de gaten had. Ik moest alleen even wachten totdat de moeder met een nieuwsgierig kindje was gepasseerd. Even dacht ik dat ik moest priegelen, maar er bleek een handig hulpmiddel aan het kokertje te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5789. Stellung Hase: Freyaradar - van jices

17 november 2013, 14:30
Pas van dichtbij zag ik tussen het groen het betonnen ringvormige fundament van de Freya Fahrstuhl radar, die daardoor 360 graden kon draaien. Het was onderdeel van de Stellung Hase, waardoor de Duitsers vliegtuigen vanuit Engeland konden signaleren en hun eigen bommenwerpers op hun terugvlucht naar Duitsland konden volgen. Nu was het een bloembak in een groenstrook, waar ik na even zoeken een kokertje aantrof.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5790. Stellung Hase: Würzburg Riese radar in Stadsweiden - van jices

17 november 2013, 14:40
Van de Würzburg Riese radar, onderdeel van de Stellung Hase, is alleen nog de betonnen sokkel over. Dit was een voorbeeld van een doelvolgradar, die een eenmaal gedetecteerd vliegtuig continu bleef volgen, zodat de eigen jagers het konden onderscheppen of een kanon het kon neerschieten. Ik moest hier twee maal een rondje maken voordat ik het kokertje detecteerde. Met een radar was het waarschijnlijk sneller gegaan.
Bedankt en proost, Biertje

5791

geo 5791. Dwerg 5: Niezel - van Zilverdoorn

17 november 2013, 14:50
Tot slot van mijn dagje Harderwijk fietste ik door de wijk Drielanden. Het rondje langs de 7 Dwergen en Sneeuwwitje deed ik in een andere volgorde. Daardoor was Dwerg 5 mijn eerste. Die had ik gelukkig snel gevonden, hoewel het magnetisme volgens mij was uitgewerkt. Maar met een plaatselijk hulpmiddel had ik Niezel na twee keer niezen toch te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5792. Dwerg 4: Giechel - van Zilverdoorn

17 november 2013, 15:00
Dwerg Giechel wordt gekenmerkt door zijn luide lach. Maar hier op het kruispunt van het Muziekpad en de Trompetdreef was niets te horen. Dankzij een handig opstapje had ik Giechel snel in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5793. Dwerg 3: Bloosje - van Zilverdoorn

17 november 2013, 15:05
Dwerg Bloosje moet altijd snel blozen, maar toch was deze nano niet rood, maar zilverkleurig. Ik zag hem snel zitten bij dit afgesloten fietspad aan de rand van de wijk. Het leek erop dat dit een makkelijk rondje zou worden, maar dat bleek een sprookje te zijn...
Bedankt en proost, Biertje

5794

geo 5794. Dwerg 2: Stoetel - van Zilverdoorn

17 november 2013, 15:10
Dwerg Stoetel is een domoor die de meest domme ongelukjes heeft. Heel voorzichtig pakte ik daarom de nano weg, bang dat ik onverwachts zou wegglijden. Gelukkig gebeurde dat niet en zo kon ik het vierde bonusgetal noteren. Het zou m'n laatste worden, want hierna bleek de boze stiefmoeder dit sprookje behoorlijk te verstoren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#442. Dwerg 7: Doc - van Zilverdoorn

   dnf 17 november 2013
Nadat ik bij Dwerg 1 niets had gevonden, probeerde ik het bij Dwerg 7. Doc zit graag op dit bankje, maar ik kon hem niet vinden. Beide houten poten zijn inmiddels bijna volledig uitgegraven, maar de nano ligt ergens in het zand of is gewoon weg.

geo NF#443. Dwerg 6: Dommel - van Zilverdoorn

   dnf 17 november 2013
Dwerg Dommel valt overal in slaap en daarbij is hij waarschijnlijk in het water gevallen. Ik kon hem in ieder geval niet vinden en ik bleek niet de enige. Jammer dat de cachelegger deze serie niet meer onderhoudt. Met slechts 4 van de 7 bonuscodes zou ik toch proberen om Sneeuwwitje te vinden. Dan kon ik haar ook waarschuwen dat een paar van haar dwergenvriendjes inmiddels op trieste wijze zijn overleden.

5795

geo 5795. De Bonus: Sneeuwwitje - van Zilverdoorn

17 november 2013, 16:00
Met slechts 4 van de 7 bonuscodes deed ik toch een poging om Sneeuwwitje te vinden. Daarvoor had ik 10 mogelijkheden en ik begon bij de dichtstbijzijnde. Die leek me niet logisch: aan de overkant van een sloot in een weiland met koeien. Ik wilde net vertrekken, toen Bering kwam aanlopen. Hij had 5 van de 7 codes en wist zeker dat Sneeuwwitje hier moest liggen. Ook hem leek de locatie niet logisch, maar ik waagde de sprong. Tot mijn grote verbazing vond ik Sneeuwwitje en na het loggen heb ik nog even gezellig met Bering staan kletsen. Hij had Dwerg 1 gevonden en ik niet, dus die besloot ik alsnog even op te pikken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5796. Dwerg 1: Grumpie - van Zilverdoorn

17 november 2013, 16:35
Hoewel ik Sneeuwwitje al gevonden had, fietste ik toch nog even terug naar Dwerg 1. Brompot Grumpie had zich goed verstopt, want een half uur geleden had ik 'm niet gezien of gevoeld. Maar met wat extra aanwijzingen van collega Bering wist ik de kleine rakker alsnog uit z'n holletje te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5797. HECC: Harderwijkse Eerste Carpool Cache - van BBommel

17 november 2013, 16:50
En dit zou de laatste worden van mijn dagje door Harderwijk. Meestal liggen de carpoolcaches in de fietsenstallingen, maar voor deze moest ik midden in een bos zoeken. Het was al schemerig, dus dat maakte mijn zoektocht een stuk lastiger. Maar ik had geluk, want mijn cache-gevoel liet me graaien op de plek waar het kokertje netjes op me lag te wachten. Nu snel naar het station om de OV-fiets in te leveren. Daar bleek dat ik vandaag 40 km had gereden en in bijna 7 uur 24 caches had gevonden en 3 niet. Dat biertje had ik dus wel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5798

geo 5798. Genieten in de Waard #01 - van Den Haneker

18 november 2013, 10:25
Vandaag zou ik eens lekker gaan genieten. Voor zijn jaarlijkse opfriscursus had ik mijn goede vriend Loze Jorry uitgenodigd voor een fietstocht door de Alblasserwaard voor de gelijknamige serie met tussendoor wat bijvangst. Op een windstille bewolkte maandag legden we in 7 uur zo'n 46 km af en vonden we 40 caches. En bijna overal hebben we genoten! Op de parkeerplaats van restaurant 't Raadhuis van Goudriaan (op maandag gesloten) haalden we de fietsen van de auto en reden we over de Postkade naar ons eerste afstappunt. Loze Jorry had de eer om (behoorlijk snel) het eerste potje te vinden. Nog een beetje onwennig schreven we onze namen in het kleine boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo Genieten in de Waard #02 - van Den Haneker

   note 18 november 2013
Van deze plek wisten we al dat we niets zouden vinden. Al in september is er gemeld dat de resten van de ontplofte prullenbak waren weggehaald en daarmee kennelijk ook de cache. Erg jammer dat Den Haneker het kennelijk zo druk heeft met zijn kanoverhuur en B&B's dat er na 3 maanden nog steeds geen nieuw potje ligt. We zouden later nog meer caches tegenkomen waar onderhoud noodzakelijk is. Hier hebben we dus duidelijk niet genoten.

