Blik op Biertje

Bierpraat maart 2009

44 caches gevonden (logs 2070-2112)

2070

geo 2070. Natuur-rijk Wassenaar - van de knokjes

2 maart 2009, 16:35
Vanmiddag was ik weer op stap met mijn goede vriend Mighty-Mike. We zouden die andere Wassenaarse multi van de knokjes gaan doen, waar we vorige week niet meer aan toe waren gekomen. De route was afwisselend en voerde langs fraaie plekjes, zoals het terrein van mijn eerste scoutinggroep. Mike kent dit gebied op zijn duimpje, omdat hij hier vroeger heel wat vriendinnetjes heeft gehad. Van de meeste gebouwen wist hij daarom al waar we ze zouden tegenkomen. Ook met de hekken ging het prima, want 4 ogen zien meer (en sneller) dan 2. Enige minpuntje was dat we geen biertje konden drinken bij Auberge de Kievit, want Mike zit al weken te wachten op het geld van z'n laatste optreden en z'n creditcard had hij niet bij zich. We moesten het dus doen met onze zelf meegebrachte consumpties.
Geroutineerd maakten we tenslotte de berekening van het laatste wp en de projectie, en daarna trok ik de cache te voorschijn. Een mooi slot van een mooie dag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2071. Woerden's centrum nano - van Team GuitarAnnie

8 maart 2009, 16:50
Tijdens een treinreis ben ik even op station Woerden uitgestapt voor een wandeling naar het centrum. Daar staat een leuk café en ligt een leuke cache. Het plein was leeg, maar het terras was vol. De nano had ik snel in het vizier. Daarna was er nog wel even tijd voor een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2072. Wyrda - van Vissertje

8 maart 2009, 18:20
Op weg naar huis was ik even op station Woerden uitgestapt voor een wandeling naar het centrum. Door de lege straten liep ik vlot van punt naar punt, van stoel naar hond. Bij café De Pompier hadden ze op mijn komst gerekend, want er was net een nieuw vat aangeslagen. Nadat ik de inhoud had gecontroleerd, was het tijd om naar de cache te gaan. Die vond ik uiteindelijk op een verrassend plekje. Dit was een leuke en leerzame rondwandeling door een fraai stadje.
Bedankt een proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#185 Strijden voor vrijheid: Assen de muur - van Team Explorers

   dnf 14 maart 2009
Op weg naar vrienden in Drenthe zou ik ook een paar caches in Assen bezoeken. De eerste was de muur, een zeer populaire cache, want er stonden dranghekken en verkeersregelaars. In de nabijgelegen hal was kennelijk iets te doen, want drommen mensen passeerden me, terwijl ik naar het nulpunt liep. Daar vond ik een plek die precies aan de hint voldeed, maar daar lag geen kokertje. Voor de zekerheid toch maar even wat andere mogelijkheden onderzocht, omdat in de laatste log getwijfeld werd of de cache wel op de juiste plek lag. Volgende keer dus nog maar eens proberen...

2073

geo 2073. Zwerfkeitje - van Team Explorers

14 maart 2009, 14:50
De tweede voor vandaag, en dit keer hadden we meer geluk. Terwijl ik nog piekerde welke kei ik zou moeten verplaatsen, had mijn chauffeur Joeridepoeri de juiste plek al direct te pakken. "Misschien dat dit 'm is?" zei hij, wijzend op het zwarte kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2074. Erwtje 103 - Bruggenspel - van Travel Wolf

14 maart 2009, 15:05
Terwijl we van de parkeerplaats naar de brug liepen, passeerde we eetcafé De Witter Brug. Het was net begonnen met regenen, maar even schuilen met een witbiertje zat er niet in: eerst even een erwtje rapen! In plaats van het bruggenspel, leek dit meer op het hoekenspel, want pas bij de derde hoek vonden we het kokertje. En dan nog dankzij de aanwijzingen van een dame op een fiets die ons aanwees waar ze wel eens mensen had zien zoeken. En een passerende man wist dat het om 'geocachen' ging, want dat had hij wel eens gelezen. Ze waren beiden erg nieuwsgierig wat er nou in het kokertje zat en na een korte uitleg ging iedereen weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2075. Strijden voor vrijheid: Assen Franse parachutisten - van Team Explorers

14 maart 2009, 15:25
Het was al ver in het middaguur, maar ik was nog niet helemaal fris. Zonder iets te zien bleek ik de cache rakelings gepasseerd te zijn. Daarna vonden we op een flinke afstand iets wat aan de hint voldeed. Maar geen cache. Bijna wilde ik besluiten om maar door te rijden, toen mijn chauffeur ineens op 5 meter afstand de cache zag. Het doosje lachte ons zelfs op een kiertje toe. Dolblij schreef ik mijn log.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2076. Borger: moord bij het hunebed: vennechie - van Tinkerteam

15 maart 2009, 12:55
Een moord in Borger? Hoewel op de terugweg naar huis, besloot brigadier Biertje met zijn assistent Joeridepoeri toch maar even een kort onderzoek te starten. Na gedegen speurwerk in het bos had ik de verstopplek ineens in het oog. De vingerafdruk werd meerdere keren gefotografeerd, zodat die later vergeleken kon worden met de voorbeelden uit het archief (natuurlijk in de auto laten liggen). Opgelucht dat dit eerste deel succesvol was verlopen, liepen we terug naar de wagen.
Bedankt en proost, Biertje

2077

geo 2077. Borger: moord bij het hunebed: erica - van Tinkerteam

15 maart 2009, 13:25
Ook voor de tweede aanwijzing moest brigadier Biertje een stuk lopen. Terwijl hij behoedzaam zijn voeten neerzette om mogelijke sporen niet te verstoren en z'n regenjas nog wat steviger dichttrok vanwege het gure weer, had zijn assistent Joeridepoeri de verstopplek al ontdekt. Terwijl Biertje zat te peuteren (en pas later ontdekte dat dit helemaal niet nodig was geweest) had zijn assistent ook al het verloren kledingstuk gevonden. "Haal jij de auto even, dan gaan we snel naar het café van Lowietje", stelde brigadiertje Biertje voor, trots op zoveel diepzinnig speurwerk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2147. Net Even Anders 3 (NEA3) - van Tinkerteam

15 maart 2009, 14:00
Na afloop van een bierweekend in Drenthe bezocht ik nog een serie caches in Borger. Deze was net even anders: er lag een paraplu op de grond (vergeten door een ander team?) en ik vond twee logrolletjes! De ene bestond uit een aantal natte blaadjes in een lek plastic zakje, de ander was een droog opgerold rolletje dat ik met wat peuteren tevoorschijn haalde. Voor de zekerheid heb ik maar op beide logrollen m'n naam gezet.
Bedankt en proost, Biertje
pas maanden later op Internet gelogd; de cache bleek ineens 'members only' geworden te zijn

geo 2078. Borger: moord bij het hunebed: bulten - van Tinkerteam

15 maart 2009, 14:20
Nadat z'n assistent de auto behendig in de berm had geparkeerd, stapte brigadier Biertje naar de plek waar hij het moordwapen vermoedde. Daar lag alleen een leeg bierblikje. Terwijl hij nadacht of dan koning Alcohol soms de dader was, werd hij opgeschrikt door een uitroep. Er was weer een spoor gevonden. En ook het bebloede moordwapen. Teleurgesteld legde hij het bierblikje terug en liep naar z'n reeds wachtende assistent.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2079. Borger: moord bij het hunebed: gletsjerkoel - van Tinkerteam