5799

geo 5799. Genieten in de Waard #03 - van Den Haneker

18 november 2013, 10:35
Het oude poldergemaal, dat in 1980 buiten werking werd gesteld, dient sinds 2003 als een schuilplaats voor fietsers, wandelaars en kanovaarders. Hier kunnen ze terecht als ze worden overvallen door de regen. En als ze op zoek zijn naar een cache, zoals wij. Dit keer deed ik de gelukkige greep.
Bedankt en proost, Biertje

5800

geo 5800. Genieten in de Waard #04 - van Den Haneker

18 november 2013, 10:45
We waren de Smoutjesweg ingeslagen, die geflankeerd werd door een hele rij knotwilgen. Tientallen keren heb ik in zo'n boom een potje of kokertje tevoorschijn gehaald. En ook dit keer lukte het me. Het was tevens mijn 5800e gevonden cache, dus dat was een bescheiden feestje waard. Het meegebrachte bier moest echter in de rugzak blijven, want Loze Jorry vond het daarvoor nog te vroeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5801. Genieten in de Waard #05 - van Den Haneker

18 november 2013, 10:50
"Ja, ik heb 'm!" riep Loze Jorry keihard. Ik gaf direct een kreet van blijdschap. "Waar lag hij dan?" gilde ik terug, terwijl ik op mijn juichende metgezel toeliep. "Hier, bij dat bord met Stiltegebied!" schalde het over de doodstille weg. "Mooi zo, dan kunnen we loggen!" schreeuwde ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5802. Genieten in de Waard #06 - van Den Haneker

18 november 2013, 10:55
Op de cachepagina staat als formaat 'klein' (small), maar hier vonden we een zelfde potje als anders, dus een micro. Loze Jorry zocht weer veel te moeilijk, terwijl het potje een stuk makkelijker was weggewerkt. We kregen inmiddels het ritme te pakken: ik schreef de log, Jorry vulde die aan met zijn eigen naam en daarna maakten we om beurten een foto.
Bedankt en proost, Biertje

5803

geo 5803. Genieten in de Waard #07 - van Den Haneker

18 november 2013, 11:00
Hier vonden we voor het eerst een wat grotere doos in plaats van de bekende micro-potjes. De verstopplek was er prima voor gemaakt en lokte ons haast vanzelf van onze fietsen af. Tijd voor een boterhammetje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5804. Genieten in de Waard #08 - van Den Haneker

18 november 2013, 11:10
Hoewel wij de boom van twee verschillende kanten benaderden, vonden we er geen cache. Ineens viel mij iets op, achter de rug van Loze Jorry. Als hij ogen in zijn rug had gehad, zou hij het potje direct hebben gezien. Sportief bedankte hij me voor de aanwijzing en we schreven onze namen in het boekje. Daarna moest ik mijn metgezel ervan weerhouden het aanlokkelijke bruggetje over te gaan. Nee, eerst moesten we nog langs de kanoverhuur.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5805. Genieten in de Waard #09 - van Den Haneker

18 november 2013, 11:15
Bij de kanoverhuur had Wilxlii Carrotte vorig jaar de eigenaresse en tevens de cachelegster gesproken, maar op deze wat sombere maandagochtend was het hier geheel uitgestorven. We concentreerden ons dus op het hoofddoel: het vinden van de cache. Vanuit mijn positie zag ik het potje zitten en kon ik de graaiende hand van Loze Jorry in de juiste richting sturen.
Bedankt en proost, Biertje

5806

geo 5806. Genieten in de Waard #10 - van Den Haneker

18 november 2013, 11:30
Hoewel ik vrijwel de hele dag scherp en nuchter zou blijven, had ik hier een zeldzaam momentje van onoplettendheid. Daardoor fietsten we gezellig babbelend verder, in plaats van terug te rijden om het water over te steken. Toen we bij de beeldentuin arriveerden, kon ik Loze Jorry vertellen dat Wilxlii Carrotte de cache vorig jaar had gevonden in een beeld van 170 euro. Mijn metgezel deed de gouden greep en ik maakte een foto van het nauwelijks leesbare prijskaartje. Thuis ontdekte ik dat het beeld inmiddels was afgeprijsd naar 110 euro.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5807. Genieten in de Waard #11 - van Den Haneker

18 november 2013, 11:40
In de museumstraat van Giessenburg is het sfeervol winkelen. Tenminste, dat wilde het bord van De Kolenbeurs (www.graanbeurs.nl) ons doen geloven. Het parkeerterrein was uitgestorven, dus we vielen erg op toen we in de uiterste hoek op zoek gingen naar een gecamoufleerd potje. Loze Jorry vond 'm op een logisch plekje.
Bedankt en proost, Biertje

5808

geo 5808. @home - van mmm13

18 november 2013, 11:55
Tijdens onze fietsrit langs de serie Genieten in de Waard stopten we in Giessenburg ook bij deze cache. De hint had ik al snel in de gaten, maar dan? We kropen erin en eronder, maar vonden niets. Ik was zo brutaal om aan te bellen, maar er bleek helaas niemand thuis. Ondertussen had Loze Jorry in wat oude logjes ontdekt dat er regelmatig TB's in en uit gingen. Het was dus geen geniepig weggewerkte nano, maar iets veel groters. Stapje voor stapje ontrafelden we het geheim. We hadden net gelogd, toen de cachelegster met het jarige dochtertje thuis kwam. Die feestelijke slingers waren dus niet voor ons bedoeld. We hebben nog even gezellig gekletst, maar ik moest mijn metgezel erop wijzen dat we een strak tijdschema hadden. Een stukje taart en een biertje moesten we dus helaas afslaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5809. Genieten in de Waard #12 - van Den Haneker

18 november 2013, 12:05
Na een korte stop bij @home fietsten we terug naar de Dorpsstraat. Hier duurde het even voordat we de juiste hoek hadden, maar uiteindelijk konden we uitrusten. Ik herinnerde me een opmerking en deed de gelukkige greep. Daarna wilde ik even op de bel drukken voor een consumptie, want ik had wel trek in een biertje. Maar Loze Jorry was streng: als we voor het donker de bonus wilden halen, moesten we gelijk weer weg. Met enige tegenzin stond ik dus weer op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5810. Genieten in de Waard #13 - van Den Haneker

18 november 2013, 12:10
Terwijl we over de Peursumseweg fietsten, vertelde Loze Jorry dat hij hier al eens eerder voor een serie caches was geweest. Ik liet hem dus maar even wroeten en we vonden een potje met een vieze papierprop. Al sinds 20 oktober wordt er dagelijks gemeld dat de logrol kletsnat is en onbeschrijfbaar. Hier is dus heel snel onderhoud nodig. Wat jammer dat de cachelegger het zo druk heeft met zijn kano's en B&B's, dat hij geen tijd heeft om de natte prop te vervangen door een nieuw logboekje. Hier hebben we dus duidelijk niet genoten.
Bedankt en proost, Biertje

5811

geo 5811. Tiendweg 0 - De Vonkies

18 november 2013, 12:35
De serie Genieten in de Waard hebben we even onderbroken om deze oude not-found op te pikken. In mei vorig jaar konden Loze Jorry en ik deze cache nergens vinden. Logisch, want hij was verdwenen. Vandaag hebben we 9 km extra gefietst om de Tiendweg-serie alsnog te kunnen afronden. Nadat Loze Jorry eerst op een vreemde plek had gezocht, vertelde ik hem waar we vorige keer hadden gekeken. Op die plek haalde mijn metgezel nu de nieuwe koker tevoorschijn en konden we eindelijk onze namen noteren.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 mei 2012
Vandaag was ik op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. Samen wandelden we over de Tiendweg naar het volgende doosje. Dit zou onze enige not-found worden van vandaag. De bewuste boom hebben we beiden zorgvuldig onderzocht. Ik heb zelfs nog een paar foto's van binnen gemaakt, om te kijken of er soms een kokertje op een sneaky manier was opgehangen. Maar mijn metgezel had inmiddels opgezocht dat er al meerdere not-founds waren geweest. We lieten de man met hond even passeren en liepen toen zwaar teleurgesteld terug richting auto.

geo 5812. Genieten in de Waard #14 - van Den Haneker

18 november 2013, 13:10
Nadat we de vorig jaar geripte cache Tiendweg 0 alsnog hadden opgepikt, vervolgden we onze tocht door de Alblasserwaard. Op deze plek vonden we geen potje, maar een plastic zakje met een stukje papier. Al sinds september wordt er dagelijks gemeld dat de cache is verdwenen en dat daardoor ook een bonusgetal ontbreekt. Hier is dus heel snel onderhoud nodig. Wat jammer dat de cachelegger het zo druk heeft met zijn kano's en B&B's, dat hij geen tijd heeft om een nieuw potje met logboekje en code te plaatsen. Hier hebben we dus duidelijk niet genoten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5813. Genieten in de Waard #15 - van Den Haneker

18 november 2013, 13:15
Vlak voor het fietstunneltje onder de N214 stond een gezellig picknicktafeltje. Een goede plek voor een gecamoufleerd potje. Ik hoefde dus niet lang te zoeken om logboek nummer 15 op tafel te leggen. Helaas moest mijn bier in de rugzak blijven, want onze voorsprong op mijn schema was teruggelopen tot slechts 5 minuten.
Bedankt en proost, Biertje

5814

geo 5814. Genieten in de Waard #16 - van Den Haneker

18 november 2013, 13:20
Bij de T-splitsing van de Nieuwe Steeg en de Klokbekerweg stapten we af. Loze Jorry had hier al eens gefietst voor een serie van korte multi's. Nu mocht hij op zoek naar een eenvoudig gecamoufleerd potje, terwijl ik even tijd nam om te genieten. Dat was van korte duur, want mijn collega wist inmiddels wel hoe de potjes waren verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5815. Genieten in de Waard #17 - van Den Haneker

18 november 2013, 13:30
Voordat we de Polderweg in zouden fietsen, moesten we nog even aan de bak. De taken werden verdeeld en tegelijkertijd doken we naar de grond. Vlotjes haalden we het potje boven water. We waren nu bijna op de helft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5816. Genieten in de Waard #18 - van Den Haneker

18 november 2013, 13:40
Hier twijfelden we even bij welke boom we moesten zijn, want we vonden in eerste instantie alleen een verse hondendrol, die Loze Jorry onder zijn schoen een stukje meenam. Daarna waren we getuige van een ontmoeting tussen twee vrouwen met in totaal 3 honden, die elkaar beslist niet mochten. Terwijl mijn metgezel zijn schoen schoonmaakte, legde ik geroutineerd de cache bloot en pakte het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5817. Genieten in de Waard #19 - van Den Haneker

18 november 2013, 13:45
In dit potje, vlakbij Ottoland, zat niet alleen een logboekje, maar ook een papiertje in een plastic zakje. Daarop had Edjonati op 17 oktober zijn naam geschreven. Mysterieus, want waarom had hij zijn naam niet gewoon in het logboekje gezet? En klopte die datum wel, want op internet logde hij op 17 november? Door al die vragen vergat ik hier even te genieten.
Bedankt en proost, Biertje

5818

geo 5818. Genieten in de Waard #20 - van Den Haneker

18 november 2013, 13:55
We fietsten 50 meter door Brandwijk en toen waren we al in Molenaarsgraaf. Loze Jorry herkende het water van de Graafstroom en vol vuur vertelde hij over zijn schaatstocht in die vreselijke winter van 1964. Ondanks het slechte ijs ging het toen beter dan vandaag, want op de plek waar hij al een kwartier had staan zoeken, viste ik iets later moeiteloos het kokertje omhoog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5819. Genieten in de Waard #21 - van Den Haneker

18 november 2013, 14:05
Terwijl we B&B De Maatjeshof passeerden, wees ik direct op de mogelijke verstopplek. Nadat we onze fietsen hadden neergezet, keek de eigenwijze Loze Jorry eerst op een heel andere plaats. Daarna liet ik hem zien dat mijn ingeving toch de juiste was. Ach ja, het is een gave... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 5820. Genieten in de Waard #22 - van Den Haneker

18 november 2013, 14:15
'De bouw is gestart' stond er met grote letters. Woningbouwvereniging Molenaarsgraaf Oost is begonnen met de uitgifte van kavels voor gevarieerd wonen in Molenaarsgraaf. Ik zag een pad naar een picknicktafel, maar dat bleek een privéwoning. Loze Jorry stond aan de andere kant van de heg te gebaren dat hij daar het potje al had gevonden. Mooi zo.
Bedankt en proost, Biertje

5821a       5821b

geo 5821. In het hekkie - van bossbrandwijk

18 november 2013, 14:25
Tijdens onze fietsrit langs de serie Genieten in de Waard stopten Loze Jorry en ik ook voor de cache bij dit speeltuintje in Molenaarsgraaf. Drie sterren voor moeilijkheid? Instinctief probeerde ik de voor de hand liggende plek. De sterke arm van mijn collega was even nodig, waarna hij ook de koker mocht opvissen. Gelukkig was er niemand in de speeltuin, want hoe je dit ongezien kunt doen, was ons een raadsel. Voor Jorry was dit zijn 4100e vondst, dus hij kreeg bloemen en uitgebreide felicitaties.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5822. Genieten in de Waard #23 - van Den Haneker

18 november 2013, 14:50
Aan de rand van het parkeerterrein stond een lange vangrails. Hoewel we erg ons best deden om hier een cache te vinden, moesten we na tien minuten een andere insteek zoeken. Ik besloot Wilxlii Carrotte te bellen, de man die mij zowat wekelijks telefonisch om hulp vraagt en deze serie vorig jaar heeft gedaan. Helaas, een cache bij een vangrails op een parkeerterrein kon hij zich niet herinneren, maar hij zou eens zoeken tussen zijn gemaakte foto's. Dat kon wel eventjes duren, dus ik besloot de zoekcirkel te vergroten. Tot mijn verbazing zag ik toen (op een afstand van zo'n 10 meter) het doosje ineens duidelijk zitten. Nadat we hadden gelogd, belde Wilxlii Carrotte terug. Hij had wel een foto van het parkeerterrein teruggevonden, maar hij was vergeten de exacte plek te fotograferen. Ik kon hem geruststellen: de cache was gevonden en wij gingen weer verder. Dank daarvoor.
Bedankt en proost, Biertje