15 maart 2009, 15:00
Tijdens de wandeling naar de volgende aanwijzing vroeg brigadier Biertje zich af of er nog een paar flesjes in de koelkast op het hoofdbureau lagen. Hij was namelijk wel weer toe aan een koel glas gerstenat. Terwijl hij achter een stronk zocht en onder een steen keek, bleek z'n assistent de aanwijzing al gevonden te hebben. Zuchtend kwam hij weer overeind en liep naar de jonge rechercheur toe die opgewonden stond te wijzen naar een opvallend gekleurd dopje. De logrol bleek echter helemaal vol. Met moeite priegelde hij z'n handtekening ergens op de zijkant, en prees zich gelukkig dat hij zo'n korte naam had. Z'n assistent had inmiddels ook al de schoen gevonden. Om de exacte maat vast te stellen wilde brigadier Biertje de schoen al aantrekken, maar de jonge rechercheur wees hem slim op de cijfers in de zool. Ach ja, zo kon het ook. Hij was duidelijk toe aan biertje...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2080. Borger: moord bij het hunebed: meanderende Hunze - van Tinkerteam

15 maart 2009, 15:30
Hoewel brigadier Biertje zojuist een gezellig dorpscafé had gezien, was z'n assistent, de jonge rechercheur Joeridepoeri, gewoon doorgereden naar de volgende aanwijzing. Die lag bij een klein riviertje. Bij de aanblik van al dat water kreeg hij direct weer dorst. Eerst maar even het kokertje zoeken. Z'n assistent was hem ook hier weer te snel af en wees direct op de geniepige verstopplek. Daar lag ook nog een boodschap van de moordenaar. Terug naar de auto dus en eerst het DNA veilig stellen. Het bier moest maar even wachten.
Bedankt en proost, Biertje

2081

geo 2081. Borger: moord bij het hunebed: DNA sporen - van Tinkerteam

15 maart 2009, 15:50
Omdat de moordenaar een duidelijk spoor had achtergelaten naar deze locatie, waren brigadier Biertje en z'n jonge assistent snel weer in de auto gesprongen. Het laatste stuk moest er echter gelopen worden, door een omgeploegd tarweveld, dacht de brigadier die wel trek in een wit biertje had. Ter plekke was het overduidelijk waar het DNA gezocht moest worden, zodat hij dit keer geheel zelfstandig de aanwijzingen tevoorschijn kon halen. Met het DNA bleek iets vreemds aan de hand. Hoewel hier de waarde van B gevonden moest worden, stond er in de uitslag toch echt een letter D. Maar misschien was er bij het Forensisch Instituut een glas bier over de papieren gevallen? Hoofdschuddend noteerde de brigadier het cijfer in zijn opschrijfboekje achter de B.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2082. Borger: moord bij het hunebed: PD - van Tinkerteam

15 maart 2009, 16:40
Peinzend stond brigadier Biertje op de Plaats Delict. Zojuist had hij ontdekt dat er 2 pagina's van de aantekeningen van deze moord ontbraken. Kennelijk op het Hoofdbureau laten liggen. De moord had heel wat beroering veroorzaakt, want veel dagjesmensen waren komen kijken en maakten foto's van de stenen en de plek waar het lijk moest hebben gelegen. Zijn jonge assistent stelde voor om de moed niet op te geven, maar om hulp te bellen. Commissaris Carrotte bleek elders in het land met een eigen onderzoek bezig te zijn, maar politieagent Pino kon de gevraagde gegevens van internet plukken, zodat even later de bebloede steen gevonden was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2083. Borger: moord bij het hunebed: olde es - van Tinkerteam