5823

geo 5823. Genieten in de Waard #24 - van Den Haneker

18 november 2013, 15:05
Rond een monumentje ter nagedachtenis aan de Elisabethsvloed uit 1421 zochten we naar het 24e potje. Plekken genoeg, maar wat was de juiste? Uiteindelijk bleek het toch de meest voor de hand liggende plaats te zijn, waar ik de cache zag zitten. Het informatiebord over streekeigen kleine monumenten stond een beetje wankel. Loze Jorry maakte een aantekening voor de gemeente, zodat die wat onderhoud kan plegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5824. Genieten in de Waard #25 - van Den Haneker

18 november 2013, 15:10
Ook bij dit bankje aan de Zeemansweg in Bleskensgraaf mochten we op zoek naar een gecamoufleerd potje. Inmiddels konden we de verstopmethode van de cachelegger wel dromen, dus kostte het ons geen moeite het 25e logboekje te vinden en te beschrijven. Dat zou een uur later heel anders zijn...
Bedankt en proost, Biertje

geo 5825. Bleskensgraaf ca - van Eastwood Team (adopted by RobEls2010)

18 november 2013, 15:20
Tijdens onze fietsrit langs de serie Genieten in de Waard stopten Loze Jorry en ik ook voor deze cache in Bleskensgraaf. Het puzzeltje had ik gisteravond nog snel even opgelost, maar het bleek dat mijn collega hier drie jaar geleden al geweest. Hij liet me dus even zelfstandig zoeken naar deze nano, maar zowel de groene als de zwarte had ik binnen een paar tellen gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

5826

geo 5826. Genieten in de Waard #26 - van Den Haneker

18 november 2013, 15:35
De voorsprong op ons tijdschema van 25 minuten was inmiddels veranderd in een achterstand van 10 minuten. Dat kwam gedeeltelijk door de lange telefoongesprekken met Wilxlii Carrotte, die mij zojuist weer gebeld had om te vertellen dat hij een cache had gevonden zonder gebruik te maken van een pikhouweel. Maar hij had ook nog even naar zijn foto's van deze serie gekeken en hij kon mij vertellen dat wij 2 bonuscodes over het hoofd hadden gezien. Die zaten vermoedelijk in de verdwenen caches #02 en #14. Maar hij was zo vriendelijk om ons die getallen even door te geven, zodat de bonus ons niet kon ontgaan. Op de Brandwijksedijk zette Loze Jorry zijn fiets bijna op de cache, maar hij had het potje gelukkig al gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5827. Genieten in de Waard #27 - van Den Haneker

18 november 2013, 15:40
De cacheplekken langs de route wisselden elkaar netjes af. Na een picknicktafel kwam er weer een roodwit schrikhek. We begonnen hier elk aan een kant te zoeken, maar er werd niets gevonden. Dat was vreemd. Uiteindelijk besloot ik ook maar eens een kijkje te nemen op de hoek waar Loze Jorry echt helemaal niets had kunnen vinden. Tot zijn grote verbijstering had ik daar in 2 seconden het potje in handen.
Bedankt en proost, Biertje

5828

geo 5828. Genieten in de Waard #28 - van Den Haneker

18 november 2013, 15:45
De vermoeidheid begon toe te slaan. We waren nu bijna 6 uur bezig en af en toe viel de scherpte even weg. We deden onze best om het tempo vol te houden om elke 5 minuten een cache te vinden, zodat we voor het donker de bonus in onze handen zouden hebben. Bij potje 28 ging dat nog net goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5829. Genieten in de Waard #29 - van Den Haneker

18 november 2013, 15:50
Bij deze picknicktafels waren we even zoet. Totdat ik ineens een opvallend gecamoufleerd plekje zag, waarna ik het doosje triomfantelijk op tafel kon leggen. Loze Jorry deed er direct een coin in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5830. Genieten in de Waard #30 - van Den Haneker

18 november 2013, 15:55
Bij het naderen van deze cache werd ik onmiddellijk begroet door een groep kakelende ganzen. Dit keer kon dat niet komen door een bierwalm die om me heen zou hangen. Of zouden ze het bier in mijn rugzak hebben geroken? Loze Jorry was ondertussen op zoek naar de kist. Ik wees hem een mooi plekje aan en daar vonden we een plastic doos die veel groter was dan we hadden verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

5831

geo 5831. Genieten in de Waard #31 - van Den Haneker

18 november 2013, 16:05
Bij bed & breakfast 't Hoge Huis staat dat ze op zondag gesloten zijn. Ik vroeg me af of je dan ook op zaterdagavond dus voor een gesloten deur staat, want hoe doe je dat dan op zondagochtend? Loze Jorry vroeg zich alleen maar af waar de doos zou liggen. Dat bleek niet zo moeilijk, want de kale heg bood geen enkele beschutting.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5832. Genieten in de Waard #32 - van Den Haneker

18 november 2013, 16:15
Om de bonus voor het donker te vinden, moesten we het tempo er goed in houden. Maar hier ging dat helemaal mis. We stonden dit keer bij twee picknicktafels, maar nergens was een potje te vinden. Uiteindelijk besloot ik grof geschut uit mijn rugzak te halen en het gebied systematisch af te grazen. Al snel stuitte ik op de cache, op een plek waar we kennelijk allebei hadden zitten slapen.
Bedankt en proost, Biertje

5833

geo 5833. Genieten in de Waard #33 - van Den Haneker

18 november 2013, 16:20
We moesten even aan de overkant van de Ammersekade zijn, maar nog voordat Loze Jorry ter plekke was, hield ik het potje al omhoog. Snel schreven we onze log, onder de voor ons inmiddels bekende namen van Opa en Oma Marel en Edjonati.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5834. Genieten in de Waard #34 - van Den Haneker

18 november 2013, 16:30
Via het bruggetje over de Ammersche Boezem bereikten we cache nummer 34. Tegenover theetuin De Winde stak Loze Jorry zijn nek uit. Niet letterlijk, want een arm was al voldoende. Het begon intussen te schemeren, maar het einde kwam in zicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5835. Genieten in de Waard #35 - van Den Haneker

18 november 2013, 16:35
Het was duidelijk dat Loze Jorry hard toe was aan een fris biertje. Hij zat helemaal stuk en zocht de cache tevergeefs in een wilg, terwijl we toch minstens 20 meter verder moesten zijn. Moeiteloos graaide ik het potje op een plekje dat mijn metgezel zojuist was gepasseerd. Nog eentje en dan de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

5836

geo 5836. Genieten in de Waard #36 - van Den Haneker

18 november 2013, 16:45
Na een lange saaie rit tegen de wind in over het Achterland, bereikten we de N216 en de rand van Goudriaan. Nog één maal moesten we bukken, maar hierna konden we op weg naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5837. Genieten in de Waard Bonus - van Den Haneker

18 november 2013, 16:55
Eindelijk waren we op weg naar de bonus. Hoewel we 2 codes misten, waarvan 1 essentiële, hadden we het coördinaat weten te herleiden door slim puzzelen, behendig navigeren, 19 jaar ervaring en de hulp van Wilxlii Carrotte. We waren al gewaarschuwd dat de cache een teleurstelling zou zijn en dat klopte. Het kapotte ijsbakje lag behoorlijk in het zicht op een rare plek. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud, want dat is op een aantal punten heel erg noodzakelijk. Net zoals je je kano's moet onderhouden, moet je ook je caches onderhouden. Dus graag nieuwe potjes en logboekjes (en codes) op #02, #13 en #14, plus een nieuwe doos voor de bonus. Alleen dan kan er nog lang worden genoten in de Waard.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5838

geo 5838. De fiets(enstalling) - van eikenhofjes

20 november 2013, 10:30
Deze woensdagmorgen zoefde ik zalig op de vleugels van Pino's bolide naar De Lier om daar samen eens flink huis te houden. Als basic member kon ik nu mooi al die prachtige premium member caches loggen die we onderweg tegenkwamen. De eerste was bij de Lierse fietsenstalling, die lekker gevuld was. Pino had deze al eerder gevonden en gaf me een kleine hint. Toch duurde het even voordat ik de juiste plek had gevonden. De koker was net iets anders verstopt dan vergelijkbare caches in Waddinxveen en Utrecht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5839. Het ammoboxje - van De Doppies

20 november 2013, 10:35
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in recreatiegebied Het Kraaiennest bij De Lier. Het Ammoboxje was de eerste. Dankzij mijn waterdichte Meindl's had ik gelukkig geen last van de waterbergfunctie, die dit gebied ook heeft. Terwijl vogelkenner Pino vol aandacht de omgeving afspeurde op zoek naar een grutto, tureluur of kievit, had ik slechts aandacht voor de kortste weg naar de ammobox. De plek was goed gemarkeerd, dus dat was al snel: bingo!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5840. Lierse Ed #1 - van Westland Scouts

20 november 2013, 10:45
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in recreatiegebied Het Kraaiennest bij De Lier. De cache met de naam Lierse Ed bleek opgedragen te zijn aan Ed Eikenhofje. Als je weet hoe de Eikenhofjes hun caches meestal verstoppen, is de verstopplek hier direct duidelijk. Ondanks de stevige behuizing bleek er toch wat water in de koker te zitten. Dat komt door een paar scheurtjes in het deksel. Misschien kunnen de Westland Scouts dit een beetje pionieren?
Bedankt en proost, Biertje

5841

geo 5841. Het Lierse TB hotel - van bestfriends1

20 november 2013, 10:50
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in recreatiegebied Het Kraaiennest bij De Lier. Pino was zijn TB's vergeten mee te nemen, maar we besloten toch een bezoek aan het hotel te brengen. In dit stukje bos hebben we eerst wat doelloos rondgelopen, totdat mijn metgezel uit de oude logjes wat trefwoorden riep, waardoor we een idee kregen wat we moesten zoeken. We bleken rakelings langs de cache gelopen te zijn, maar we revancheerden ons door de koker snel te openen om te loggen. Helaas bleek het logboekje totaal doorweekt te zijn, waardoor we met moeite onze namen in het papier krasten. Hier is dringend een nieuw (droog) logboekje nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5842. Cache-appeltje voor de dorst - van noordammetjes

20 november 2013, 11:00
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in recreatiegebied Het Kraaiennest bij De Lier. Als basic member kon ik nu mooi al die prachtige premium member caches loggen die we onderweg tegenkwamen. Terwijl Pino zo'n tien meter verderop zocht, plukte ik de appel al snel uit de boom. Helaas bleek het logstrookje helemaal vol en ook nog eens kletsnat. Jammer dat PM-caches zo slecht worden onderhouden. Ik heb onze namen maar in een hoekje gekriebeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5843. Geo Chemie - van noordammetjes

20 november 2013, 11:20
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in recreatiegebied Het Kraaiennest bij De Lier. Puzzelen is mijn lust en leven. Vooral met dit chemische puzzeltje kon ik mijn hart ophalen. Een paar vragen wist ik direct te beantwoorden, maar er zaten ook een paar lastige tussen. Gelukkig kon ik een afgestudeerd scheikundige raadplegen, zodat ik uiteindelijk de checker toch nog op groen wist te krijgen. Pino wist hier allemaal niets vanaf; die liep lekker met me mee naar het berekende plekje. Daar was hij mij weer te slim af door de nano ineens tevoorschijn te peuteren. De chemie tussen ons was dus prima in orde.
Bedankt en proost, Biertje

5844

geo 5844. STIP op de kaart... De Lier - van keske27

20 november 2013, 11:50
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in het centrum van De Lier. Als basic member kon ik nu mooi al die prachtige premium member caches loggen die we onderweg tegenkwamen. Nadat Pino had geparkeerd, wees hij mij waar de Stip moest liggen. Dat klopte. Helaas bleek het logrolletje volledig doorweekt en een vieze prop. Maar gelukkig had Team Georia een friemeltje papier achtergelaten, waarop wij onze namen ook maar hebben gepriegeld. De volgende loggers moeten dus hun eigen papiertje meenemen! Dit was nu al de tweede PM-cache met een kletsnatte logrol. Jammer dat PM-caches zo slecht worden onderhouden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 5845. Doppies mini klimcache #1 - van De Doppies

20 november 2013, 12:00
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in het centrum van De Lier. Vanwege het aantal sterren hadden we ook deze klimcache op ons lijstje gezet. Vogel- en bomenkenner Pino zag al een grote groene kist zitten, op zo'n meter of 15 hoog. Gelukkig zag hij even later iets wat een stuk makkelijker bereikbaar was. We waren blij dat we in de achtertuin van een Lierse dokter bezig waren, maar Pino wist de cache zonder kleerscheuren te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5846. De slegste cash van De Lier - van eikenhofjes

20 november 2013, 12:15
Deze ochtend wandelde ik met Pino langs wat caches in het centrum van De Lier. Als basic member kon ik nu mooi al die prachtige premium member caches loggen die we onderweg tegenkwamen. Waarom dit de slegste cash van De Lier zou zijn, snapte ik niet. Vandaag was ik hier wel slechtere tegengekomen!
Pino had wat meer kracht en onthulde de bergplaats, waarna ik met een handig tooltje de koker snel wist te pakken. Die ging makkelijk open en het logboekje was kurkdroog. Daar kunnen anderen nog een voorbeeld aan nemen.
Bedankt en proost, Biertje

5847

geo 5847. Ode aan de cachers - van eikenhofjes

20 november 2013, 12:50
Deze ochtend reed ik met Pino langs wat caches in De Lier. Op precies dezelfde plek had ik een paar jaar terug al eens een cache gevonden en nu was er een doosje als ode aan Pino en mij neergelegd. Terwijl Pino z'n colablikje weggooide, deed ik een greep in zijn zomerhuisje.
Bedankt en proost, Biertje

geo Doppies mini klimcache #2 - van De Doppies

   note 20 november 2013
Deze ochtend reed ik met Pino langs wat caches in De Lier. De meegebrachte ladder bleek niet nodig, want nadat Pino aan de achtergelaten klimsporen de juiste boom had gevonden, zagen we dat er geen cache hing. Bij bestudering van de oude logjes ontdekten we dat de cache al sinds augustus verdwenen is. Jammer dat de cacheleggers geen onderhoud willen plegen. Ze kunnen deze cache dan maar beter archiveren.