15 maart 2009, 17:15
Nadat brigadier Biertje zijn collega politieagent Pino had gebeld voor de coördinaten van deze (vergeten te printen) laatste aanwijzing, kon hij zijn assistent opdracht geven naar de verlaten plek te rijden. Het leek alsof er een flink stuk was afgegraven en met linten afgezet, maar dat bleek het werk van de Gasunie die kennelijk naar heel iets anders zoekt. Na tien minuten wilde de brigadier het opgeven en zocht hij in de tas van zijn assistent naar een mogelijk achtergebleven blikje bier. De jonge rechercheur kwam net aanlopen en wilde vragen wat hij zocht, toen hij ineens bleef staan. "Daar!" wees hij. En inderdaad, daar zat de aanwijzing. En toen zagen ze ineens ook de haarlok. Maar vanwege z'n slechte ogen (of door de weersinvloeden) kon de brigadier de juiste kleur niet goed vaststellen. Dat betekende dus 2 mogelijkheden voor de eindoplossing. Gehaast liepen ze terug naar de auto...
Bedankt en proost, Biertje

2084

geo 2084. Borger: moord... bonus, de moordenaarshut - van Tinkerteam

15 maart 2009, 17:55
Door twijfels over de juiste haarkleur reden brigadier Biertje en de jonge rechercheur eerst naar een plek waar de dader zich best zou kunnen ophouden, maar die helaas niet overeenkwam met de door de plaatselijke politie verspreide spoilerfoto. Dan maar de andere mogelijkheid geprobeerd, die bekend voorkwam vanwege een eerder bezoek die dag. Exact 5 uur na de vondst van de eerste aanwijzing opende de brigadier de schuilplaats waar de moordenaar zich had verstopt. Nadat z'n assistent hem wat te drinken had gegeven en hij weer wat was bekomen van de schrik, kon de brigadier tot daadwerkelijke arrestatie overgaan en het proces verbaal ondertekenen. Een prachtig slot van een bijzonder leuke serie, en beslist een geo d'or waardig!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2085. De ontmoeting - van Tollerteam

15 maart 2009, 19:00
De laatste voor vandaag, op weg naar huis. Omdat de Race coin van Walking Spirits graag richting Meppel wilde, had ik deze toepasselijke cache uitgezocht om de coin achter te laten. Een mooie plek voor een ontmoeting met de eigenaars of met geocachers die de coin nog even naar een eiland-cache willen brengen...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2086. De zon schijnt... - van Ruud4d

21 maart 2009, 09:55
Voor deze zaterdag had ik een stevige fietstocht rond Eindhoven voorbereid met 29 caches op het programma. Om half tien stapte ik uit de trein en liep ik opgewekt naar de stalling waar mijn OV-fiets al klaar stond. Het zonnetje scheen en door de lichtstralen stond het kunstwerk er gekleurd op. Er was gelukkig niemand in het parkje, en de cache had ik snel gevonden. De hint heb ik dus niet nodig gehad.
Bedankt en proost, Biertje

2087

geo 2087. Kaboutergoyen - van Darans

21 maart 2009, 10:10
Toen ik de straat in fietste, begreep ik waarom de cache zo genoemd is. Daarna bleek het nog erg lastig om de doos in handen te krijgen. Toen me dat uiteindelijk was gelukt, vond ik onderin een coin en een TB die ik heb geruild. De voortuin van deze kabouter zag er goed verzorgd uit. Daar kunnen de buren nog een voorbeeld aan nemen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2088. Tik eens een blauw eitje - van Ghigh! adopted by Zugführer

21 maart 2009, 10:25
Een blauw eitje van een rare vogel? Dat eitje moet dus van Pino zijn! Na een stukje fietsen bereikte ik de plek waar deze blauwe vogel zijn eieren legt. Ik geef het toe: het duurde even voordat ik het nest had gevonden, want dat zat heel ergens anders dan bij 'normale' vogels. Maar met het openschroeven had ik geen probleem. Na het tikken en loggen heb ik nog een paar andere vogels gekiekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2089. Genneper Hymne deel 1: Adagio - van Zugführer