geo 5848. Spanning - van rojoarna

20 november 2013, 13:15
Deze ochtend reed ik met Pino langs wat caches in De Lier. Nadat de auto was neergezet, wandelden we eerst in een stevige bries onder de brug door. Omdat daar niets lag, ontstond de eerste spanning. Dan maar de hoogte in. Ook daar zag ik niets zitten, maar een ontspannen Pino deed ineens de gelukkige greep.
Bedankt en proost, Biertje

5849

geo 5849. Waterberging: Kerklaan - van De Doppies

20 november 2013, 13:25
Deze ochtend reed ik met Pino langs wat caches in De Lier. Op de weg naar huis reden we ook nog langs waterberging Kerklaan. Volgens de cachebeschrijving zou hier een simpele petling liggen. Ik vond eerst een leeg bierblikje en daarna een behoorlijk forse koker. Hier is waarschijnlijk rekening gehouden met een mogelijke flinke stijging van het waterpeil.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5850. Het Hek - van eikenhofjes

20 november 2013, 13:30
Deze ochtend reed ik met Pino langs wat caches in De Lier. Op weg naar huis reden we ook nog langs een hek aan de Kasteelweg. Echt een plek waar ik nooit zou zijn geweest als er geen cache had gelegen. Terwijl ik het draadhek en alles eromheen grondig onderzocht, deed Pino een paar stappen terug en zag de cache ineens zitten. Voor de 13e keer schreef ik vandaag mijn naam op een strookje. Tijd voor een biertje!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5851

geo 5851. Hier is Brammetje Prik - van wij-twee

24 november 2013, 12:10
Op deze winderige sombere zondag vertrok ik voor mijn eerste ritje op mijn nieuwe biermobiel. Daarvoor had ik een route richting Zoetermeer uitgestippeld. In het Westerpark had ik eind oktober al de 4 vriendjes van Brammetje Prik gevonden, maar de nogal onorthodoxe wijze waarop de bonus bepaald moest worden had ik pas door toen ik al op weg was naar huis. Brammetje bleek iets dichter bij de weg te zitten dan ik had verwacht, maar zonder me te prikken kreeg ik het logrolletje in handen. Helaas was dat kletsnat. Met wat moeite prikte ik met m'n pen mijn naam in het papier.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#444. De Spinnenwand - van Spuijtje

   dnf 24 november 2013
De verzekering dat alle spinnen inmiddels waren verdwenen, zorgde ervoor dat ik deze cache niet op mijn ignore-lijst had gezet. Vandaag fietste ik dus opgelucht door de Zoetermeerse spinnenwijk om een micro te vangen. Bij aankomst in het steegje werd ik verwelkomd door het woedende geblaf van een gevaarlijke hond, die volgens het bordje niet bijt, maar amputeert. Na een kwartiertje zoeken vond ik het wel weer leuk geweest. Voordat ik terugkeer ga ik eerst een hulplijntje raadplegen.

geo 5852. Ook 60 - van Esdoorn

24 november 2013, 12:55
Nee, ook 60 ben ik nog niet. Bier houdt me namelijk jong. Op mijn nieuwe biermobiel zoefde ik over het fietspad richting Berkel. Bang om geflitst te worden, was ik niet, want ik kwam van de andere kant. Bij het nulpunt stond een object waar ik de kleine rakker direct spotte. Ongelooflijk, maar dit was precies de 60e nano waar ik mijn naam op priegelde. En ik zou er vanmiddag nog eens 3 tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

5853

geo 5853. Kom naar de kas - van te farmer's wife

24 november 2013, 13:00
De oproep om naar deze kas aan de Verweijweg in Berkel te komen heb ik netjes opgevolgd. Ook op zondagmiddag werd er door de mensen van potplantenkwekerij Van den Bosch hard gewerkt, want er werd een vrachtauto geladen. De pot zat verstopt op een plek waar ik vroeger nog wel eens intuinde, maar in 10 jaar tijd ben ik gelukkig wat slimmer geworden. Hierna fietste ik weer vrolijk terug richting Zoetermeer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5854. Quick Cache 2 - van Paul

24 november 2013, 13:20
Deze Quick Cache aan het Spoorpad in Zoetermeer was inderdaad snel gevonden en gelogd, dankzij een handig tooltje, dat ik tegenwoordig standaard bij me heb. Naast de flesopener, natuurlijk. De koker zat gedeeltelijk onder water, want ik hoorde een plons toen ik hem terugstopte. Hopelijk is de petling waterdicht.
Bedankt en proost, Biertje

5855

geo 5855. Hoogspanning - van Paul

24 november 2013, 13:40
Om de ingang van dit hoogspanningsveld te bereiken, moet je behoorlijk omfietsen. Deze cache had ik al vaker op mijn programma gezet, maar door tijdgebrek heb ik 'm steeds geschrapt. Tijdens mijn rondje Zoetermeer van vandaag stond ik eindelijk voor het toegangshek. Het duurde even voordat ik de nano ontdekte, ook al heeft hij een heel afwijkende kleur. Na wat priegelen kreeg ik 'm ook nog tevoorschijn. Doordat Team Casplo een sticker heeft gebruikt om te loggen, is het rolletje een stuk dikker geworden en krijg je 'm er met heel veel moeite uit (en weer terug). Maar met wat inspanning is het me toch gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5856. Theesplitsing - van redekerd

24 november 2013, 14:00
Verrassend, deze grote, niet gecamoufleerde cache op de T-splitsing in Zoetermeer. Ik ben erg benieuwd of de theedoos hier lang blijft liggen. Mijn lievelingsthee zat er al in, dus ik heb niets geruild. Als ik straks weer thuis ben, neem ik wel een bockbiertje. In tegenstelling tot thee bevat bockbier geen cafeïne of tannine, werkt het licht ontspannend, helpt tegen verschillende kwalen en verbetert het geheugen. Tenminste, als ik me dat goed herinner.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5857. Deze snoep ik even mee - van Iced HiVje

24 november 2013, 14:10
In de Zoetermeerse wijk Seghwaert moest er gesnoept worden. Bij een vijvertje aan het Postduivenveld was namelijk een potje Fruittella verstopt. Doordat ik een omtrekkende beweging had gemaakt om de honderden hondendrollen te ontwijken had ik de pot vlot gespot. Het snoep was verdwenen en had plaatsgemaakt voor een flinke rol papier. Daar heb ik fris en fruitig mijn naam aan toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

5858a       5858b

geo 5858. Heavy Metal - van luckyrik25

24 november 2013, 14:20
Dit muzikale plekje kwam mij heel erg bekend voor. Aan de andere kant van dit paadje had ik begin september een cache met de naam Hardrock gevonden en nu mocht ik op zoek naar Heavy Metal. Dankzij mijn sterke magneet had ik het metaal redelijk snel te pakken. Het zat echter niet op enkelhoogte, maar op kniehoogte. Of zouden echte Metal-liefhebbers op hakken van 30 cm lopen? Die hint moet dus worden aangepast. Of de verstopplek, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5859. How to learn it - van rolokawasaki