21 maart 2009, 10:50
Dankzij de diverse muziekcaches in Nederland neemt mijn kennis op dit gebied steeds meer toe. De basis werd ooit gelegd tijdens mijn blokfluitlessen op de lagere school en daarmee was het Adagio al snel omgezet in een coördinaat dat lekker in het gehoor lag. Vandaag fietste ik naar de plek van uitvoering. Ik moest even wachten totdat alle concertgangers uit het zicht waren, maar daarna zong ik al snel: "Olé... olé-olé-olé..." (vanwege PSV?)
Bedankt en proost, Biertje

2090

geo 2090. Genneper Hymne deel 2: Allegro - van Zugführer

21 maart 2009, 11:00
Bij het openen van het logrolletje was ik erg verbaasd. Nog geen half uur geleden was mijn goede vriend Wilxlii Carrotte hier geweest! Toen ik hem belde om te zeggen dat ik hem op de hielen zat, besloot deze doortastende Delftenaar direct terug te keren. Even later zag ik hem op z'n rode vouwfietsje aankomen. Dat was een hartelijk weerzien! Belevenissen werden uitgewisseld (bierpraat en carrottelogs) en de plannen voor vandaag kwamen ter sprake. Achteloos toonde ik hem mijn uitgewerkte schema voor vandaag: laatste cache (nr. 29) om 20:00 uur, terug bij station Eindhoven om 20:35 en vertrek vanaf perron 6 om 21:02. Wilxlii viel bijna van zijn fietsje bij het zien van zo'n grondige voorbereiding. Hij was vanmorgen gewoon naar Eindhoven gereden en had een paar willekeurige caches bezocht die toevallig in z'n pda stonden. De puzzeltjes van Hymne deel 1 en 3 kende hij niet eens. Ik besloot mijn onfortuinlijke vriend een handje te helpen, en na zijn belofte dat hij thuis de puzzels alsnog zou oplossen, gaf ik hem het coördinaat van Hymne 3. Gezamenlijk fietsten we ernaartoe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2091. Genneper Hymne deel 3: Andante - van Zugführer

21 maart 2009, 11:45
Na mijn toevallige ontmoeting met Wilxlii Carrotte bij Hymne deel 2 fietsten we samen naar deel 3. Ik had een beetje geholpen door hem het coördinaat te geven, want een extra puntje kon deze dankbare Delftenaar wel gebruiken. Bij het zoeken werden de taken netjes verdeeld. Hoewel Wilxlii's rug niet meer zo best was, bleken zijn ogen nog prima. Dat was voldoende om de fraai verborgen cache te vinden. Hierna gingen onze wegen uiteen: hij naar z'n auto, ik naar de Dommel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2092. Gennep: de Dommel - van Zugführer

21 maart 2009, 12:05
Na mijn toevallige ontmoeting met Wilxlii Carrotte fietste ik vrolijk verder, nu langs de Dommel. En ik kreeg spontaan trek. Inderdaad, in zo'n lekker Dommelsch biertje. Eerst maar even de cache vinden. Het deed me goed om te lezen dat de beek flink wordt schoongemaakt: 200 ton zink en 15 ton cadmium wordt er verwijderd. Nou, dat zijn heel wat gps-batterijtjes! Aan het eind van het fietspad stond de Delftsblauwe bolide van Wilxlii, waaruit een stevige aria klonk. Die was waarschijnlijk erg vrolijk geworden na al die gevonden Hymne-delen. Nog even zwaaien en toen weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

2093

geo 2093. Raindance - van High Tech Campus Crew

21 maart 2009, 12:15
Een pen zag ik niet zitten, dus ik was blij dat ik er zelf eentje bij me had wink. De logrol is vol, maar ergens op de zijkant was nog een beetje ruimte om m'n naam te krabbelen. Aan de overkant, op het plein voor het gebouw, waren twee poppen neergezet die door luchtkanonnen in beweging werden gebracht. Ze voerden een zeer toepasselijke regendans uit, zo leek het wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2094. Gennep: de Tongelreep - van Zugführer

21 maart 2009, 12:30
Het was waanzinnig druk bij en rond het zwembad. Toch lukte het me om de nano ongezien te pakken. Gewoon m'n fiets tegen het hek gezet en m'n achterband uitvoerig 'gecontroleerd'. Het rolletje is inderdaad helemaal vol, maar de aanwijzing was gelukkig nog goed te lezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2095. Rondje Gennep - van Zugführer

21 maart 2009, 12:55
Na het verzamelen van alle cijfertjes kon ik eindelijk het rondje Gennep afmaken. In de buurt van het berekende coördinaat was het een komen en gaan. Met de camera goed zichtbaar speelde ik de geïnteresseerde natuurfotograaf, op zoek naar dat ene bijzondere plaatje. Tegelijkertijd moest ik af en toe een blik werpen op het pijltje van m'n gps in m'n andere hand. Tijdens een moeilijk 'hurk-shot' pakte ik heimelijk de doos mee om iets verderop het logboekje te tekenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2096. Genneper Hymne deel 4: Accelerando - van Zugführer

21 maart 2009, 13:15
Toen ik de cache naderde, kwamen er gelijk een paar paarden op me toegelopen. Dat gebeurt me wel vaker. Ganzen, schapen, een bokje: dieren worden kennelijk aangetrokken door de alcoholgeur die om me heen hangt. Het tweede puzzeltje was zo opgelost en met het berekende coördinaat zou ik later op de dag terechtkomen in de voortuin van een hoekhuis (huisnr. 1). Omdat ik twijfelde of dit wel de juiste plek was, heb ik daar maar niet in de plantenbakken staan wroeten. Voorlopig dus geen Grande Finale voor mij.
Bedankt en proost, Biertje

2097

geo 2097. 10 van de Campus - van High Tech Campus Crew

21 maart 2009, 13:35
Dit was alweer de 10e van deze serie en net als alle andere was ook deze op een bijzonder plekje verstopt. Na het loggen was ik weer helemaal opgeladen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2098. 1 van de Campus - van High Tech Campus Crew

21 maart 2009, 13:55
Dit was de eerste van een serie van 11, die op bijzondere plekjes rond de High Tech Campus liggen verstopt. De aanwijzing was duidelijk. Ik ben erg benieuwd naar de overige.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2099. 11 van de Campus - van High Tech Campus Crew

21 maart 2009
Eindelijk: de laatste van deze serie van 11. Zorgvuldig had ik de hele dag alle aanwijzingen verzameld en nu stond ik op de bijzondere eindplek. Verheugd schreef ik mijn naam in het logboekje. Maar tegelijkertijd was ik ook een beetje bedroefd dat er nu een einde was gekomen aan deze verrassend serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2100. Eigen Jagt Prins Frederik - van Naaktslakkies

21 maart 2009
Die Naaktslakkies knutselen wat af, zeg! Nu hebben ze weer een ANWB-paddenstoel gemaakt, die niet van echt te onderscheiden is. En verderop hebben ze een stenen paal neergezet, die sprekend lijkt op die grenspalen die je hier wel vaker ziet staan. Alleen door de spelfout (Jagt met een g in plaats van ch, hahaha!) wist ik dat het nep was. Wat een leuke creaties, ik heb er weer erg van genoten. Tijdens het loggen realiseerde ik me dat dit precies mijn 2100e cache was. Wat een toeval!
Op de terugweg zag ik met mijn scherpe blik op zo'n 50 meter van de paddenstoel een uil een volkstuintje bewaken. Door doodstil op een stok te zitten, wist hij toch alle vogeltjes te verjagen. Een toepasselijk plaatje bij deze jacht-cache.
Bedankt en proost, Biertje