24 november 2013, 14:35
Zondagmiddag half drie. Bij de Noordeindeschool was niemand te zien. Was dit echt een school voor kabouters om te leren cachen? Volgens mij leer je cachen niet op school, maar alleen in de praktijk. Gelukkig viel die praktijk erg mee, hoewel de nano natuurlijk op honderden plekken zou kunnen zitten. Maar met één blik had ik de kabouter gelokaliseerd en daarna opgeraapt. Voor dit schoolexamen was ik dus glansrijk geslaagd.
Bedankt en proost, Biertje

5860

geo 5860. Road to the Mill - van

24 november 2013, 14:50
De molen hier aan de Slootweg, mist een kap en wieken. Het is dus eigenlijk een zeskantig woonhuis. Volgens de cachebeschrijving is alles hier groen, ook de nano. In de praktijk viel dat deze winderige dag in november nogal tegen. Het meeste is bruin en de nano was zwart. Gelukkig zat hij op het meest voor de hand liggende plekje, waar ik al vaker nano's heb gegraaid. Met een stevige tegenwind fietste ik daarna verder over de Geerweg naar het Hellepad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5861. Het Hellepad Zoeterwoude - van joeri.v.benten

24 november 2013, 15:05
De gemeente Zoeterwoude wil recreatieve fietspaden aantrekkelijker maken en kansen scheppen voor de natuur. In 2010 zijn daarom de oevers van het Hellepad vergraven en ingezaaid met inheemse kruidenmengsels van wilde bloemen en waterplanten. Zo is voor veel diersoorten een aantrekkelijk leefgebied gecreëerd. Voor de recreant zijn bij de parkeerplaats bankjes geplaatst en een cache, om meer te genieten van dit mooie landschap. Die cache had ik snel ontdekt, maar van genieten kwam niet veel door de stevige wind en het onverwachte regenbuitje.
Bedankt en proost, Biertje

5862

geo 5862. Touwtje trekken - van joeri.v.benten

24 november 2013, 15:15
In Zoeterwoude-Dorp heeft niet iedereen een voortuin. Aan de Reiger moest ik daarom op zoek naar een voortuincache zonder voortuin. Dankzij het handige touwtje trok ik al snel aan het langste eind. Deze (nieuwe) verstopmethode heb ik nu in korte tijd al drie keer gezien. Zou dat toeval zijn?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5863. Vrouwholle - van team meloentjes

24 november 2013, 15:30
Voor mijn laatste cache van vandaag reed ik naar Leiden om te zoeken naar Vrouw Holle. Waarom deze cache zo heet, bleef onduidelijk. Op de cachepagina staat geen enkele uitleg, alleen dat het mijn eerste cache is. Ik zag geen matras of veren. Wel een doosje met een klein boekje. Daar heb ik mijn naam in geschreven en daarna fietste ik terug naar Leidschendam. Er stond uiteindelijk 56 km op de dagteller.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5864no

geo NF#445. Naar de Delftse Hout: Kadetrap - van erikpet

   dnf 25 november 2013
Vanmiddag fietste ik even naar Delft om mijn nieuwe biermobiel te showen. Bij het passeren van deze cache moest ik wel stoppen. Hoewel ik lekker lang in de modder heb gelegen, kon ik de cache niet vinden. Een paar uur later, toen ik de andere 2 van de serie in handen had gehad en ik wist wat ik moest zoeken, deed ik een nieuwe poging. Ook op de gemaakte foto's heb ik helaas niets kunnen ontdekken. Omdat de hint een beetje dubbelzinnig leek, heb ik ook maar aan de andere kant gekeken, en gezien de sporen was ik niet de eerste. Ik kom nog wel een keertje terug met een waadpak.

geo 5864. Naar de Delftse Hout: Brug - van erikpet

25 november 2013, 15:30
Na mijn eerdere problemen met de kadetrap bleek deze brug verrassend simpel. De hint was duidelijk en de cache was (vanaf de andere zijde) goed te zien. Een snelle greep en het eerste bonusgetal stond genoteerd. Ik stond hier gelukkig ook wat minder in de schijnwerpers tijdens het zoeken. Op naar de volgende!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5865. Draaien, kan prikkelen - van Vonketrekker

25 november 2013, 15:40
Gelukkig had ik de cachepagina goed gelezen, want daar staat waar je allemaal NIET moet zoeken: niet op het afdak, niet in de hangplant en niet klimmen. Precies de plekken waar ik had willen kijken. Er hing nog een ander plantenbakje en er stond een vreemd zelfgemaakt object. En toen bleef er eigenlijk nog maar één plekje over om te draaien en dat was dus ook de cache. Ja, als je graag een voortuincache wilt, maar je hebt geen voortuin, moet je wel erg creatief zijn.
Bedankt en proost, Biertje

5866

geo 5866. Project X: Delfgauw - van de Zaaiers

25 november 2013, 15:55
Om de locatie van Project X te vinden, had ik zelfs een vriend in Delfgauw geraadpleegd. Die kon me overigens niet helpen, maar bij het opsommen van de mogelijkheden bedacht ik dat ik net zo goed zelf op internet kon zoeken. En met succes. Alleen was mijn startcoördinaat niet helemaal exact. De projectie leverde dan ook geen groen licht op, maar ik was in augustus in de buurt en nam toch maar een kijkje. Op plekken in de omgeving die aan de hint voldeden vond ik echter niets. Maar toen ik later alsnog de exacte plek van X vond en daarmee groen licht kreeg, kon ik opnieuw naar Delfgauw. Terplekke leek het vandaag alsof ik fout zat, maar de hint bleek toch heel subtiel aanwezig. En de cache dus ook. Grijnzend schreef ik daarna mijn naam op de logrol. Het was hier wel niet zo druk als destijds in Haren, maar ik heb er wel lol aan beleefd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5867. Met stip op de kaart... Delfgauw - van Mozique

25 november 2013, 16:10
Dacht ik dat het stippen-virus inmiddels wel was overgewaaid, verscheen er onlangs weer een nieuwe op de kaart. Omdat ik vanmiddag toch in Delft was, kon ik makkelijk even de oversteek naar Delfgauw maken. Op een achterafplekje zocht ik naar iets groens. Eerst vond ik een leeg bierflesje en daarna zag ik de gecamoufleerde cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5868. Naar de Delftse Hout: Uitkijkpunt - van erikpet

25 november 2013, 16:25
Ook bij het uitkijkpunt had ik geen probleem. Een duidelijke hint en een cache waarvoor je niet in de modder hoeft. En een fraai uitzicht. Wat wil een mens nog meer? O ja, het derde bonusgetal. Maar daarvoor moest ik toch echt de kadetrap zien te vinden. Ik probeerde het daar dus nog een tweede keer, maar ook die poging leverde niets op.
Bedankt en proost, Biertje