2101

geo 2101. Historisch erfgoed Veldhoven 1 - van Xenofon

21 maart 2009, 14:45
Hoera, het hek stond open! De hele dag had ik me afgevraagd of ik geluk zou hebben. En ja hoor. Moeiteloos leidde de gps mij naar de rijk gevulde cache. Op dat moment belde mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Het bleek dat hij hier vanmorgen om 9 uur voor een gesloten hek had gestaan. Tja, dat was dus typisch veel te vroeg...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2102. De Rotonde - van JINS

21 maart 2009, 15:25
Op weg naar deze cache passeerde ik een rotonde in een rotonde: de buitenste hoge rotonde was bestemd voor het autoverkeer, terwijl de lage binnenrotonde voor de fietsers was. Een dergelijke constructie heb ik al eens in Leiden en in Goes (met cache!) gezien. Maar JINS had gekozen voor één rotonde verder, vanwege het bijzondere natuurkunstwerk. Nadat ik de cache had gevonden, heb ik ook even een voorzichtige blik geworpen op de groene kunst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2103. Meer caches in Veldhoven #2 - van synoman

21 maart 2009, 18:00
Er moeten meer caches in Veldhoven komen, vindt Synoman, en daarvoor heeft hij een paar bijzondere plekjes uitgezocht. Zou Synoman hier soms wonen? Ik had mijn fiets tegen de paal gezet en stond net de logrol te beschrijven, toen een auto met twee dames de straat in kwam en de oprit van de woning opreed. Familiebezoek? Ik heb de vochtige logrol snel teruggestopt en reed verder Veldhoven in.
Bedankt en proost, Biertje

2104       2104

geo 2104. Safe metal cache 1 - van Elwin

21 maart 2009, 15:50
Voor het eerst heb ik een voortuincache gedaan die leuk in elkaar zit! Op het eerste gezicht lijkt hij geweldig ingewikkeld en is het wat onduidelijk waar je naar op zoek bent. Maar achteraf gezien viel het heel erg mee. Een leuke, korte wandeling door een klein stukje natuur, een simpel puzzeltje, een duidelijk aangegeven tuin en een grote cache. Toen ik het huisnummer wilde noteren, kwam er net een echtpaar aanfietsen dat de fietsen tegen de gevel zette en aanbelde. Bevriende geocachers? Ik heb even gewacht totdat alles weer safe was en toen de cache in een soepele beweging geopend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2105. De Rundgraaf - van JINS

21 maart 2009, 16:05
De cache had ik sneller in handen dan verwacht. Terwijl ik aandachtig het kaartje bestudeerde, hield ik tegelijkertijd vanuit m'n ooghoeken de hondenuitlaatster in de gaten, zodat ik op het juiste moment de cache kon pakken. Een bassin met een opvangcapaciteit van 1 miljoen liter water? Nou, dat zijn heel wat biertjes!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#186 Meer caches in Veldhoven #4 - van synoman

   dnf 21 maart 2009
De cache ligt bij een hek. Maar welk hek? Omdat Synoman op de cachepagina in hoofdletters schrijft dat de cache NIET op de coördinaten bovenaan de pagina ligt, heb ik op de nieuwe plek gezocht. Dat is het hek van de kinderboerderij, waar het vanmiddag erg druk was. Is het potje door een dier of door een kind meegenomen? Het is tijd dat Synoman een kijkje komt nemen en gelijk de cachepagina even aanpast.

geo 2106. Meer caches in Veldhoven #6 - van synoman

21 maart 2009, 16:30
Er moeten meer caches in Veldhoven komen, vindt Synoman, en daarvoor heeft hij een paar bijzonder plekjes uitgezocht. Dit plekje is kennelijk voor iets anders gebruikt. Bij het opendraaien van dit potje komt de pislucht je namelijk direct tegemoet en het rolletje is drijfnat. Gelukkig had ik mijn neopreen handschoenen bij me, zodat ik het papier niet hoefde aan te raken. Het wordt tijd om het logrolletje te vervangen en het potje even goed om te spoelen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2107. Meer caches in Veldhoven #5 - van synoman

21 maart 2009, 16:50
Er liggen inmiddels heel wat caches in Veldhoven, en de derde van het rijtje bevindt zich in een stukje bos. Er loopt een klein paadje naar de juiste boom en potje 5 was daarom snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

2108

geo 2108. Historisch erfgoed Veldhoven 2 - van Xenofon

21 maart 2009, 17:00
Sinds ik een cache heb gedaan waarbij je een ronde stenen stellingmolen moest fotograferen, weet ik alles van dit type. Aan deze molen wordt kennelijk nog steeds gebouwd, want er ligt nog voldoende materiaal op het terrein. Daartussen vond ik de listig verstopte cache. Ik was erg benieuwd wat er aan de achterzijde van de molen is te zien, maar daar mag je niet komen volgens de hint. Maar ja, mensen die de hint niet ontcijferen, weten dat niet...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#187 Hoogeind - van JINS

   dnf 21 maart 2009
Er ging een schok door me heen: deze cache is weg. Rond het hele huisje gezocht, maar niets gevonden. Misschien een kleine controle tijdens het eerstvolgende hardlooprondje, zodat de stroom logjes weer op gang kan komen?

2109

geo 2109. 't Dekske - van JINS

21 maart 2009, 17:35
Na Rotonde, Rundgraaf en Hoogeind volgde ik JINS' hardlooprondje naar 't Dekske. Ik was gelukkig op de fiets, want anders had ik het niet volgehouden. Als ik in m'n stamcafé al van de bar naar het toilet moet lopen, ben ik al moe. Bij het zoeken naar deze cache kreeg ik ineens dorst. Gelukkig vond ik nog een blikje met wat water uit de regio...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2110. Bomruiming Meerhoven - van Geo.Error

21 maart 2009, 18:15
Op de plek van de gevonden blindganger trof ik een enorme krater aan. Foutje van de EOD? Voor het zoeken naar de cache had ik gelukkig geen metaaldetector nodig. Het werd alweer een beetje fris toen ik mijn log schreef, 11 uur nadat mijn goede vriend Wilxlii Carrotte hier was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2111. Vlieg er eens uit - van JINS

21 maart 2009, 18:30
Terwijl ik JINS volgde op z'n hardlooprondje had ik inmiddels de heuvels bereikt. Terwijl ik op mijn fiets de juiste aanrijroute moest uitzoeken, kwam er een hardloper aan die moeiteloos de ándere heuvel beklom. Dat zou JINS dus wel niet geweest zijn. Met fiets en al had ik inmiddels de juiste top bereikt en keek ik uit over het vliegveld. Daar stonden 2 Spitfires (of Messerschmitts, ik ken die types niet zo). Daarna ben ik even op een bank gaan zitten; de linker (of de rechter, ik weet het niet meer zo).
Bedankt en proost, Biertje

geo Eindhoven Triangle I - van Elvis_Prez

   note 21 maart 2009
Ook ik heb hier minstens een kwartier lopen zoeken. Eerst dacht ik dat het om een micro ging. Maar toen ik las dat het een klein transparant doosje was, ben ik opnieuw onder de brug gedoken. Met een zaklantaarn in alle hoekjes gekeken. En nu lees ik dat de cache al een tijdje weg is en niet meer terug zal komen. Waarom zet je de cache dan niet gelijk in het archief, Elvis? Jammer...

geo 2112. Hg & Dirty 6 (Oirschotsedijk) - van Muizebeest

21 maart 2009, 19:20
De laatste voor vandaag. Na zo'n 60 km fietsen was ik op de Oirschotsedijk beland. In het licht van de lantaarnpalen was de cache snel gevonden. De hint heb ik echter niet aangetroffen. Om 19:55 uur was ik daarna terug bij het station van Eindhoven. In 10 uur tijd heb ik 26 caches gevonden en 2 niet. Ik had dus wel een biertje verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

21121

Terug naar boven

Door naar april