5869

geo 5869. I Love Delftse Meesters - van erikpet

25 november 2013, 16:40
Vanmorgen klikte ik op de kaart per ongeluk de verkeerde mystery-cache aan, waarna ik ineens deze verzameling schilderijen te zien kreeg. Ach, dat puzzeltje moest toch wel te doen zijn? Ik ging er even voor zitten en herkende er gelukkig al snel een paar. Maar voor de leeftijden moest ik toch even diep nadenken. Na een half uur had ik een coördinaat en dat bleek correct te zijn. Toen ik vanmiddag in Delft was, heb ik op de locatie snel een foto gemaakt. Nieuwe virtuele caches zijn namelijk niet toegestaan, dus ik denk dat de reviewers deze cache zullen archiveren als er niet snel een nieuw kokertje komt te liggen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5870

geo 5870. Niet onze zaak - van boeg-en-post

27 november 2013, 14:50
Als geboren Hagenees wist ik natuurlijk welke letters er op het grote witte gebouw stonden, dus kon ik thuis al het eindcoördinaat uitrekenen. Vandaag fietste ik even naar het drukke centrum van Den Haag om deze cache op te pikken. Tijdens de laatste meters naar het nulpunt, begon ik toch even te twijfelen. Klopte dit wel? Maar toen zag ik iets dat volledig aan de hint voldeed en voelde ik iets glibberigs. Het kokertje bleek op een verrassende manier verpakt. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#446. Archipel #2: Bankaplein - van DutchDavidof

   dnf 27 november 2013
Deze cache is weg. Ik wist het zeker, want ik had alles rond dit plein inmiddels afgezocht. Kennelijk vond men dit verdacht, want dezelfde politiewagen was al twee keer langzaam rond het plein gereden. Ik besloot daarom niet al te moeilijk te doen en belde Team KIS98, die hier twee weken geleden waren geweest. Ik hoorde de kleur van het doosje en waar het moest liggen, maar daar lag helemaal niets. Tijdens dit telefoongesprek kwam de politiewagen voor de derde keer voorbij, dus ik stapte maar snel op mijn fiets. Hier is dringend onderhoud nodig!

5871

geo 5871. Archipel #3: De Haagse Beek - van DutchDavidof

27 november 2013, 13:15
Doordat ik thuis de oude logjes goed had doorgelezen, wist ik precies waar ik moest zijn. Een smal cachepaadje leidde me naar de plek waar een klein kokertje zat gekleefd. Nadat ik had gelogd, belde ik opgelucht naar Team KIS98 om te vertellen dat deze cache helemaal niet zo lastig was als zij dacht en dat ze hem best vanmiddag even kon loggen. Ik wilde nog toevoegen dat het dan misschien kon regenen, maar ze had al opgehangen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 5872. Belvédère - van nando.s

27 november 2013, 13:30
Toen ik naar dit stukje bos in Scheveningen fietste, kwamen er weer allerlei jeugdherinneringen naar boven. Als jonge verkenner bij scouting heb ik heel wat zondagmiddagen in dit bos gespeeld. Nu moest ik er op zoek naar een klein kokertje. Ik was blij dat ik hier niet 's avonds hoefde te zoeken, zoals mijn goede vriend Mighty-Mike op de avond dat deze cache uitkwam. Overdag is het toch heel wat makkelijker. Na wat gesnuffel zag ik de verstopplek ineens zitten.
Bedankt en proost, Biertje

5873

geo 5873. Scheveningen-Nieuws.nl #1 - van razor151987

27 november 2013, 13:50
Na de carpoolcaches, de Stip-op-de-kaart-caches en de voortuincaches is er een nieuwe rage ontstaan: mensen zonder voortuin die toch een voortuincache willen plaatsen. Dan moet je dus de gekste dingen doen. Hier in Scheveningen heb ik eerst even het ouderlijk huis van Barbie bewonderd en daarna ging ik op zoek naar het Scheveningen Nieuws. In het doosje vond ik wat visitekaartjes, een logrolletje en een prop papier waarop ook wat geocachers hun naam hadden geschreven. Waarom zit hier geen echt logboekje in? Er is ruimte genoeg en voor 1,50 euro heb je al een klein opschrijfboekje. Omdat de stoelen stonden ingeklapt, was het niet logisch dat er koffie (of bier) geserveerd zou worden, dus fietste ik weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5874. Duinoord: Obrechtstraat - van -JaSy-

27 november 2013, 14:10
Deze buurt ken ik goed, maar met de gelijknamige cache was ik wel even zoet. Dat kwam omdat mijn GPS me naar de verkeerde kant van de straat stuurde. Omdat ik nergens iets zag wat op een cache leek, ging ik op zoek naar een geo-sticker. Die vond ik uiteindelijk aan de overkant. Daarna was het varkentje snel gepiept, want ik had het benodigde tooltje bij me, waardoor ik uiteindelijk vlot mijn naam op de logrol kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5875

geo 5875. Van Kluis tot Kookhuis - van Rebel & the Bandits

30 november 2013, 11:45
Tijdens een lang weekend in Maastricht wandelde ik met een aantal vrienden door de binnenstad. Bij het Kookhuis stuurde ik iedereen naar binnen en gingen we op zoek naar de kluis. Terwijl mijn vrienden zich afvroegen waar het logboek zou liggen, haalde ik dat na een wilde gok met een triomfantelijk gebaar tevoorschijn. Leuk bedacht!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#447. Via Belgica - van ppachen

   dnf 30 november 2013
Volgens de kaart zou deze micro aan het eind van de Nieuwstraat moeten liggen. Zaterdagochtend nam ik hier een kijkje en op zondagmiddag probeerde ik het nogmaals. Tussen het winkelend publiek zat ik op m'n knieën en wroette ik in allerlei hoeken en gaatjes. Nu ik thuis ben, zie ik dat de coördinaten 13 meter verschoven zijn en dat de cache nu in de Grote Straat ligt. Helaas...

geo 5876. Mestreechter Steinkes - van Nachtwacht

30 november 2013, 13:20
Hoofddoel van deze geo-dag in Maastricht waren de Mestreechter Steinkes. Ik had een logische route uitgestippeld vanaf ons hotel. Bij de eerste gevelsteen was er al direct verwarring, want daar stond helemaal geen jaartal bij. Gelukkig konden we alles keurig vinden en hadden we een leuke wandeling. Voordat we de cache zouden rapen, namen we op een terras op het Onze Lieve Vrouweplein een drankje en een kop tomaten-paprikasoep. Daarna zag ik op een mooi plekje het groene doosje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5877. Maastricht: wandelen op en langs de stadsmuren - van QBI2

30 november 2013, 16:35
Aansluitend aan de Mestreechter Steinkes wandelden we door naar het startpunt van de volgende multi. Dit weekend was ik met een groep vrienden in Maastricht en wat is er nou mooier dan op een fraaie zaterdagmiddag te wandelen over de stadsmuren? Na het laatste punt besloten we eerst even een biertje te drinken. Daar sloten nog wat andere vrienden zich bij ons aan en werden er nieuwe bieren besteld. Gelukkig had ik berekend dat de cache op weg naar ons hotel moest liggen en had ik mijn waterdichte Meindl's aangetrokken. Die kwamen goed van pas, want om het doosje te bereiken, moet je wel door het water. De vrienden zonder cache-ervaring stonden stomverbaasd toen ik ineens het kokertje tevoorschijn haalde. Hier moest op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

5877

Terug naar boven

Door naar december 2013